|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#261 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Proveri da li na klavijaturi pored midi izlaza imas switcher... Klikni levo ili desno i trebalo bi da radi... To mi jedino pada na pamet ![]() ![]() Evo ti dole na fotki vidis da ima 2 midija, tj. kod mene ima jedan sa swicherom. Last edited by silicon science; 29-08-2009 at 04:54 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Member
|
![]()
greška u koracima naravno. krivi midi out mi bio odabran u abletonu.
![]() hvala svejedno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Junior Member
|
![]()
pozdrav,
prije neki dan kupio sam Blofelda, i na prvu sam prilicno zadovoljan sa saundom, ali... igrajuci se malo sa lfo-ima i clock delayom skuzio sam da malo cudo uopce ne slijedi vanjski midi clock. Naime, radim u WinXP, i koristim sequencer Abletona (7 i 8) i Orion Platinuma. Pokusao sam i USB i MIDI vezu, ali nista. Note se lijepo prenose i ostale kontrole, i midi lampica blica, ali midi clock nista. Da bi stvar bila jos gora, kada vratim na internal clock mode i mijenjam BPM (u arp modu ili multi modu), Blofeld također ne reagira ili reagira na cudan nacin. Sve u svemu, jedan midi clock kaos. Pokusao sam sa 1.12 i 1.13. verzijama firmwarea. Pretra?ivajući internet saznao sam da dosta ljudi ima problem sa midi clockom na Blofeldu, i da ekipa sa Waldorfa brise mailove srodnog sadrzaja sa sluzbene mailing liste. Ja sam napisao jedan mail Waldorfu, i dobio automatski ogovor da su na godisnjem. Vrlo jedna lijepa stvar za saznati o Waldorfu i podrsci! uglavnom, htjeo sam pitati, da li je netko imao slicnih problema, i ako da, da li ih je i kako rje?io? hvala, goran |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Vibrator
|
![]()
da nije problem do abletona?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Junior Member
|
![]()
čini mi se da nije, jer sam pokusao i preko Orion Platinuma, a i pokusao sam sa dve verzije Abletona. Danas cu pokusati i preko nekog hardwera, pa cu vidjeti.. Ali gotovo sam siguran da je u Blofeldu riječ
|
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Junior Member
|
![]()
yes u blofeldu je problemcic, poznati bug navodno ce (on i jos poneki crvici) "sooooon" biti rijeseni novim F.ware-ommmm...
![]() Last edited by pracovjek; 19-10-2009 at 08:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Junior Member
|
![]()
Hi all,
we have watched the recent discussion regarding bugs in the Blofeld and can confirm that we are going to release a Blofeld update with bugfixes by the end of September. Sorry for the inconvenience you experience. Wolfram Lobotom aus Leidenschaft ....eto rijecima jednog od programera , obrati paznju na... the end of September ...hm... vrijeme je cudna i relativno-nestabilna "pojava" u glavama nekih vjerovatno poslom preopterecenih ljudi Last edited by pracovjek; 19-10-2009 at 09:42 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Pro Member
|
![]()
Dobro pomenuste, ja taj problem nisam primetio, jer ne koristim Blofeld na taj nacin, naime sva arpeggia odsviram (umem cak i da sviram, zamisli) a ako treba da recimo filter sledi neki clock, "usviram" i to, ali je dobro da ste me obavestili, pa i ja da ispratim ta desavanja. Na drugim spravama (Roland, Korg) sam koristio MIDI clock, bez problema, ali napominjem, kada se radi sa clockovima, nije lose imati sto bolji MIDI interface, a ovde po forumima vidim (samo ovde, na Balkanu) da se od MIDI-ja bezi sto dalje, a to je po meni glupo, jer MIDI jos uvek VLADA!!!
![]() |
#269 |
Junior Member
|
![]()
ma je blofeld je. pokusao sam i hardverski clock, ista stvar. samo je interesantno da arp uglavnom radi kako treba tj. prati external midi, ali lfo i delay nikako. također lfo i delay ne reagiraju niti na promjenu internal clocka, sto je nevjerojatno. nije mi jasno kako si jedna firma kao sto je Waldorf moze dozvoliti nesto ovakvoga. Virus i Machinedrum su imali bugova, ali su ih brzo i efikasno rjesavali, i nisu bili "na godisnjem". zamislite:
Dear Waldorf Customer, we are on a short holiday vacation! The Waldorf Support is closed from 14th until 21st of October 2009. Emails won' t be answered during this time. Thank you for understanding! vrlo interesantno radoblje za godisnji! inace, meni osobno je sint bez valjanog lfo-a, delaya i arp-a neupotrebljiv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Poklon licenca za Blofeld RAM aktiviranje | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 09-07-2009 12:28 PM |
Blofeld u kutiji - Largo | Everbeatz | Audio Software | 1 | 15-01-2009 07:54 PM |