| 
	|||||||
| Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Thread Tools | Display Modes | 
| 

| 
		#91 | |
| 

VIP Member 

| 

Quote: 

Da ne kazem...ovom besmislenom diskusijom. Te komponente o kojima se "diskutuje" ce vec za 6 meseci biti "stare"...i onda sve od pocetka!! Totalno pointless thread (ako vec neces da pravis taj svj novi PC..)  

Ja sam svestran - sve mi je strano ! Sinewave Surfers Messy Boys SE16 Zoran http://www.facebook.com/album.php?ai...2&l=57cd77e7d1 http://soundcloud.com/dabear  | 
|
| 
		 | 

| 

| 
		#92 | |
| 

Pro Member 

| 

Quote: 

Jedini problem koji imam, ali to je do ploche je da mi se kompjuter uvek pali u dual postu iz hladnog buta. Znaci upali se, pa se ugasi, pa se upali i podize. Updateovao sam BIOS kao sto su rekli na Asusovom sajtu, uradio neke tweaks u biosu sto su rekli da ce spreciti taj dual post, ali meni se i dalje desava. Najavili su da ce to ispraviti u sledecem bios-u. Van toga, nijedan jedini problem nisam imao, narocito od kad sam uzeo FW kartu sa TI chipsetom (pre toga sam sa NEC imao poneki Blue Screen, sto je opet do drajvera od Profire 2626)  | 
|
| 
		 | 

| 

| 
		#93 | 
| 

Member 

| 

| 
| 
		 | 

| 

| 
		#94 | 
| 

Member 

| 

| 
| 
		 | 

| 

| 
		#95 | |
| 

Member 

| 

Quote: 

| 
|
| 
		 | 

| 

| 
		#96 | |
| 

Pro Member 

| 

Quote: 

Sklapao mi ga je prijatelj sa fakulteta koji se poprilicno razume u hardver, ali najvise zato sto imam mnogo vise poverenja u njega no u sebe   Do duse, njemu bih dao i da me operise ako nema hirurga, tako da...
		 | 
|
| 
		 | 

| 

| 
		#97 | |||||
| 

Member 

| 

Quote: 

Najvise me je iznenadio boggy, covek koji uvek barata cinjenicama ovde u ostalim diskusijama, pa evo ti njegovi postovi: (strana 6)Quote: 

Quote: 

Quote: 

Pa je takodje uletela diskusija u medjuvremenu, MacOS vs Win7 

Quote: 

| 
|||||
| 
		 | 

| 

| 
		#98 | 
| 

Pro Member 

| 

Samo da se razumemo, da sam imao para za RuDaw, rado bih ga uzeo, jer se isplati da se neko drugi brine da tvoj racunar radi kako treba, narocito ako je taj strucnjak u optimizovanju racunara za audio obradu. 

A ja jedan RuDaw XTM koji sam chuo, se ne chuje, znaci ne cujem ga da radi, to je meni dovoljno  | 
| 
		 | 

| 

| 
		#99 | |
| 

Member 

| 

Quote: 

| 
|
| 
		 | 

| 

| 
		#100 | |||||||||||
| 

Moderator 

| 

Quote: 

A sad ne?to drugo. Ti ne razumije? ?to je workflow i u kakvom je on odnosu s performansama. Moj frend si je nedavno za grafički design kupio MBP 17''. Tvrdi da se ubrzao 35%. Performase su ostale iste. Kako? Tako! Opetativni sistem mu je to omogućio, odlična integracija sa softwareom koji koristi itd. On to ne mo?e objasniti. Mo?da mu je samo posao ljep?i kad gleda u prekrasni sjajni aluminij   Meni jest, a i to je jako bitno. Dobra usporedba je s iPhoneom. Imao sam recimo N95 8gb, mobitel koji je po karakteristikama bio super. Milijun opcija i svega, mailova, browsera wirelessa, gps-a itd. Nikad nisam koristio njegove opcije, jer nisu bile praktične kao na iPhoneu. I za?to danas imam iPhone, a ne neki "duplo br?i, genijalni, dual core" android? Zato jer sam do?ivio bolji user experience sa iPhoneom. Ista stvar je i s kompovima. Moj frend ima super brzu Toshibu, ali ?to mu vrijedi kad ju ne mo?e nositi na leđima. Toliko je nepraktičan da ga nikamo nigdje ne nosi, pa je to kao da ga i nema. A performansi na bacanje. Dakle, veće performanse ne znaće br?i workflow.ruDAW nema nikakvu mističnu stabilnost. Dapače, ona je postignuta vrlo "ovostrano"   Sa puno kombiniranja. Mo?da ako iskopira? iste komponente koje Diviner koristi dobije? ne?to super, samo ?to u tom slučaju to nije tvoja, nego njegova konfiguracija + nema? support + mora? ulo?iti vlastito vrijeme itd itd.Quote: 

Quote: 

Quote: 

Oni najče?će imaju machine room, pa se od dizajna ne vidi ni D. Apple osim toga performanse svojih računala uglavom uspoređuje sa prethonim generacijama vlastitih računala, a ne PC-a. Ako pogleda? Appleove reklame, one se uglavom odnose na to da je OS X u startu bolje opremljen operativni sistem koji privlači "zabavne" ljude. Čisti marketing, ali usmjeren na ?iroke mase. Ja sad govorim isključivo o njihovim računalima koja su namjenjena profesionalcima (Mac Pro, i recimo MacBook Pro). Da, kvaliteta radi svoje. Zato su i toliko popularni među profesionalcima.Quote: 

Quote: 

Quote: 

Quote: 

Inače, flash development na Macu je ne?to najbezveznije ?to sam ikada čuo. Ja ti to nikad ne bih preporučio i s tim zaista imam samo neugodna iskustva. Quote: 

Quote: 

Quote: 

Obo?avam Windows 7 i trenutačno bih samo htio da Adobe prodaje istu licencu za win i mac, da koristim oba OS-a. Svaki ima svoje prednosti i nedostatke.
		 | 
|||||||||||
| 
		 | 

![]()  | 

| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |

| 

|