|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
citam temu vsti razlika sa export istog u audio!
ne mogu se nacuditi sa cim se sve mi zajebajemo!! Majke mi!! o kakvom mi postotku pricamo ljudi?? 0.001 posto razlike? kome ce to znaciti sto potrosiste par stranica price o tome? evo daj mi pesmu hmm, nekog, evo lupam pesma jorgovani hit, ja cu je sjebat da zvuci 6 puta gore, i staviti sliku na youtube i audio spojiti, bice opet hiljade lajkova, i komentara jbt kakva pesma!! niko ziv ti nece spomeniti taj 6 puta los audio!! ovde do kakve perfektnositi se hoce doci to nema nigde na sta ljudi trose vreme mesto na ono najbitnije sto treba a to je text, araznman i vokalno izvodjenje!! hahaha PC. ne voli narod kod nas previse perfektnosti, odvlaci im to sliku naseg i dalje ovde realtime zivota!! ne jebu oni to, ne saosecaju sa tim, nije im prava slika zivota vec spomenutog!! za club lupam ti je dosta jebeni FL studio, i recitacije, pesma traje mesec dana i to je to .... ko god dodje da ti trazi pesmu al vecinom mi da im nudimo prvo ce biti CENA, nanjize uvek ista prica sto moze.. kome vi to radite pesme?? 3 coveka u jugi , i jedno 10 sto ce se zaletiti po nekad? samo na ono navedeno obratite paznju najvise!! evo vam zadnji primer, al primer nema dalje znaci!! gospodin pun para Haris Dzinovic snimi novu pesmu, imate tona klipova gde sve bio sa njom i svuda samo lajkovi i odlicni komentari, AAA PESMA CELA SOUNDFONT GM 8MB zvukova!! znaci vanbasco midi pusti mjuzu odradjenu u cjubesu sa tim soundom i otpevaj. nikakakv k. od produkcije a ostace duze 10 puta nego sve ove sa zadnjom reci od P.! https://www.youtube.com/watch?v=N1-qYZX7rWg
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x Last edited by branoy; 30-10-2015 at 03:34 AM. |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
..imam jedan odgovor na tvoju temu...ako odgovara i molio bi da me krivo ne razumijete. Ove godine je jedna TV (nije bitno koja) slučajnim odabirom osobe
dobila vrlo interesantno gledanje naÅ¡e glazbe sa ovih naÅ¡ih prostora. Citiram ju (otprilike) imate prekrasno more , planine, ljude od mora pa do Beograda (ne znajući da smo sad neÅ¡to drugo!?) ALI imate užasnu muziku to je da ne možeÅ¡ sluÅ¡ati!! Čudno bez nekog ritma(??) i smisla..i užasno je to sluÅ¡ati. To je bila engleskinja i mislim da je mnogo njih to gledalo...a i mislila je na cijeli "region"..bar mi se tako činilo. Eto to je to!! ![]()
#3 |
Pro Member
|
![]()
ma nama tako dobro ide engleski, da jos nemamo pevaca koji je osvojio svet na engleskom (msm ko se baca u te poduhvate na world scenu). boli mene ona stvar za tu engleskinju i njeno misljenje, ona ima i onako 100 puta vise izbora za slusat, iz svih drzava sveta imas pesama milion na eng, nek se mane nas ovde, nit mi pevamo za nju uposte haha
a dovoljno je videti na evroviziji kad pevamo na nas jezik da prolazimo ako je dobra stvar. ti mislis engleskinja ta sedi na youtube i trazi nase pesme, pa po cemu ce ona pre svega trazit kad ne zna nikoga odavde, to je ko da ja sad hocu iz koreje trazit i slusat a ne znam ni jedno ime sta upisat haha. bez nekog ritma i smisla = da ta engleskinja je promasen slucaj da mozda ne zna muziku ni za dvojku u skoli. imas ti njihove muzike toliko izlizane da vrte sve isto u krug od popa do roka.. svud isti k. ako si bas dosta naslusan svakakve muzike./ cudan je taj slucajni "odabir". nikad ne znas na kog ce naletit haha. msm i nema veze sa temom to sve sa tom engleskinjom.
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Uh, gledam kako da ova tema ostane kanalisana, pa da pružim neko razmišljanje... A na opštu korist...
Ok, zna se da sam sličnog pristupa i stava kao što kaže Branoy... Ajd, ja sad ispričam svoju muku, pa gde puklo... Sličnu "bitku" vodim na sve poznatim medijima gde radim, kako privatnim, tako i državnim... Znaš, svima puna usta nekog BBC-a...nekih novinarskih aspekata, nekih ludila...ne znam sve čega... A kompletan studio i oprema koštaju kao jedan ili dva komada opreme kod ovih... A presija 3X veća... E sad, kažem ja lepo ljudima: Ne sede tamo zaluđenici koji vole skupe uređaje, Engleska je majka Propagande, oni su i tehnički tvorci medija, pa i samih izraza i reči koje opisuju iste (gde sam vodio mini-rat sa lektorima na jednom javnom servisu) i debelo znaju zašto je tako, a sva tehnika i tehnologija kojom se danas igramo na različitim platformama je proizvod rada i potreba raznih službi, vojske, obaveštajaca itd... Od kompresije, raznih gejtova, ekvivalizacije, pa posle i mašte i drugih potreba da se "širi jezik, kultura itd" zarad kojekakvih interesa... A valjda je jasno šta to znači poslednjih 50-60-70 godina... E sad, da ne idem u preširok rakurs, sve što kažete ima aspekte odnosa globalne propasti muzičke inspiracije kroz prizmu kratkotrajnog roka upotrebe današnje muzike. E jbg, sad se, što Vasa kaže "rasrah"...ali ako ponovo pročitate...zaista mislim tako. Dakle, DA, postoji pravo čoveka da želi kvalitet u izvedbi, a opet, silazna statističko kvalitativna linija tera na preispitivanje. Samo da podsetim da su verovatno svi relevantni muzički kritičari doživljavali proliv na sve otvore tokom 60-ih i kasnije na "popularnu" muziku, pa se ni mi danas ne razlikujemo u odnosu na njih... Jedno ostaje, bez obzira na na sve, da iskreno ne znam da kažem koja je to tehnički traljava i loše izvedena numera ostala nepoznata samo zbog tog razloga. Odnosno, more poznatih hitova je u jeftinoj, traljavoj izvedbi, sa falševima, greškama - pa "ostasmo živi", dapače, žalimo (bar neki) za tim vremenima... Da li je zbog toga Dire Straits, Jackson, Toto, Sting, Adele, ili bilo ko drugi manje dobar ili bi i dalje bio dobar da nije toliko dobar... E sad ga jebi... ![]() Opet se vraćam na ono da "tamo" ne sede samo puki zaljubljenici u skupu opremu i procese stvaranja, već je to način da se postigne dominantan uticaj...Pa sad na koju klasu...To je vreme diktiralo! Što je i sam koren značenja medija, pa i muzike kao dela sadržaja istih...! Nekad je to niži sloj, nekad srednji, retko do nikad viši sloj... To su pokazatelji vremena u kom se svet nalazi...odeee otvor blende... ![]() Ajmo na ovom "mikro-regionalnom" nivou da kažemo i da su pojedini kantautori dobijali finansijsku pomoć država, na razne načine, za "ljubavne" ploče itd...naravno sa određenim, "višim" ciljem, to nije neka velika tajna...nekad zbog interesa politike, a nekad zbog samog kantautora...kad već nema "višeg" cilja...itd... Ko u kojoj meri, sve se to realno čuje... Držim se zvuka zaista, ne ulazi mi se u neke kafanske retorike... Dakle, stvarajte rezultate, manite se vrste oruđa...!
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Zamisli kad bi na nekom kulinarskom forumu, ljudi doÅ¡li do zaključka, kako su svi ti recepti besmisleni, jer kad je čovek gladan, uzme i pojede jaje na oko i reÅ¡io problem... Stalna čovekova želja za savrÅ¡enstvom je pokretač napretka civilizacije. Tako je to i na audio forumu.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Dakle, nekome je s razlogom bitno da li se VST kanal prvo eksportuje u audio ili do kraja ostaje midi. Čak i ako je razlika u zvuku nepostojeća.
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A Talking Heads, Blondie, Paul Simon, David Bowie... Tu ništa ne bih menj'o. ![]()
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Dobra produkcija je, najjednostavnije, ona koja čini pesmu još boljom. To nekada znači da je produkcija tehnički savršenija. U tome bolja tehnologija može pomoći, ali je jednako bitan i tehnički dobar perfomans benda. Što kažu na engleskom govornom području "Ne može se ispolirati govno". Sa druge strane, često nekoj muzici ili izvođaču ne leži napucana, moderna ili visokotehnološki zapakovana produkcija. To je kreativna odluka. Zašto onda ta trka za "boljom produkcijom"?
