|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Prelistavao sam Sound on Sound-ov forum i tamo "ispljuvase" Mackie824 u odnosu na Event20/20 i jos neke toliko da sam morao da pitam vas sta vi kazete o tome ...[ipak oni znaju manje od nas ovde
![]() ![]() ![]() U stvari najvise bi voleo da mi kazete misljenje o : Mackie824 naspram Eventa 20/20 ili SP6 i Genelecs 8040...ova tri para me najvise interesuju,a koliko sam ukapirao u istoj su klasi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Nisu. Mackie je 8", Event 2020 je dve klase ispod (takodje 8"), dok 8040 je 6", naslednik je 1030 i o njemu ne znam nista osim da je stravicno gadan (vizuelno), nikad ga nisam slusao. Verujem da ne moze da bude lose ako je potpisan Genelec, ali ono sto me zbunjuje je review ekipe sa Rumskog koja je slusala Mackie i koji su ga strasno popljuvali... Ja sam poprilicno bio iznenadjen njihovim utiskom, posto znam da su kutije OK, ali je moguce da su naleteli na "fals" model ili se kvalitet izrade srozao (u sta jos ne mogu da poverujem). Cak mi nije jasno tvoje pitanje jer 2020 nije ni u cenovnoj klasi, a odavno se i ne proizvode. Moras da budes malkice odredjeniji da bi iko mogao da ti pomogne. Ja bi za 200 evra vise uzeo BM 15A (10").
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Radili smo test HR824, i bio sam deo ekipe koja je "ispljuvala" Mackie.
Ne znam sta je po sredi. Znam koliko su ti monitori cenjeni, i isao sam sa predrasudom (i potajno zeljom) da cu se totalno oduseviti. Ipak, usledio je sok ![]() Ne znam..... voleo bih da gresim.....
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
mislio sam na Event 2020bas V2 Bi-Amplified Studio Monitors ....8"...1000 americkih novcanica par ...kod nas 600-650 evra komad,Mackie 824 -690 evra komad...Event nahvalise kao da ne postoji posle njih nista...ja se razmisljam izmedju Mackie 824 i nekog ekvivalentnog Geneleca,a za Event pitam jer nisam cuo neke bas pohvalne reci o njima ...do juce !...sad sam zbunjen.Naravno da moram da ih poslusam sam da bih odlucio ali trazim i kod vas neke odgovore...jer imate sigurno vise prakse od mene i culi ste neke od njih sigurno...ako ne to sta se vama svidelo u tom rangu cena - do 700 evra po komadu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vibrator
|
![]()
e, stvarno... kakvi su ti krk-ovi ?
rp-5 - 53Hz - 20kHz rp-6 - 49Hz - 20kHz rp-8 - 45Hz - 20kHz v4II - 62Hz - 20kHz v6II - 55Hz - 20kHz v8II - 42Hz - 20kHz koliko su oni bolji od mojih alesis m1 active mk2 - 38 Hz - 23.5 kHz ? soba mi je oko 3,25 x 3,60m, visina 2,65m.. da li smem da stavljam osmicu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Nije frka, samo pazi gde je stavljas
![]() ![]() ![]() To su sve price bez veze. Pitanje je tvojih potreba, zanra muzike kojom se bavis i na kraju i ukusa (o kojem se i ne raspravlja). Jedino ne treba slepo verovati u specifikacije proizvodjaca koji napise da 6" ide do 38 i 23,5 k. To je blago receno nonsens. Osmice su nearfield monitori i naravno da mogu bez problema da sviraju u tvojoj sobi. Petnaestke bi vec bile zategnute.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ma Oggy nece biti to samo hip-hop hocu da pazarim monitore koji ce prvenstveno da imaju sto vise kontrole u donjim frekvencijama [zato mi treba 8"] i koji ce mi koristiti i za 5 godina kad budem radio mnogo ozbiljnije[ nadam se
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
zanima me razlika u odnosu na alesis... volim da slusam na umerenoj jacini, cuvam usi... alesisi se cuju odlicno i na vrlo maloj jacini, pa me zanima da li je to slucaj i kod krk-a... ??? btw. kladim se da si ti svoju osmicu vec stavio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
@lesha
Ma ja sam dao uopsten odgovor, ne misleci konkretno na tebe. Ako su ti Alesisi dobri i ne radis na velikoj snazi, onda ti je uvek bolji mali nego veliki zvucnik. ono za osmicu bih samo zeleo da udje u zapisnik da se prica o incima ![]() ![]() ![]() ![]() @ dejan Pa ja sam ti ono najozbiljnije savetovao (za Truth i gramofon ![]() ![]() ![]() Adam p22 je verovatno lider u klasi i definitivno vrhunski monitor za sve vrste muzika (kako narodnu-tako i zabavnu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vibrator
|
![]()
volim na tiho da mixam kako bih sto bolje podesio nivoe, ali isto tako volim na kratko da odvrnem da bih dobio kakav takav utisak kako bi se to culo u klubu...
tako da bih voleo da znam koji zvucnik daje precizniji bass... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Hi Pass - poredjenje EQ-a | idekius | Audio Software | 19 | 01-08-2006 09:48 AM |