|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Drage kolege,
U okviru predavanja u Beogradskoj školi zvuka napravili smo malo poređenje mikforona pa smo odlučili da to podelimo sa svima. Pozivamo vas da pogledate i poslušate, i naravno da prokomentarišete. 1. Pogodite koji mikrofon odgovara kom delu video klipa ili poslušajte originalne fajlove na našem sajtu i pogodite koji mikrofon je upotrebljen u datim audio trakama* 2. Procenite koja audio traka vam se zvučno najviše dopada 3. Napišite vaše odgovore ovde ili u komentarima na YT stranici *Svaka audio traka sadrži 2 refrena snimljena jednim mikrofonom. Prvi refren je snimljen kroz Tascam M3700, drugi kroz Summit MPC-100a. Konvertor -- Lynx Aurora 16. Kod stereo snimača Zoom H2n i H4n audio signali su snimljeni direktno na njihov interni sistem s kojeg su preuzeti mono signali jednog mikrofona na oba uređaja. UPOTREBLJENI MIKROFONI: Shure BETA58a, Shure SM58, Shure SM57, Behringer XM1800s, Behringer B1, Sennheiser MD421 II, Audio Technica AT4033a, Audio Technica AT4040, Audio Technica AT2010, Neumann U87, Zoom H2N, Zoom H4N Originalne audio snimke možete naći na soundcloud stranici. Last edited by filip; 26-11-2012 at 04:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Najbolji 05, najgori 10
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Meni je ovo sve isto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Na videu je samo brzi "preview" svakog mikrofona, na souncloud-u su orig. fajlovi.
Pozdrav, Filip |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ovo je malo nezahvalano za pogoditi koji je koji al poslusao nekidan i koliko se sjecam mic sa track 8 bi izbrao za snimanje tog vokala, cini mi se da 6 i 4 nisu bili losi sa obzirom na sibilante koje ima pjevac. Promijenio bi kabl na track 7 kad je isao preko tube preampa jer zuji, vratio pjevaca da ponovi pocetak drugog refrena jer cini mi se pada inotonacija a inace fino pjeva. A mic sa track 10 bi ugradio u interfon na ulazu da malo bolje cujem kad neko zove.
Sve u svemu zanimljivo poredjenje jeftinih, relativno i skupog majka.
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Meni je ovo sve isto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ovo si rekao previ?e pojednostavljeno. Ka?i konkretno: broj jedan mi je isti kao broj dva, broj dva isti kao broj ?est, broj tri isti kao broj jedan, broj dvanest isti kao broj sedam... I tako dok ne izređa? sve kombinacije.
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Za?to jednostavno kad mo?e komplikvoano?
![]() Prosto, svi su podjednako lo?i i zadovoljavajući u isto vreme, te sitne razlike se svakako gube prilikom tretiranja vokala, pa nema smisla da bilo ?ta poredim. Da je meni do?lo sve ovo da odaberem koji ću da upotrebim u projektu, i?ao bih na Eci Peci Pec... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
4 i 8 mi se najvise svidjaju... Najvise zbog nacina kako su podneli pevacevu naglasenu sibilantnost...
Last edited by Jan; 29-11-2012 at 06:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
mikrofoni, poredjenje, test |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Poredjenje izmedju U87i i U87ai ..zanimljivo | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 17-11-2012 06:03 PM |
savjet oko mikrofona | matija | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 16-06-2010 10:15 AM |
Kupovina mikrofona? | Riccolo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-01-2010 12:04 PM |
Hi Pass - poredjenje EQ-a | idekius | Audio Software | 19 | 01-08-2006 09:48 AM |
Poredjenje monitora... | bezsmisla | Monitoring | 14 | 10-05-2005 12:41 PM |