Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-11-2009, 12:20 AM   #21
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: kako stici do vrha???

riba zivi u bg-u na konjarniku pored artista. eto da potvrdim prichu samo.

sa druge strane, ne mogu da verujem u sve te priche.. jeste i meni je to isprichala, ali da je niko ne potpishe.. i to toliko puta.. pa ja bih pre to trazio nego kintu. to mi smrdi kao ona mia ili kako se zove vec shto vodi dsf/avala "izdavachku i shta ja znam shta sve" i zastupa snoop dogg-a koji im je sprchkao matricu i bacio im eto tako tek pa je ona svima to poslala. ili evo ti jan neshto malo tebi blize: kao shto je deniro rekao da si ti kachio njegov jedini album na net, iako je to potpuno neisplativo.

sa druge strane, i ti se jbt previshe lozish.. ako toliko naplacuje po miksu to je smejurija, realno. ili nema posla (shto je najverovatnije tako jer se dopisuje sa nekim klincem srbinom preko myspacea) ili radi po principu sony masteringa. samo provuche kroz opremu, malkice takne i vozdra. to je to.

sa pete strane, koji se tebi miks na tim svim albumima svidja? ono da kazesh da je nenormalno dobar mix.. navedi mi jednu pesmu da je radio i da je ubio na mixu i eto umemorisacu njegovo ime kao bitnog choveka.

nije brate on bob power.. to je lik koji miksa u nekom studiju i imao je srecu da je bio pravi lik na pravom mestu (shto nije teshko jer kad krs snimi pesmu u nekom studiju svi bi hteli tamo da snimaju).. niti je dre, niti je jebeni tomi ferari (maserati) da sad kazesh u jebo te shta se desilo sa industrijom.

i opet kazem, svako naplacuje onoliko koliko misli da je ok. ja trazim toliko, ti trazish toliko, shot toliko.. ako ti se ne svidja idi kod nekog desetog. prosto je.

i opet, nemam pojma kakve ovo veze ima sa celom temom..

shto se tiche uspeha u muzici, nazalost tu dobri teshko uspevaju. meni je davno rekao jedan kolega "vidish mogao sam da istetoviram imena moje dece na ledjima na ramenu ili bilo gde. ali sam namerno to ostavio na podlaktici. da kad me ljudi vide u majci ili koshulji sa zavrnutim rukavima pomisle da sam zeshce zajeban igrach, da se ne bi kachili samnom. sa druge strane, sale. morash svima i stalno da prichash o svojoj ekipi, i da budesh agresivan prema klijentima, ne bi li izvukao neki kesh da ti to sve ne bi otishlo u kurac."

shto sam u poslednje vreme pocheo i da praktikujem, kad sam bio zajeban na nekoliko strana. sad sam se zakleo, sledeci ko me zajebe, olupacu mu kola bejzbolkom ako ne i njega. rado cu robijati ne bi li se o meni prichalo kao o onom ko je tom i tom ulubio njushku/kola a ne kao o onom koji je radio sa nekim pa vishe ne radi jer su ga zajebali. nisam takav, ali mogu da budem takav ako je to neophodno. a chim je neophodno, nije stvar izbora nego moranja.

da li je ekstremno? jeste. ali ja da se prepucavam doveka sa ljudima nemam zivaca jer cu na kraju izgubiti samo zivce i prestati da radim sa istima koji ce o meni prichati ko zna shta pa cu biti na ko zna kakvom glasu. jer na kraju, zivimo u selendri, dragi moji. moja rech protiv rechi neke "zvezde" ne vredi apsolutno nishta.

kao shto mogu da vam kazem da sam sve hitove grupe MVP napravio bash ja, od aranzmana preko osmishljavanja vokalnih linija/harmonija, snimanja pa do miksa (i sve je sranje jer je to bilo pre 3/4 godine). ali potpisan je na albumu chovek koji je morao da bude apsolutni talenat u svojim ochima i ochima riba koje jebe.

izvinjavam se na jeziku, ali pun sam besa.

sa pete strane, kolega koji je chuo za ovo sve je ispizdeo josh vishe od mene.. rekao je: "ja svaki put bash iz tog razloga kada predam final mix pozovem klijenta i pitam ga da li zna kako se zovem i prezivam i ponovim mu to pet puta da ne bi bilo problema"

ali taj princip je zakazao u mom sluchaju. bilo je kasno za reagovanje, ali ni nema potrebe jer se sve shto su izgradili preko tudjih ledja polako urushilo.

uhhh

potpuno sam smorio temu sad
HeatMan is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules