|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Banned
|
![]()
Ne. Rekao sam Korg+ uparene oktave. Kupe zajedno svi clanovi benda, ukoliko je to bend koji je sposoban da svira uzivo. To je moj predlog.
da li je to bend tog tipa, to se cuje po snimku. Kada cujem snimak, ostacu pri tom predlogu, ili odustati. MNana tog predloga je sto ce dobiti mnogo dobar snimak na koji prosecan slusalac nije navikao. Ali to radi, i to odlicno, slusao sam. I ja cu to kupiti prvom prilikom. Rodu nece bas tako lako prodati, po mom misljenju. A i to je losa oprema, za malo novca, od tog nece biti snimka. On je hteo ne da pravi demo, vec snmke koji ce se moci emitovati. Sa tim sto si napisao, nece nista uraditi, a kada se u to uveri, nece ni moci prodati. Sm57 uvek moze iznajmiti, probati, kupiti polovnog i prodati za par evra vise nego sto ga je platio. Ni sa sm 57 ni sa tim sto si napisao nece napraviti ni osrendji snimak. SM mu se moze dopasti, a i ne mora. To je studijski standard, ako mu se ne svidja, proda ga. Sa snimacem i oktavama moze napraviti vrhunski snimak, ali drugog tipa, blizi audiofilskom snimku. Ako ima takav bend, to je to. Nema bolje, osim isti snimac + Neuman (to je varijanta koju sam slusao). Da li imao prilike cuti tu kombinaciju? Last edited by google; 27-03-2010 at 12:38 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Last edited by hladni; 27-03-2010 at 01:23 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Čovjek tra?i mikrofon da snimi vokale, koristio bi liniju kao preamp (pretpostavljam linija ima ulaz za karaoke) i to sve spajao na karticu, koja moze biti i integrirana.... a mislio je uzeti mikrofon od 250 kn... I vi mu savjetujete sm57... pa onda snimače i Neumann.... Usb mikrofon... neki malo solidniji, uključi u komp i snimaj... tko zna kako bi uopće spojio tu liniju na karticu.... i kako bi sve to skupa funkcioniralo... Quote:
![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 27-03-2010 at 01:31 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Mo?e? usb mikrofon, jeftinije nego preamp, kartica i mikrofon... jer pretpostavljam da trazis nesto za sto manju paru... Treba ti jos i nekakav improvizirani ili kupljeni pop filter, stavi neki obruc od zice i čarapu, onu najlonku... jer bi te kupljeni kostao vise nego si mislio platiti mikrofon... kabel ti ne treba, jer ima? usb... a i kabel xlr ko?ta... Druga stvar je sama soba u kojoj snimas, pa probaj nekako dobiti sto manje refleksije u mikrofon, deke, spu?ve... ?to ima? pri ruci.... Nisam probao te usb mikrofone, ali po samplovima sto sam cuo, sumnjam da neces moci snimiti dobar vokal... naravno, ako snima? dobrog pjevača... Probaj malo raditi u autotune programu, ili nesto slicno, kad vec ne mozes priustiti skupu opremu, bar da mozes kada snimis, obraditi to kako treba... Improviziraj, ako je neka ?estoka glazba, a usnimak ti ne zvuči profesionalno, dodaj malo distorzije na vokale i slično.... ako je sporija, igraj se sa delayom, chorusom, sve sto ti zvuci dobro, poduplavaj vokale, ako je dobar vokal.... Dakle, treba ti preamp, kartica, kabel, mikrofon... to sve zamijenis usb mikrofonom... Pop filter napravi sam... treba ti jo? i nekakav stalak... nemoj ga drzati u ruci, da ne preneses udarce na snimku... Svaka od ovih stvari, ko?ta vi?e nego si ti mislio uloziti u mikrofon... zato improviziraj, ali prvo shvati neke osnove, da znas kako mozes improvizirati dok usnimavas... Ili ako je vokal uvje?ban, i mo?e to snimiti bez problema, ode? kod nekoga ako ga pozna?, tko ima sve to kući, da? mu ne?to sitno za par gajbi pive i snimi? to u par sati.... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 27-03-2010 at 01:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Banned
|
![]() Quote:
To je jedino sto moze da se nekom svidi za malo para, moze se iznajmiti i probati. Moze se i prodati, ako mu se ne svidi ili kad snimi vokale ili kad bude hteo nesto bolje. I to je valjda jasno? A na integrisanu kartu i mini liniju nece raditi NISTA. Napisao sam da ce snimak biti neupotrebljiv. Pitao je sta uzeti, a da moze da prodje. Pa sam preporucio>Ne. Snimac i oktave, kosta do 700 evra, ili oko 150 evra po clanu benda. Sa tim moze da snimi pravi snimak i da radi drugima i da naplati i da vrati novac. Za neku drugu varijantu mu treba tri tovara blaga, a snimak nece biti mnogo bolji, nego ce biti losiji. I poenta svega> ako ima dobar bend, moze uzeti snimac i oktave, ako nema, nek' navezba, pa ode u pravi studio, a mini linija mu posluzi da cuje samog sebe, gde sta valja- gde sta ne valja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ima u music shopovima, ali gledaj da to bude opet nešto namijenjeno recordingu, a ne oni kompjuter mikrofoni.... Ovisi koliko para imaš, mozda ima i jeftinijih modela, ako behringer proizvodi i slično.... Evo, naprimjer... Se electronics radi solidne mikrofone za malenu paru... 1200 kn... ako nemas karticu, preamp ni mikrofon, onda se isplati... http://www.provox.hr/audio/proizvod....ca=72&Source=1 ![]() ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 27-03-2010 at 02:29 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Senior Member
|
![]()
http://www.samsontech.com/products/p...fm?prodID=1878
Poslu?aj ovdje SAMSON, oko 150$ je ovaj model, ima? i samplove... ![]() http://www.samsontech.com/products/p...1810&brandID=2 Ovaj drugi model je 100$... ![]() ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 27-03-2010 at 02:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Molim ekspertno mi?ljenje | Techy Boy | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 09-02-2009 06:19 PM |
Va?e mi?ljenje o A. Auditionu 3 | choi | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 14-12-2008 05:38 PM |
studio oprema,mi?ljenje | didovzub | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 07-10-2008 12:42 AM |
mi?ljenje o mayi 44 usb | File | Computer Hardware | 0 | 23-03-2004 11:33 AM |