|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#13 | |
Mason
|
![]() Quote:
"Jaaaaoooo, sto je dobar studio... da vidis sta sve ima..." "Sta ima?!?" "Paaa... ima... ovaj... ne znam, al'... ima veliku gluvu sobu i ima svasta nesto...ONO JE CHUDO" "A sta je tu chudo?" "Pa to sto ima..." Na zalost, cesto se radi sa takvim ljudima ![]() ![]() Moja sadasnja teznja je da lagano gradim sebi svoj atelje i da kupujem ono sto meni odgovara i sto mi zaista treba. S' obzirom da sam dugo bio iskljucivo bassista-tezgaros, a uvek imao neke "uzvisene" tripove, eto... pokusavam da ostvarim nesto sto sam dugo zeleo, zaista ne zelim da remetim svoju koncepciju i na takav nacin osvajam simpatije nadobudnika... Inace, mnogo ljudi pribegava tome i kupuje ovo, ili ono , na snobovski nacin "sta je trenutno in, a sta ne"... to je tacno... kao i sto je tacno da mnogi drze svakakva smeca od rackova (koja i ne koriste), da bi "pravili masku". Vrach... ti ipak ne zivis u Srbiji, pa verovatno ne mozes ni da pretpostavis kakvih sve snob-tripova ima ovde i to obicno od strane muzicara koji su ne vidjena rupe. Najlaksi nacin da obrlatis neku seljachinu je da naredjas rackove, kakav god mixer (samo da bude sto veci) i pravis mu visuelni ugodjaj... Sad... postoji jedna bitna razlika... postoji sorta snobova koji su nauchili imena firmi, pa se ne pale iskljucivo na kolichinu, vec umeju i da chitaju. Druga vrsta je mnogo gora i zatupastija... njima mozes da uvalis i Behringer DDX 3216, da podmetnes rtazne reverbe od po 50-100 eu... "samo da se vidi raskosh" ![]() ![]() Vrlo su pozeljna i rotaciona svetla, znakovi za radijaciju, snimatelj sa ushima poput Spok-a iz "Zvezdanih Staza" i onaj ledeni zenski glas iz zvuchnika... da odbrojava kad kliknes na renderovanje, ili tako nesto ![]() Ovo sto sam rekao ne znaci da "ne valja imati opremu"... naravno da valja... isto tako, oprema i nije presudni uslov. Neko ume sa minimumom da napravi chudo, a nekome ne moze da pomeogne ni Abbey Road studio (nista ne insinuiram ![]() Stvarno jeste problem kod mnogih sto vise gledaju, nego sto slushaju... i vole mistichne priche ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 14-04-2007 at 09:01 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolji kvalitet snimka | pevac | Computer Hardware | 16 | 11-03-2009 02:26 PM |
Kvalitet // Kucni studio | alfom | Razno | 7 | 21-11-2008 11:21 AM |
Kvalitet mog novog demo songa? | djnick | Promocija radova | 16 | 01-02-2007 11:47 PM |
Kvalitet optickih kablova? | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 26-03-2005 07:59 PM |
Kucni studio i kvalitet zvuka? | X-Dreamer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 32 | 26-01-2004 12:05 AM |