Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 30-08-2008, 05:01 PM   #39
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: kako izbeci forumske siledzije?

@gorjan:

Kako izbeći forumske siledžije? Isto kao i one u realnom svetu – trudiš se da ne ideš na ista mesta na koja oni izlaze. Ako ti baš je stalo da izlaziš na ta mesta, onda ili kreneš u teretanu ili počneš da okupljaš svoju ekipu koja će im kad-tad "doći glave" (ne zanemari znakove navoda). Marčelo na tu temu kaže: "ako misliš da si bolji od njih, onda budi bolji od njih", ili tako nekako. Naravno, nije to Marčelo smislio, ima zametaka tog stava i u Bibliji, ali nije zgoreg da se svakih par hiljada godina to pomene...

Koliko vidim, ti si pre svega autor i stalo ti je do plasmana tvog autorstva. Kako sam nekada i sam bio u toj priči mogu da ti preporučim sledeće – piši pesme i daj nekom drugom da ih producira. Producent "sa strane" je koristan pošto može da ti sugeriše razne stvari, od promene aranžmana do promene metrike u tekstovima. Nije loše imati "dodatni par ušiju", pogotovo ako su tvoje uši spremne da čuju tuđe mišljenje. Čak i pogrešna tuđa mišljenja nam otkrivaju aspekte našeg rada kojih ni sami nismo svesni. Nažalost, da bi čovek dobio ta tuđa mišljenja ponekad mora da ustupi neke novce nekom drugom, tako da se na kraju krajeva sve svodi na novce... Na forumu je to, pak, Dž

Naravno da tebi nije potreban PT HD, pa čak ni LE... ako želiš da budeš autor. Da bi bio autor potrebne su ti samo pesme. Ali, ako želiš da snimaš sebe u svom kućnom ateljeu i da dobiješ rezultate kao XYZ, nije loše da saznaš kako i na čemu XYZ radi. XYZ naravno može da bude kompletna budala, ali to nije važno. Ti si pitao sve članove foruma, odgovorio ti XYZ na način koji ti smatraš glupim (naravno, objektivno XYZ ne mora nužno da bude glup i loš čovek), a ti se ljutiš. Možda ti odgovori i neko ko nije budala. Ako nekoga smatraš budalom, zanemari ga. Garantovano ti neće doći na vrata da te bejzbol palicom ubeđuje da kupiš PT HD. To ti je prednost online foruma u odnosu na onaj realni.

Ali, VAŽNA STVAR: Da li želiš da prodaješ PESME ili PRODUKCIJU (svojih) pesama? Koji je tvoj glavni argument na tržištu? Kom tržištu? Festivali , CD, Internet, klubovi/splavovi? Veruj mi, kada budeš odgovorio na ta pitanja, sve će ti biti jasno, ali za to ti nije potreban (a kamoli dovoljan) ovaj forum. Niti bilo koji drugi.

Za taj jedan odgovor ti je potreban samo tvoj vlastiti mozak. Koliko vidim, praviš pesme i kucaš poruke – dakle, imaš ga. Ovaj (kao i bilo koji drugi) forum teško može da odgovori na ta pitanja.

Koliko ja znam, nema muzike bez para. Para bez muzike pak ima. Ovo što sam napisao nije cinično. Realno je. Znam iz iskustva.

Last edited by awacs; 30-08-2008 at 05:18 PM. Reason: reformatting
awacs is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules