Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-07-2015, 07:18 PM   #1
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Exclamation Bezobrazno blokiranje popularnog videa od 50 miliona pregleda - Pilici

Prenosim tekst na?eg prijatelja i dugogodi?njeg člana foruma DJ Nick-a:

Kao sto svi znaju - ja sam autor videa, svuda sam "spamovao" svojevremeno kad sam napravio ili ovaj ili bilo koji sledeci video za koji sam smatrao da zasluzuje post:

Pilici (Chickens) - Full Version - (2011) Popular Song for Children
https://youtu.be/55uMwzuvGV8

?i koji sam uploadovao 2011. godine.

Danas dobijem Copyright Claim na 7 videa u kojima su se nalazila moja autorska dela: Pilici, Chickens (English, German, Italian), Dečiji Video Mix sa svojim animacijama (uključujući i Children's Video Mix - engleska varijanta).

Svi videi [njih 31] su blokirani i kada su iDJVideos bili sigurni da je Youtube blokirao content ukljucujuci i Pilice - istog momenta su uploadovali trapavo preradjen video sa istim nazivom:

Pilici (Chickens) - Mi Smo Pilici (2015) Popular Song for Children
https://youtu.be/s_bH05IejvA

Ovo je dobro organizovani kriminal, neće se tako lako zavr?iti! Pesmu Pilići sam odavno za?titio u SOKOJ-u, i izgleda da je ovo početak rata. Kada nisam u pravu - nisam. Ali ovo je potpun bezobrazluk i pravo srbovanje!

Inace post sam objavio i na mom FB profilu, evo ga ovde: https://www.facebook.com/djnykk

Inace, iDJVideos [tj iDJKids] momentalno brisu komentare. Ostavili su samo par pozitivnih. Pre sat-dva sam video da su obrisali najmanje 40 postova koji im se ne svidjaju.

Prvo su me kontaktirali i postavili ultimatum da imam 48 sati da skinem tih 7 videa [sto je nekih 70 miliona pregleda] jer im se "ne svidja kada neko kuca Pilici da ja izadjem prvi". Onda je advokat preuzeo "razgovore" i sastanke, ja jednostavno nemam vremena da se bakcem s raznim pacijentima. Svakodnevno neko claimuje moje video fajlove ili re-uploaduje. Srecom da me nemci stite i da u CMS-u imam opciju "Block in all countries" sto znaci - svako ko uploaduje bilo sta moje - video se automatski prijavljuje.

Mislim da je malo glupo raditi sve sam, a onda gledati kako neko drugi zaradjuje na tvom radu
lesha is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules