|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ne smeta mi da zavisim od nekoga... jer zavisim u svakom slucaju, na kraju ni jednu od tih ploca i cipova ne pravim ja nego neki strani proizvodjac, ja se ovde naslanjam na trgovce, a oni su po ponasanju nesto malo bolji od trgovaca koji prodaju krompir.. sorry ako gresim dusu, ja nemam bolja iskustva osim tih, elektroniku dosta dobro poznajem, digitalnu i analognu, cak imam nekoliko profesionalno dizajniranih procesorskih ploca u karijeri, baziranih na 68000 i PowerPC serijama procesora, te mi ove stvari nisu uopste strane, sto mozda i jeste otezavajuca okolnost u mom slucaju... pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 21-05-2011 at 04:50 PM. |
|
![]() |
![]() |
#62 |
Member
|
![]()
onda znas puno vise od mene....ja znam otvorit forum, pogledat i raspitat se o komponentama, kupit ih i sklopit ih. i to svake 3-4 godine kad si mogu prisutit novi komp da u medju vremenu nista ne pratim. i stvar radi! o tome mislim da i ja i matori pricamo, stvar je super jednostavna, u samim dobrim komponentama je 99% snage
Last edited by bornaa; 21-05-2011 at 04:58 PM. |
![]() |
![]() |
#63 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
#64 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja sam vec ranije rekao: stvar je u odabiru komponenti, tj kombinacija. Kuciste je odlicno izolirano, prozracno, jako uredno!! Ja nikad, ali NIKAD nisam vidio tako uredan PC kao sto je ruDAW. Dalje, rudaw je isproban sa svim bitnim audio interfaceima, DSP kartama itd, sto znaci da je kompatibilan. To je nesto sto sam mozes isprobati. Kad kupujes ovakav komp korak si ispred. Dalje, svi imamo slicne rudawove i ako se dogodi problem Diviner ima toliko iskustva s tim komponentama da je to puno lakse od pretrazivanja foruma isl. Ma ovo je APSURD!! Zar mi zaista moramo nekome opravdavati ovo? ![]() Matoree, primjetio sam da si i u nekim drugim temama prilicno nabrijan i na rudaw i na Mac. Znam koji je to nacin razmisljanja jer sam ga i sam imao. Kljucna je stvar nesto isprobati... Jedan od novih i vaznih trendova je user experience (ja mislim da to postaje i bit ce nacin razmisljanja). On obuhvaca SVE. i support i performanse i izgled i user manual i drivere i sve. To je ono u cemu ce gotov proozvod-brand (npr rudaw) uvijek pobiediti DIY. To je to... -- Tomislav Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#65 |
Member
|
![]()
ja sam isto nabrijan na te hajpeve...kako se apple rukama i nogama borio da hackintoshi budu ilegalni za prodaju - to ti vec govori kolko je u samom "jebeno optimiziranom i stabilnom" računalu stvar... skuzili su da bi ljudi dobili istu stvar za dosta manje para i da realno nemaju nista za ponudit osim osx-a i nahajpanog dizajna. da je fakat takva razlika kakva se isfurava u performansama oni nemaju o cem brinut, kvaliteta radi svoje. ali nazalost to nije tak, ljudi debelo plaćaju hajp od kojeg apple zivi. e pa ko veli - nek izvoli, sam da ne sere posle kvake po forumu bezveze.
|
![]() |
![]() |
#66 |
Moderator
|
![]()
Vec sam pisao o tome, prelaskom na intel, Apple postaje isto sto i Toshiba, Hewlett Packard, DELL i ostali... kvalitetni proizvodjac brandiranih licnih racunara...
Dok su imali PowerPC kao procesor... bili su "drugaciji"... sada vise ne. Sve manje i manje ce se razlikovati. Ali to ne znaci da ih ne treba kupovati ako neko ima RACUNA da ih koristi, i ako nekom ZARADJUJU novac... to nije hype... pozdrav bogi p.s. bornaa... imaj u vidu da je u od Septembra 2005-e (od kada sam clan Rumskog) bilo STOTINE "diskusija", cak i svadja na temu PC - MAC te te molim da ne izvlacis tu temu ponovo, jer cu zakljucati thread... nadam se da mi verujes da je vecini na ovom forumu jasna razlika i slicnost izmadju PC i MAC i da nova elaboracija (citaj: smaranje!) o hype i ne-hype nikome ovde ne treba... ima i pametnijih tema... barem se nadam.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 21-05-2011 at 05:55 PM. |
![]() |
![]() |
#67 |
Member
|
![]()
cuj...tomislav je ubacio svoj mac tu isto u diskusiju da pokusa pravdat ta fancy nahajpana racunala, a ja sam ubacio drugu stranu kovanice....mislim da dobro legne jer opcenito imam takav stav prema ma?inama koje imaju identican hardware ko nesto puno jeftinije a hajpaju se ko svjetsko cudo u performansama
|
![]() |
![]() |
#68 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Niko ne kaze da nije moguce da se kuci sastavi isto, ali moze i kuci da se kuva, ali i restorani postoje!!! Zasto? Neko tamo kuva godinama,nesto radi, a ti kuci znas 3 recepta i nesto drkas... More, pun mi je kurac tupadzija koji seru i nista ne rade osim sto seru!!!!! Daj neki rad bre, pa da ti svi popusimo kurac, da popadamo od zorta kako si dobar, nego kenjas po necijoj profesiji a nemas ni za stanarinu....!!!! Ovde neka reaguju vise moderatori, i treba im dati veca ovlascenja za ovakve budalastine!!!! Ovo nije "slobodno" misljenje, ovo je sranje neopevano, klinacko i seratorsko!!!!! Pa jel treba pola foruma da se slomi zbog idijota koji sere po necijem radu?!?!?!? Banujte i mene ako treba ali ovo prevrsava svaku meru!!!!!!!!!!!! Big f'n Bockie
![]() |
#69 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Te je moguce tu potraziti razliku u ceni... pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 21-05-2011 at 06:52 PM. |
|
![]() |
![]() |
#70 |
Member
|
![]()
pa ne znam bash...pogledaj malo članke po netu, windows 7 vs osx performance i to... ljudi imaju bolje performanse programa na bootkempanom windows 7 nego na njihovom nativnom osx-u...gaming windowsi deru do 30-40%, dok i u radnim programe tipa adobe cs5 se vide ubrzanja do 10-15% za windowse...uglavnom, recimo da je izjednačeno. tak da definitivno....placa se hajp i šmina
Last edited by bornaa; 21-05-2011 at 07:03 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
" originalni " Van Gogh " | Max | Dragan Ivanović | 44 | 28-03-2007 11:15 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |