Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-12-2005, 01:57 PM   #28
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"?

Quote:
Originally Posted by Oggy

Kako mene Dule uvek razveseli

E, majke mi, za ovo imas najvecu kafu od mene! I to bez Goce Trzan
Bez Goce...
Šmrc...

Ajd ako ništa drugo, bar znam da sam promašio profesiju. Ako ništa drugo postaću muzički kritičar i naći sreću u javnom pametovanju i polivanju fekalijama svega i svakoga. I ne junači se mnogo, ne znaš ti KOLIKU kafu ja mogu da popijem

On a serious note: Mislim da je ta fora sa sekvencerima vezana za sirotinjski momenat kod nas. Jednostavno, malo ljudi ima priliku da radi sa vrhunskom opremom. Najcesca dilema napolju, da li postoji čujna razlika ako se sve sabira unutar HD Pro Tools-a ili u analognom domenu je potpuno van našeg domašaja. Malo ljudi ima takođe pristup vrhunskoj opremi, pa se realno postavlja pitanje u takvoj situaciji, koliko čak neka uslovno velika imena ovde mogu da tvrde neke stvari sa sigurnošću. Ne zbog toga što želim da deranžiram nelije znanje i iskustvo, nego je drugačije kada postoji veliki broj ljudi koji imaju iskustvo koji mogu međusobno da razmenjuju informacije i subjektivne utiske, i kada postoji neki mali broj ljudi koji često mogu zauzimati jako subjektivne stavove.
Elem, u celom tom nemanju, jedino što je lako nabaviti su razni inače preskupi komadi software-a i onda ljudi počinju da na svojim ne mnogo skupim uređajima u svojim ne baš idealnim sobama da procenjuju kako ovaj software radi "hladno" a drugi "toplije". Mislim da je to ta neka audiofilska potreba da se priča i upoređuje, koja se eto prenela na digitalni svet i software kod nas, jer se nema za analognu opremu koje je daleko manje predvidljiva i gde su zvučne razlike mnogo očiglednije, i ima smisla voditi rasprave i govoriti o ukusima.

Konačno, sve zavisi i od samog čoveka. Jedan moj prijatelj dobija vrhunske rezultate koristeći Waves-e kao osnovne plug-inove. Neko će reći kako ne zvuče dobro i kako ima boljih, moguće, ali on zna kako se ponašaju i zato dobija bolje rezultate nego neko sa UAD-ima. Tako da na kraju dobro i loše zavise od funkcionalnosti koja je opet takođe subjektivna.

Last edited by Dushan_S; 10-12-2005 at 02:01 PM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)

Posting Rules