|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
poz. znam da se sto puta vodila tema i ovde i u celom svetu oko toga da li je bolje koristiti npr SSL EQ hardverski ili plugin iz Waves-a npr...
ali evo zasto pitam to... naravno imam te 'kvalitetne/popularne' plaginove i fino zvuce kad se u dobre svhre i na dobar nacin koriste...ali pitam zbog ovog iskustva: imam el. gitaru ali ne pojacalo. igrom slucaja sam imao pojacalo nekih dve nedelje i uz sve to posedujem sm57. naravno, oprobao sam se da odradim stari dobar nacin usnimka gitare: sviranje gitare -> pojacalo -> sm57 -> focusrite 2i2 -> komp kad nemam pojacalo idem na plasticnu varijatu zvuka: sviranje gitare -> focusrite 2i2 -> komp i ta opcija sa pojacalom daje perfektan zvuk (bar meni, koji sam naviko na ove jadnije opcije haha) iako se radi o pojacalu Roland Micro cube (ko zna sta bi bilo sa nekim boljim) zna se da postoje i plaginove koji menjaju taj hardver, waves ima nesto, postoji Helix Line 6, Guitar Rig, itd milion takvih, znate vec...ali ni na jednom nisam osetio pravi, dobar zvuk kao sa hardvera(pojacala)...pitanje koje sledi je: da li isto to vazi i za eq, comp, limiter plugin-hardver odnos? i ako ne, ako moze objasnjenje kako to ima ocigledne razlike sa gitarom...ipak nisam toliko inteligentan da to shvatim sam haha |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
joco mislim da postavljas pitanje na koje sam znas odgovor
![]() i ima i nema sve zavisno ko slusa, ima puno strucnjaka i "strucnjaka"... nemo` se opterecujes time... ima razlike i izmedju hardvera i istog hardvera a kamo li softver vs hardver... da mi sve sm57ice zvuce isto iiih ![]() apropo tvojih gitarskih iskustava uzivam kad mi kolege i klijenti gitaristi odusevljeno kazu kako si ovo snimao i ja kao te ovo pojacalo te ovaj lampas te ova gitara i sve to i oni kazu uff tacno se cuje taj masan dobar zvuk, nema oprema je sve... a ja cutim ![]() ka`em ti ja lepo ne opterecuj se rupama koje nemaju dno i diskusijama koe nemaju kraja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
haha pa da, izgleda kao borba s vetrenjacama
meni je fascinantno kako neki sa studijima od ko zna kojih ulozenih para (veliko veliko), sa 5 eq-a, ko zna kojim kompresorima itd naprave mix koji je prosecak pa cak sam negde cuo i da su slabiji od mog mixa napravili...tako da mi je i to motivacija ipak da ne razmisljam o uzimanju tog hardwera za mix... *inace prvi put cjem za taj eleven rack, deluje kul, a nije ni preskup...dosta interesantno kad vidim ispred mene ovaj focusrite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Samo da dodam pošto naletih na temu pa vidim eleven rack se spominje, ne bih preporučio ni pod tačkom razno, možda neku noviju seriju, ali zbog AVID-a ništa njihovo ne bi preporučio ni pod tačkom razno, meni ER krepao nakon 4 godine upotrebe, spojen na ups. Ne mogu ni odgovorit na mejl da barem kažu jel moguće dobiti zamjensku ploču, a na kraju sam saznao da je ta prva serija bila felerična i da su ljudima davali nov er jer je u pitanju greška u proizvodnji. Tako da ....
A za ovo hardver vs softvare emulacije , iz mog skromnog iskustva bi samo dodao , sotware je kao screenshoot hardvera, može se upotrijebiti ali nakon nekog vremena skontaš da sve nekako isto zvuči. A za gitaru meni bar zasad dobro radi gitara-di box-zvučna i nezaobilazno Wall of sound (two notes plugin) za kabinete
http://soundcloud.com/marcuswalhalla Last edited by Marcus; 23-05-2018 at 10:44 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
PT 10 vs. Cubase 6.5 render poredjenje..i jos nesto | Sky Net | Audio Software | 34 | 04-08-2013 01:32 AM |
Poredjenje mikrofona | filip | Audio Produkcija - Tehnike | 40 | 10-01-2013 11:54 PM |
Poredjenje izmedju U87i i U87ai ..zanimljivo | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 17-11-2012 06:03 PM |
Hi Pass - poredjenje EQ-a | idekius | Audio Software | 19 | 01-08-2006 09:48 AM |
Poredjenje monitora... | bezsmisla | Monitoring | 14 | 10-05-2005 12:41 PM |