|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Senior Member
|
![]()
Ako ti se sviđaju samplovi snimljeni ovim mikrofonima, evo tko drži Samson u Hr... pogledaj i druge music shopove... ili neke druge mikrofone...
http://www.franc-music-shop.com/ ![]()
![]() |
#52 |
Moderator
|
![]()
Takođe mislim da ti je USB mikrofon najbolje rješenje.
Budući da si totalni početnik, odluči za bilo koju od ovih varijanti i ne beri brige... Vremenom će ti neke stvari biti jasnije... Evo ti nekoliko modela: Audio-Technica 2020USB Blue Snowball RODE Podcaster sE Electronic USB2200a A ima toga još...
![]() |
#53 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Imam AT 2020 i upravo radi tog problema što taje ružan ton kod glasnijeg pjevanja ili se čak javi distorzija, kupujem novi mic i tražim prijedlog do 2000 (kn nažalost) Najprije sam mislio NT1a ali čitam da je izrazito svijetal, pa bih probao na SE Electronic 2200, nadam se iskreno da je nešto topliji. znači li ovo šta Sensitivity: 14.1mV/Pa -37 ? 1.5dB Polar Pattern: Cardioid Impedance: ≤ 200 Ohms Equivalent Noise Level: 17dB(A weighted) Max SPL for 0.5% THD@1000Hz: 125dB Last edited by amadeusvk; 18-07-2010 at 11:36 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Moderator
|
![]() Quote:
AT 2020: Element: Fixed-charge back plate, permanently polarized condenser Polar pattern: Cardioid Frequency response: 20-20,000Hz Open circuit sensitivity: -37 dB (14.1 mV) re 1V at 1 Pa Impedance: 100 ohms Maximum input sound level: 144dB SPL, 1kHz at 1% THD E svaka cast jarane ako je tebi 144 db "glasnije pjevanje", jer onda kad se deres ode sve u PM... A to sto ne znas da namestis GAIN na preampu ne znaci da treba da mijenjas mikrofon... Sta je to sa ovim forumom #@%&#$#...!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam mikrofon pa nisam htio komentirati ali i meni je bilo cudno da sam mikrofon distorzira...ili si pre blizu kad pjevas ili ti je gain otfrljen do totalke
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Junior Member
|
![]()
nije deranje u pitanju, a blizu sam na nekih 15cm, možda čak i 20 kod glasnijeg... nije u pitanju gain. Probao sam dodat minimalno gaina, snimit, pa to normalizirat i osjeti se distorzija. Nije to toliko jaka da izobliči zvuk 100% ali, prisutna je. evo primjer tog mica, nema distorzije al ima to nešto meni neugodno što ne znam kako bih nazvao. Ovo je bez eq i bilo čeg drugog, dakle direktno http://www.box.net/shared/gukloy23e8 , kakva je pojava na "TO SAMO moja duša zna..." ako nije dist
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Pro Member
|
![]()
Ja ne kuzim nikakvu distorziju, doduse ne slusam na monitorima...to je normalan zvuk nesto jeftinijeg kondenzatora... koristis mrezicu? Eventualno de-esser i ostale efekte i to ce biti to... Sumnjam da u tom novcanom rangu mozes ocekivati nesto puno bolji mikrofon
![]() Soba u kojoj snimas ima neku rezonanciju u dubljim frekvencijama, to bi mogao biti veci problem... Last edited by Maiv; 19-07-2010 at 06:35 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Pro Member
|
![]()
Nemoj da "normalizujes" snimljeni materijal...
inace, u poslednje vreme se bas jezim od silnih low-end tema na forumu ![]() Mislim da bi administratori trebali da podele forumsku sekciju za studijsku opremu na Hi-End i low end theory , kao na Gearslutz-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Junior Member
|
![]()
Maiv, nije u pitanju prostorija već ćo?ak u kojem snimam
![]() poku?ao improvizirati onaj reflection filter pa zaljepio 2m/2 piramidalne spu?ve u ćo?ak i tu stoji mic, ali kada je mikrofon preblizu spu?vi odbija se to ne?to i ulazi u snimak, a bio je jako blizu. Evo kupio se2200a i koliko sam probao evo sad uveče jer mi bebač spava, pa ?ena pizdi, vrlo sam zadovoljan. (u usporedbi sa at2020 naravno) Rekao bih da daje mekan, nje?an ton, nije tvrd i metalan kao AT. Probao sam ne?to glasnije pjevanje i čak na blizu nema distorzije, zvuk čist. Ima nekiih prekidača po njemu, moram skontat koja mi kombi najvi?e pa?e, a sutra ću snimit usporedbu između ta dva mica pa da se čuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Pro Member
|
![]()
Procitaj si malo teme o akustici na forumu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Molim ekspertno mi?ljenje | Techy Boy | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 09-02-2009 06:19 PM |
Va?e mi?ljenje o A. Auditionu 3 | choi | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 14-12-2008 05:38 PM |
studio oprema,mi?ljenje | didovzub | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 07-10-2008 12:42 AM |
mi?ljenje o mayi 44 usb | File | Computer Hardware | 0 | 23-03-2004 11:33 AM |