![]() |
Mikrofon-Mi?ljenje
Evo odlučio sam kupiti ovaj kondezatorski mikrofon ,nije studijski 250 kn na slici molim mišljenja dali bi se moglo nešto izvući iz ovoga ili sličnih tipova mikrofona u kučnoj radinosti kod snimanja vokala u pop muzici:confused:
PS:Imam sonyjevu liniju koju bih koristio kao predpojačalo
http://sp.sony-europe.com/media/8/3644 |
Re: Mikrofon-Mi?ljenje
Pa ak hoces taj "kucni" sound ovo ce ti vrh radit :wink:
...sam ne znam sta ces sa stalkom za taj mic:confused: |
Quote:
|
Bolje je da uzmes bilo koji dinamicki pa makar i Behringer - ovo nema sanse da nicime popravis u osnovi- pogotovu zato sto je stereo - problemi sa fazama kasnije u mix-u:banghead:
Mislim da ce rezulatat biti porazavajuc:cry: |
Quote:
|
Ne zelim biti kritican....
Koliko sam pismen, ovo je "OSTALA STUDIJSKA OPREMA". Pa gdje cemo stici ako raspravljamo o igrackama na ovakvim mjestima. Admini i ostali koji upravljaju ovim forumom......... Napravite neki limit "pametnih" postova, da neupucni mogu pisati na dijelovima foruma do kojih im treba neko minimalno predznanje. Mnogo puta u zadnje vrijeme otvaram topice koji imaju zanimljiv naslov, ali je mogucnost odgovora nemoguca. Nije da se ne moze pomoci, ali je nemoguce i vremena je sve manje..... Nadam se da se razumijemo. |
Najjeftinije varijante su najskuplje, po mom iskustvu. za malo para ne dobijes nista.
Onda das jos malo para, pa opet ne dobijes nista... Pa kupis nesto sto moze da prodje, pa ponovo ne dobijes nista.... Kad sve saberes mogao si uzeti bar jednu korisnu spravu. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
makar i koristio jednu od 2 kapsule ovo je mikrofon za IT snimanja na terenu ambijenta ili ti nekakve zive svirke za LIVE informaciju - mono zbog usmerenosti glasa prema izvoru sa sto je manje moguce okolnih nepotrebnih izvora informacija - ili ti ambijentalne buke. Nema razloga da prve macice zadavis u vodi:wink: |
All times are GMT +1. The time now is 04:59 PM. |