|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#281 |
Pro Member
|
![]()
Lik je vrhunski sint tj. patch programer. Moguce je da snima sve kroz neki shugavi majk i da ga zabole sto ima distorzije... Poenta je da na svakom njegovom videu vidis sta sve sprava moze, a ako te zanima sam zvuk sprave skines demoe u wavu ili kako vec i chujes. Sto se tiche Blofelda, mislio sam da bas vladam njime, ali posle ovog vidim da sprava moze jos puuuno toga. You tube je prepun nemastovitih likova koji nemaju blage veze sta se sve moze uraditi sa sintom vec "presetashe"...
![]() Last edited by silicon science; 04-12-2009 at 02:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Pro Member
|
![]()
Tvikovanje je jako vazno!
Danas me, kao i verovatno jos ponekog mrzi da to radim, ali u "davna' vremena, mislim da je jedini sint koji sam bas proucio i savladao bio ROLAND JUNO 60, i donekle OBERHEIM FVS4, a sve ostale iskreno govoreci me je mrzelo. Naprimer, trenutno moj najnoviji sint je FANTOM G7, a i pored toga sto je definitivno najbolji i najkompleksniji sint koji sam ikada imao, JOS NISAM PROSAO NI PRESETE kojih verovatno ima skoro 2000! Lenjost je teska stvar. pronasao sam po kategorijama boje koje su me zanimale, i dalje, eto priznajem, nisam isao, mada je sramota!
![]() |
#283 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Junior Member
|
![]()
ja se razmisljam da kupim waldorf modul. imam roland juno 6 ne juno 60 i znam dobro sta je kvalitet i analogija . moj juno je u boljem stanju nego novi korg pa 50 sto se kvaliteta izrade tice. sto se zvuka tice ima veoma prijatan strings. uzeo bi waldorf blofeld zbog ambijentalne muzike koju nameravam raditi i ujedno bih zeleo saznati da li ima latency prilikom povezivanja preko midija. to je veoma meni bitno. kada na stari juno odsviras arpegio, nekako imas lep osecaj u rukama dok kad isti arpegio izvedes na korgu ili necem novom verovatno zbog softverske latencije taj osecaj se izgubi. pa me interesuje da li je isti waldorf analogno hardverska stvar ili je to samo skup cipova koji samo simuliraju prave oscilatore lfo. vcf i sl....
molim vas odgovorite mi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Junior Member
|
![]()
gledao sam neke demoe i primetio sledece. najvise mi se svidja prezentacija onog japanca. ali. primetio sam da kada menja lfo parametre i cutoff da se ipak javlja pozamasno zakasnjenje.kada isto uradis na juno6 promena strukture zvuka je trenutna bez i jedne milisekunde latencije - zakasnjenja ( jebes engleski). uradite jedan test uzmite bilo koji preset i pocnite lagano menjati strukturu zvuka bilo lfo ili cutoff ili sl.. i obratite paznju da li promena dolazi istovremeno sa pomeranjem potenciometra ili malo kasni. interesuje me koliko preseta - boja , mogu da layerujem u jednu boju - verovatno multi mod. ukoliko je tehnologija kao kod moog little phaty - a, to vredi uzeti. veoma mi je vazno i ko ga proizvodi. to obicno pise na poledjini ,kod serijskog broja. imam lose iskustvo sa kinezima. jedine 2 klavijature koje imam i koje vrede su japanci - roland juno 6 iz 1982 i korg x5d - poslednji japanac od korga IZ SERIJE M1 ,T3.X3. imam i korg PA xxXXZYXS( necu da reklamiram ) koji nesmem da taknem jer je osecaj kao da sviras na plasticnim cassama od jogurta - imlek ( izvinite na reklami). svaka svirka sa njim kao da je poslednja jer ga neznam. OTKUD MOGU DA ZNAM DA DELOVI NISU OD MACAKA ILI OD KREMIRANIH LJUDI.meni treba neka pouzdana stvar na koju se mogu osloniti. doticni japanci su stvarno carevi , to je treskano , padano , akano po vozovi i busevi , gepeci i podrumi i nista im ne fali. kao da su juce izasli iz radnje.ZVUCI KAO DA HVALIM ALI STVARNO JE TAKO.kakvo kuciste ima waldorf. i koliko sada kosta, da li ga prodaje neko polovan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() ![]() Juno nema latencije jer ona ne postoji u analognom svijetu. pogotovo na Junu 6 slideri su direktno na elektronskim sklopovima koji proizvode zvuk. tako da cim mrdnes prdnes po njemu, on de facto mjenja otpor na potenciometru u sklopu i zvuk se mjenja. to je normalno da ne mozes takav brzi odziv dobit na softweru ili softwerskom sintu, koji je kodiran. jer treba uvijek neko vrijeme, koilko god kratko, da ga CPU "prožvače". medjutim, to je teorija. u praksi, meni se taj odziv na recimo virusu TI, waldorfu XT, pa i blofeldu, cini sasvim zadovoljavajuci. nije nesto da ces primjetit ono da te bas zasmeta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() i mogu reci da razbija.Na primer pesma Lady Gaga-Bad Romance bez njega zvuci glupo...kada se uporedi kvalitet i novac-to je prava stvar,jedino je malo komplikovan oko semplova. Dali nako zna kako mu radi midi dump??? Ja i Misa Komnenic se otelismo,ali nece!!! Misa pisao Waldorfu,ali ne odgovorise... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Member
|
![]() Quote:
Jos jedno pitanje:u studiu na compu mi je digidesign 003,i na tom compu mi ne radi spectre,dok na glupavom,jeftinom lap-topu radi,sta mu smeta? digidesign? bas pizdim zbog tih sitnica... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Poklon licenca za Blofeld RAM aktiviranje | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 09-07-2009 12:28 PM |
Blofeld u kutiji - Largo | Everbeatz | Audio Software | 1 | 15-01-2009 07:54 PM |