|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]()
Kako god, kod nas je sve to još uvek na nivou hajdučije i komšijskih odnosa (što kaže @Shot).
Davno (pre 7 godina) postavio sam spotove grupe Familija na YT. Pre toga ih je već bio podigao izvesni user mManuela. Nismo imali ništa protiv (baš suprotno, pošto su imali po par stotina hiljada pregleda), nego su to bili snimci s TV-a sa skrljanim kvalitetom, pa smo bili u fazonu da omogućimo i slušanje sa koliko-toliko prihvatljivim zvukom. Pre dve godine mi već pomenuti KVZ blokira tri spota (Paranoja, Boli me kita i Jin i jang), jer su počeli da postavljaju Komunina izdanja na KomunaOfficial kanal i blokiraju sve što ima veze s Komunom na privatnim kanalima. Srećom sam poznavao čoveka koji je povezan s KVZ-om i uspeo da ga ubedim da me stave na „belu listu”, tj. da mi odblokiraju privatni kanal. E sad, na KomunaOfficial sajtu, koji podleže monetizaciji, okačen je (u audio formi) ceo drugi album Familije, ama su sva polja koja se tiču autorstva ostavljena prazna, a nisam primetio ni da SOKOJ u svojim isplatama pominje YT kao jedan od izvora tantijema. Tako da je ono što je @Ogi napisao samo delimično tačno: Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 03-04-2016 at 11:43 AM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zaštita autorskih prava!? | idvi | Pravna Pitanja | 5 | 10-01-2016 06:50 AM |
Bezobrazno blokiranje popularnog videa od 50 miliona pregleda - Pilici | lesha | Pricaonica | 26 | 31-07-2015 11:47 AM |
Prikrivanje autorskih prava na YouTube | Mogli | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 7 | 07-03-2015 06:11 PM |
Lista autorskih pesama | rovad8 | Promocija radova | 0 | 17-11-2014 06:10 PM |
rasprava oko autorskih prava - popboks | DaBear | Razno | 2 | 16-12-2012 03:15 AM |