Srbija je, objektivno, selendra, sa lažnom, ulepšanom slikom o sebi, gde deo ljudi još uvek ima pogrešnu percepciju jer se seća Jugoslavije koja je bila mnogo ozbiljnija država i tržište, ili jednostavno zato što je kad si deo selendre jako teško imati jasnu percepciju svog seljaštva. Džaba bilo pregleda na YouTube-u što pravih a što plaćenih - Srpska muzička scena je globalno gledano apsolutno irelevantna u svakom smislu. Samim tim je ovdašnji odnos prema tehnologiji palanački. Sa jedne strane, zbog siromaštva i osećaja da je tehnologija nešto skupo i teško dostupno (pa samim tim i važno i vredno), ovde oni koji imaju para pokušavaju da kupovinom određenih komada opreme stvore sebi osećaj da su moderni. Onda snimaju palanačke, neoriginalne, muzički zastarele albume na kojima do besvesti koriste što skuplje komade opreme, ganjajući što više neke dečačke snove, i želeći da ima album zazvuči "svetski". U suštini, 95% naše "San Remo iz 1985. godine na steroidima" muzike je upravo to. Ne znači da ti ljudi nemaju talenta, da se razumemo, nego da je sama ideja u suštini bizarna: zastarela, reciklirana muzika, snimljena opsesivnim pristupom u kome je neko ubeđen da juri "svetske standarde" - iako svetska muzika zvuči sasvim drugačije. Sa druge strane, potpuno kontra, postoji publika (ali i muzikanti) kojoj je merilo prihvatljivog, ne samo u muzici, spušteno ispod svake normalnosti. To je muzika koja prati celokupno survavanje društva. Ova ekipa je suštinski možda i iskrenija - oni su prihvatili potpuno nakaradnu estetiku, i u njoj neke stvari koje objektivno loše zvuče - postaju dobre jer su se ljudi na njih navikli. Opet, ni to nije nova pojava. Sećam se anegdote kad je u jednom našem studiju vlasnik početkom devedesetih nabavio Kurcvajl sempler sa proširenjima, nabaio sample CD-e i pokušao da nekom turbo sastavu isprogramira iole realističan bubanj bas i ostale instrumente. Kad im je pustio ljudi su bili ekstremno kiseli, on menja njima se i dalje ne sviđa. Na kraju ode i pozajmi Roland SC88 ili tako neko govance, pokrene general midi farbe i oni se oduševe - to je to! Elem, traženje "bolje" i "skupe" produkcije je jednostavno - palanački sindrom. Lično, da se razumemo, ja sam daleko od toga da mogu uzeti šta god i smiksati fenomenalno - to i nije nešto od čega živim ili što mi je cilj. Ali osnovna ideja je zapravo da se u jednom trenutku, u ličnom razvoju i učenju da se snima i miksa, dođe do tačke da više nije problem "da se sve čuje", "da sve bude napucano" " da sve gruva". Pravi cilj je da se nešto smiksa tako da pomogne muzici, pesmi, ili izvođaču da zasija. E sad, pošto je cilj svakog normalnog čoveka da se usavršava i postaje bolji u onome što radi, neminovno dolazi do te čudne šizofrene situacije, u kojoj se ganjaju svetski rezultati i ideje, a primenjuju se lokalno i u sasvim drugačijoj sredini. Ali ja mislim da je to normalno, na kraju krajeva. Jer kad iole inteligentan čovek potpiše mentalnu kapitulaciju i krene logikom, "ma šta me boli kurac, dobro je" i počne tako da živi, on u nekom svom unutrašnjem segmentu postaje mrtva, prazna osoba. Jer negde, smisao života nije samo da pijemo jedemo prcamo i kenjamo, da izvinete, već da učimo i razvijamo se. Pa eto i tako što se trudimo da budemo bolji u sviranju ili snimanju. To što je čovek ovde gde jeste, ne znači da to treba da ga slomi i uništi visoka merila i ideale. Što manje ljudi ima ovakav drajv da budu bolji - to društvo još više tone u kaljugu.
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 30-10-2015 at 03:29 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
vsti-audio -razlike u miksu | obicni user | Audio Produkcija - Tehnike | 73 | 25-12-2015 10:12 PM |
Produkcija... | Bockie | Razno | 15 | 22-03-2011 01:42 AM |
Ovo je produkcija | LACKY | Pricaonica | 7 | 26-06-2008 08:26 PM |
Cubase::: [za pocetnike] kako snimiti VSTi output kao audio | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 19-06-2003 09:59 PM |