Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-03-2011, 09:33 AM   #15
tex viler
Member

Default Re: Mikrofoni za studijsko snimanje bubnjeva?

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
Evo ja te podržavam da radiš sam doma svoj zvuk jer ga isto tako radim i ja. I može se i sa "lošijom opremom" napraviti dobar zvuk, samo treba puno vremena koje tebi očito nije problem. I tu je najveći problem kod studija kojeg plaćaš. Ono što je meni totalno bezveze kad na jednom albumu čovijek ima isti zvuk svih instrumenata, pa i bubnjeva na svim pjesmama. I može se čuti da je na ovim suvremenijim albumima zvuk bubnja dobar, ali nema eksperimentiranja, zvuči isto na svakoj pjesmi i zbog takvog pristupa snimanju glazba mi je danas dosadna. U tom smislu mi je jasno kaj kolega Znak hoće reći. Ja sam za to da se svakoj autorskoj pjesmi da neki njen zvuk, neko njeno ruho, da se za pojedinu pjesmu napravi baš "taj" zvuk bas bubnja ili tomova, a ne šematski shure 57 na sner i ne postoji ništa drugo. Uvjeren sam da bilo koji profi studio naravno može eksperimentirati, ali pitanje je tko si to može priuštiti, pa sam rađe za lošije snimljenu kreativnost (ako je uopće lošije snimljena), nego za superiornu šablonsku dosadu

E bravo, potpisujem do riječi... kao da imaju preset koji uvijek pale kod određenih izvođača.. Ja imam znači minimalnu opremu ali se isto ugledam na najveće, recimo PRINCE, kod njega je svaka stvar drugačijeg zvuka a kamoli album...
Ja volim stvarno najrazlilčitije zvukove bubnja, obožavam stari funk sound, pa iako mi je većina bubnjeva u 80im užasna, opet ima jako dobrog zvuka, The Police, G N R, U metalu IRON MAIDEN, ukus mi je stvarno šarolik.. recimo PRINCE mi je vrh općenito u glazbi, ali mi je njegov zvuk bubnja u prvoj polovici 80ih ogavan... ali zato poslje nenadjebiv u 90ima kad je sjeo debeli MICHAEL B. to je to.. pa onda cijela grunge scena mi je super produkcija.. brendan o brien i ekipa, onda da ne zaboravim RHCP i jedan od najslađih zvukova bubnja i snare-a SPIN DOCTORS two princess...

Da se vratim na temu...
Ajmo malo o pojedinim elementima
koji su sve majkovi dobri, od najjeftinijih do malo skupljih...

KICK (unutra i vani ili sub)
SNARE - (gore dole)
HI HAT -
OVERHEAD -
ROOM -

Last edited by tex viler; 24-03-2011 at 09:46 AM.
tex viler is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules