Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2007, 09:23 PM   #11
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: Elementarl:Spot nam nece prikataz nijedna tv

Napred majstori, vi ste vec popularni samo sto to jos ne znate, evo roginator to preneo u Srbiju, pesma kao stvorena za nas, jos jedanput bravo, to je angazovana pesma koja ima smisla.
U Srbiji je davno pre 25 godina bio jedan bend iz Vojvodine koji je pravio pesme o radnickoj klasi, i to bilo jako dobro, meni simpaticno. Ove teme ce uvek biti aktuelne, koliko i pravda i demokratija, i uvek valja to raditi-podsecati ljude da ne bi bili ovce. Jer oni vladaju zato sto je ''narod pucina nepregledna''
Braca is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2007, 10:33 PM   #12
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

@*Oggy

oups stari..valjda sam bio ljut pa krivo protumacio..no hard feelings..dogodi s moja CULPA

vidis da me malo isprovocirala cijela prica....uh
roginator is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2007, 10:49 PM   #13
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Isto je to svuda. I u Hrvatskoj i u Srbiji, a realno, koliko god nama se to cinilo strasno, na zapadu je cenzura jos gora... Samo sto oni imaju punije novcanike, pa im ne smeta toliko koliko nama ovde.

Ovi nasi smradovi su u nedelju dana 2 puta podigli cenu goriva i nikom nista. Niko glasa da digne.
Mada...
Sto danas rece moj brat: "Ovde ima dve politicke struje... Jedna bi narod bez drzave, a druga bi drzavu bez naroda".

Sranje je sto (barem mi ovde) nemamo trecu opciju, pa biramo izmedju "demokratske" (?!?!?!) i "patriotske" (??!?!?!?!?!?!?!), a obe su pogubne. Pretpostavljam da ni kod vas nije bolje.
Ja sam zato prestao da gledam TV jer u momentu popizdim!
Sviram, pevam, snimam, provodim vreme sa dragim osobama i pokusavam da ne dozvolim da me takve stvari doticu do momenta kada se stvori kriticna masa za motku i ulicu, a onda ce da bude peglanja... Navikli smo...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2007, 11:34 PM   #14
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Ja sam zato prestao da gledam TV jer u momentu popizdim!
Sviram, pevam, snimam, provodim vreme sa dragim osobama i pokusavam da ne dozvolim da me takve stvari doticu do momenta kada se stvori kriticna masa za motku i ulicu, a onda ce da bude peglanja... Navikli smo...
moj chovek..

ja samo ne kapiram kako je mogao beogradski sindikat da izbaci 2 spota sa onakvim rimama i prichom.. mislim, svaka chast.. podrzavam ih i sve, da me ne shvatite pogreshno.. al chudi me stvarno..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2007, 11:55 PM   #15
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

A pa to je kod nas folklor, pa i Slobica je to dozvoljavao... jer kod nas ti je gore da nekom ne daju da nesto kaze nego da pronevere milione... i tako... dok mi pevamo kako nas oni prave ovcama oni upravo to i rade...
Old 13-12-2007, 05:44 AM   #16
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
"killing in the name of" ?

I mene je asociralo, ali objektivno nema veze pesma sa pesmom. Jedino to dizanje u srednjem delu podseca, ali nista vise od toga.

Ovaj spot ne bi pustila ni jedna stanica na svetu. Sve TV zavise od politicara jer kada se dele dozvole i frekvencije, sabira se koliko je ko bio "objektivan" u svome izvestavanju, pa sto "objektivniji", to si blizi frekvenciji.

A nije to tako samo kod nas. Zamislite da je Shot uradio ovu pesmu u SAD?

Pa bio bi proglasen za teroristu, a ne da mu ne pustaju pesmu na TV-u...

Losa su vremena za istinu, definitivno...
Cekaj, imamo i mi BG Sindikat, ali cinimi se nekako je uspelo da im to i procuri po (manjim) Tv stanicama. Oni su imenima direktno prozivali politicare.

Last edited by LACKY; 13-12-2007 at 08:16 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2007, 07:43 AM   #17
labrys
Member

tako je bilo i kad je edo maaajka snimija spot za pismu 'majku vam jebem' ili tako nesto. naravno, na drzavnoj televiziji mu nisu tili pustit spot u udarnom terminu (19-21h) i onda su sve novine stavile na naslovnice 'cenzura!!!'.
digla se takva prasina da su jednostavno morali popustit. tako ce bit i sad.
novine ce stvorit presing, a 'demokracija' ce morat popustit.
Old 13-12-2007, 09:32 AM   #18
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Pa...ovaaaj...(sad mi je neugodno)...HVALA NA PODRSCI!

Najbizarnije je sto smo mi ovu pjesmu napisali prije otprilike dvije godine. Tad uopce nismo imali namjeru raditi od nje neki singl, snimat spot. I sad se sastavi takva situacija oko ovih izbora prije mjesec dana da zapravo tekst vise nego odgovara situaciji. Zalosno sto se stvari ne mijenjaju, da ovaj tekst vrijedi sada kao i prije dvije godine kad je napisan.
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2007, 10:01 AM   #19
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: Elemental: Spot nam nece prikazat nijedna tv

Mislim da se cenzurom moze izazvati samo kontra efekat, da sam na vasem mestu zalio bi se tabloidima, oni to i traze, a vasa stvar ce izazvati mnogo vecu paznju jer najbolje je zabranjeno voce. Ne treba se predati, jedino sto se moras spustiti na njihov nivo, jbg.
P.S. Elemental je odlican b(r)end.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2007, 10:05 AM   #20
dejankuki
Moderator

dejankuki's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Zalosno sto se stvari ne mijenjaju, da ovaj tekst vrijedi sada kao i prije dvije godine kad je napisan.
Na samo pre dve... ove reci traju i trajace jos 300 godina... i pre 300 i danas i za 300 godina. Politika je kurva ..izvin'te me sto psujem.
BRAVO!!! napravite letke sa internet adresom gde se nalazi ovaj spot i lepite ih po banderama (gde trebaju zapravo biti akteri pesme) verujem da cete imati vise posetilaca nego svi sajtovi SVIH politickih partija "od Vardara pa do Triglava!!! (mislim na isto govorno podrucje)!!!

Zanimljivo je da ovo moze da se primeni svuda...!!! Univerzalno je!!!

BRAVO!!!!

dejankuki is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules