|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#121 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ne zameri, ali meni to tako ne zvuci. Pricali su da su i na Cecinom albumu przili sto, a dobili su tragican rezultat, bez obzira da li jesu ili nisu. Ponavljam, dobro ste se snasli, kako su se drugi izjebali sto puta. Ajde, cekamo rezultate, mada to nije najbitnije. Ostajem pri svome da ovo i nije najbolja prezentacija ITB vs OTB, ali dobro, bolju nismo imali na forumu. Zanima me jos par stvari... Na sta ste bacili miks, tj. koji je mixdown konvertor u pitanju? Ne secam se sta imaju tamo... Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
#122 |
Senior Member
|
![]()
ar1 - itb
ar2 - otb slusajte stereo sliku na ar1, koliko je definisanija. to na stolu ne moze. zatim cuje se MB comp na ar2... na prvo slusanje na kompjuterske zvucnike sve sto sam primecivao je lepsi high end prvog, medjutim kad sam preneo na M&K taj high end se pretvorio u neki blagi upper midlarski breg, a ar2 je zvucao isto. glas svidjanja: ar2 |
![]() |
![]() |
#123 | ||
Pro Member
|
![]()
Ma ne zameram
![]() Quote:
Quote:
Rezultat danas po podne ..... ( jos jednom zovem " analogce " da poslusaju i daju svoje misljenje .... ) Pozdrav |
||
![]() |
![]() |
#124 |
Senior Member
|
![]()
Ma procitao sam, samo hocu da priznam da sam zbunjen, i ispadnem hrabar, tojest iskren, jer i pored tvoje sigurnosti meni AR1 zvuci kao da je izisao iz analogne produkcije, mislim ako visoki na SSLu zvuce kao na AR2, onda mi uopste nije zao sto nemam para da ga kupim. Opet da ponovim, ko zna sta je (poboljsano/upropasteno) prilikom mastreinga, pa necu da budem kategorican u mom misljenju.
RM P.S. Da ne bude zabune, AR2 mi je bolji, ali bi bio super da se malo smire visoki, ovako su malo neprijatni. |
![]() |
![]() |
#125 |
Senior Member
|
![]()
Otkud ja medju njima, pa ja sam ti hibrid
![]() Ja, za sada, imam dosta analognog outborda, i sinteva, a o mixeru i ne mastam (kao sto Perun rece, mnogo para za dobar), vec mastam da ce uskoro (ako vec nije) i softverska varijanta moci da dovoljno dobro odradi posao. RM P.S. Ajde baci mi na PM detalje, posto za par sati odoh na more, pa mozda necu docekati javno postovanje. |
![]() |
![]() |
#126 | |
Psiho
|
![]() Quote:
ITB = In The Box - kratica sugerira da je cjeli mix napravljen u (PC, Mac) kutiji bez korishtenja externe opreme (analogni mixeri, procesori, efekti itd). OTB = Out of The Box - suprotno prvom mix se odradi koristechi kompjuter uglavnom kao sekvencer i eventualno kao HD recorder dok se ostatak mixa odvija na externim spravama.
![]() |
#127 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ne cuje se MB komp, ja mu bar ne cujem karakter (vec sam o tome pisao gore). Cuje se mastering inzenjer koji ne ume da se izbori sa problemom. Srecom, ne zove se Tom Coyne, nego Janez ili kako vec... Dakle, ima nade za nas. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#128 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#129 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa 95% svetske (uspesne) produkcije, bez obzira na zanr radi se na SSL stolovima. Najveci deo klasicne je radjen takodje dok u igru nisu usli digitalni sistemi poput Euphonixa i slicnih, gde je mnogo manje drkanje postici tu transparentnost koja je klasicarima potrebna. Znaci, ako su visoki na Alexandri Radovic kita, znaci da je SSL kita, to jest njegov EQ je kita... Sjajno. Daj bre... |
|
![]() |
![]() |
#130 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() RM |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test dva mica ......oko 1k$ | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 10-04-2008 09:24 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |
RME ADI-2 Test | Digital Cave | Recenzije | 5 | 30-09-2004 10:13 AM |