Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 15-06-2007, 03:33 AM   #16
slowstar
Pro Member

Default Re: Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"?

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Prihvatite subjektivizam jer za ljude nishta osim toga i ne postoji.

EDIT: Gotovo sam zaboravio da je netko spomenuo i akademije. Nadam se da ne vjerujete ozbiljno u ideju da obrazovanje (indoktrinacija) doista mozhe biti korisno osim eventualno u kontekstu zaposhljavanja na osnovu naobrazbe. Obrazovanje sluzhi za formiranje sustava uvjerenja pomochu kojeg kasnije do kraja zhivota dekodirate "stvarnost". Kad svi imamo "standardizirana" uvjerenja svijet prividno bolje funkcionira i sve ima svoj red, rod i prioritet. No ne zaboravite da je kultura (obrazovanje je samo dio kulture) obrambeni mehanizam od prirode!
Moram da priznam, a i Shivi odajem priznanje, da ovako nesto sublimirano i pametno ODAVNO nisam procitao, BRAVO SHIVA!!!

Sto se poredjenja raznih, na ovom "rat i mir" threadu tice, mogu skromno da izjavim:
1. NE CUJEM razliku izmedju 2 sekvencera (audio naravno) sa istim i/o interfaceom, i na istoj masini.
2. ITEKAKO CUJEM razliku kada je MIDI u pitanju, mislim na timing, to itekako zavisi od sekvencera, MIDI interfacea i od masine. ritmicki su hardware sequenceri bolji od P.C. a izuzev kada je u pitanju vrhunski interface kao sto je UNITOR 8 ili AMT 8, naravno sada cu da izazovem gnev kod nekih ucesnika, ali ponovo tvrdim da MAC ima bolji tajming od P.C.a, sa cim se par mojih kolega potpuno slaze, a to ima i logicno opravdanje
(Core MIDI)
3. Od onih mixova koje sam cuo, i koje sam radio, MENI bolje zvuci sabrano na dobrom analognom mixeru nego ITB, mada u to ne smem da se zakunem
da je u 100% slucajeva tacno...
4. Tvrdim da je mnogo veca razlika primetna u raznim prostorijama ili sa raznim monitorima, nego u BILO KOJOJ od gore navedenih kombinacija.
Mozda sam mator i gluv, ali ovo drugo nisam ni ja a ni drugi primetili, naime sluh i vid me prilicno dobro sluze, ako vec neke druge stvari ne...

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules