Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-12-2009, 04:20 PM   #1
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Waldorf Blofeld

Quote:
Originally Posted by aleksandrsteva View Post
poslednji japanac od korga IZ SERIJE M1 ,T3.X3. imam i korg PA xxXXZYXS( necu da reklamiram ) koji nesmem da taknem jer je osecaj kao da sviras na plasticnim cassama od jogurta - imlek ( izvinite na reklami). svaka svirka sa njim kao da je poslednja jer ga neznam. OTKUD MOGU DA ZNAM DA DELOVI NISU OD MACAKA ILI OD KREMIRANIH LJUDI.
dobar si, Steva. al sam se nasmijao..

Juno nema latencije jer ona ne postoji u analognom svijetu. pogotovo na Junu 6 slideri su direktno na elektronskim sklopovima koji proizvode zvuk. tako da cim mrdnes prdnes po njemu, on de facto mjenja otpor na potenciometru u sklopu i zvuk se mjenja. to je normalno da ne mozes takav brzi odziv dobit na softweru ili softwerskom sintu, koji je kodiran. jer treba uvijek neko vrijeme, koilko god kratko, da ga CPU "prožvače".

medjutim, to je teorija. u praksi, meni se taj odziv na recimo virusu TI, waldorfu XT, pa i blofeldu, cini sasvim zadovoljavajuci. nije nesto da ces primjetit ono da te bas zasmeta.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2010, 08:34 AM   #2
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
dobar si, Steva. al sam se nasmijao..

Juno nema latencije jer ona ne postoji u analognom svijetu. pogotovo na Junu 6 slideri su direktno na elektronskim sklopovima koji proizvode zvuk. tako da cim mrdnes prdnes po njemu, on de facto mjenja otpor na potenciometru u sklopu i zvuk se mjenja. to je normalno da ne mozes takav brzi odziv dobit na softweru ili softwerskom sintu, koji je kodiran. jer treba uvijek neko vrijeme, koilko god kratko, da ga CPU "pro?vače".

medjutim, to je teorija. u praksi, meni se taj odziv na recimo virusu TI, waldorfu XT, pa i blofeldu, cini sasvim zadovoljavajuci. nije nesto da ces primjetit ono da te bas zasmeta.
Evo i mene kao vlasnika Blofeld keyboarda ...Sviram u amadeus bandu i ovog vikenda sam ga prvi put nosio na svirci,
i mogu reci da razbija.Na primer pesma Lady Gaga-Bad Romance bez njega zvuci glupo...kada se uporedi kvalitet i novac-to je prava stvar,jedino je malo komplikovan oko semplova.
Dali nako zna kako mu radi midi dump??? Ja i Misa Komnenic se otelismo,ali nece!!! Misa pisao Waldorfu,ali ne odgovorise...
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2010, 09:55 AM   #3
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
Dali nako zna kako mu radi midi dump??? Ja i Misa Komnenic se otelismo,ali nece!!! Misa pisao Waldorfu,ali ne odgovorise...
Midi dump semplova (ako na to mislis) radi super, jeste malo sporije al sta ces. 50 mb prebacuje oko 20 min... Pitaj konkretno sta te zanima oko dumpa. Imas program koji se zove Spectre i preko njega sve radis. Preko usb-a prikljuchis spravu i nema problema...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2010, 08:47 PM   #4
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Midi dump semplova (ako na to mislis) radi super, jeste malo sporije al sta ces. 50 mb prebacuje oko 20 min... Pitaj konkretno sta te zanima oko dumpa. Imas program koji se zove Spectre i preko njega sve radis. Preko usb-a prikljuchis spravu i nema problema...
To za semplove znam,ali midi dump sa blofelda na blofeld za patcheve...nece i nece. Komnenic je svoj napucao,i potrosio vreme i vreme,a kada smo to hteli da prebacimo na moj,nece...znaci,pricam samo o patchevima sa synth na synth.
Jos jedno pitanje:u studiu na compu mi je digidesign 003,i na tom compu mi ne radi spectre,dok na glupavom,jeftinom lap-topu radi,sta mu smeta? digidesign?
bas pizdim zbog tih sitnica...
Old 23-02-2010, 02:34 PM   #5
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
To za semplove znam,ali midi dump sa blofelda na blofeld za patcheve...nece i nece. Komnenic je svoj napucao,i potrosio vreme i vreme,a kada smo to hteli da prebacimo na moj,nece...znaci,pricam samo o patchevima sa synth na synth.
Jos jedno pitanje:u studiu na compu mi je digidesign 003,i na tom compu mi ne radi spectre,dok na glupavom,jeftinom lap-topu radi,sta mu smeta? digidesign?
bas pizdim zbog tih sitnica...
Nadam se da ste dumpovali patcheve na komp prvo pa onda u drugi blofeld, nemoj prikljucivati Blofeld na Blofeld.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2010, 03:14 PM   #6
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Nadam se da ste dumpovali patcheve na komp prvo pa onda u drugi blofeld, nemoj prikljucivati Blofeld na Blofeld.
Pokusali smo synth na synth...a zasto to ne sme? Pa to je uvek tako bilo,ako su synthovi potpuno isti...
Old 02-03-2010, 01:02 PM   #7
ipomea
Junior Member

pitanje: kako najlakse raditi dump .mid ili .sysex fileove na Blofelda, tj. skidati iste sa Blofelda?
ipomea is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules