|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Moj drug (iz Soho Studija) Guy (radi pod imenom Tigermokey) uradio super remix za Gipsy Hill - Balkan Beast pesmu... super !
Nase trube a Englezi uradili...vec drugi bend koji se inspirise (krade?) nas melos.. ALI ZASTO NASI LJUDI NE RADE NESTO OVAKO ???????? Guy je inace iz Izraela,,btw. http://soundcloud.com/tigermonkey-uk/beast130131s
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam za?to, ali ko god to ne radi hvala mu do neba!
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Nisam slusao link.. Dosadno mi sa iphone zvucnika, nemam sluske pri sebi..
Zasto ne prave? Zbog toga sto iste te trube nemaju prolaz na balkanu ukoliko se mixaju sa 'urban music'. Englezima to zvuci egzoticno, dok nase ljude koji rade i slusaju elektroniku, hiphop, blablabla to podsjeca na ibarsku magistralu, svinjske glave i siromastvo.. Pricam generalno, al mislim da je to to..
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Mnogo je bez veze to ?to "urbani muzičari" ne ?ele da shvate bilo koju drugu muziku prvenstveno kao muziku, a tek potom kao nekakvo socijalno obele?je. Tako ne?to pre očekujem od muzičkih kritičara (po?to oni ionako o muzici ne znaju Bog zna koliko, a o nečemu moraju da pi?u). Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ako gledamo na muziku kao na ekonomski proizvod na kraju price, cisto sumnjam da u modernoj nazovi mtv komercijalnoj muzici ima mjesta za gucha trube + up to date world sound sto se tice konzumenata na balkanu. Ukoliko bi se gadjalo neko inostrano trziste odavde, tu realno vec ne bismo imali vise problema sa gucha prizvukom vec sa pogadjanjem up to date sounda da zaintrigiramo svijet ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Fora je dodati ne?to svoje, a to ne moraju nu?no da budu "duvači iz Guče", ima tu jo? svačega neiskori?ćenog. Ili uvek mora da se pojavi neki Brian Eno, DJ Punjabi, Omar Souleyman (onaj ?to je radio remiks Bjork - Crystalline) ili već neko sličan, pa da neko odavde shvati da treba korisiti SVOJE argumente umesto da stalno poku?ava da iskopira TUĐE argumente. Budalesam, po običaju. Pozdrav, Vasa P.S. Koliko vidim, ovde po Forumu ima nekoliko ljudi koji regularno rade za inostranstvo (ti, Hollywood, Jan, Everbeatz...), dakle ne bi se ba? reklo da je "up-to-date sound" nedosti?an. Fali samo "ono ne?to" preko toga.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 25-02-2013 at 06:25 PM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Dj punjabi je uzeo loop od buste rhymesa iz NY, provukao indijski loop preko i prosao jer je vjerovatno i intonativno i likom bio smijesan / zanimljiv siroj publici.. Sve ok.. Brian eno-a cijenim, ali nisam pricao o tome.
Aman, nemam ja nista protiv etno motiva i shvatanja muzike kao 'muzike' i implementacije tih motiva u istu. To se i zove umjetnicka sloboda (jedna od najljepsih stvari u ovom poslu). Ali dajem svoje misljenje o ovom konkretnom slucaju, znaci on topic.. Ajde na dancefloor-u u UK pusti gajde. To ce da postigne slican efekat kao sto bi lokalni etno elementi postigli u plasticu, kc gradu ili gdje vec.. Znaci ne pricam samo o producentima, sviracima, muzikantima... Vec o publici.. Svijesti uopste.
aje Last edited by Rhino; 25-02-2013 at 06:45 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Sve je dozvoljeno, a "genetski modifikovani" etno, kako si ga ti pravilno nazvao, postoji oduvek i ponekad - retko - ume da d? spektakularne rezultate.
Ali ona pesma u iz prvog posta nije čak ni GMO, ono je čist kiborg.
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Svetsko a nase | mikron | Razno | 0 | 29-10-2012 12:05 PM |
Popravka trube! | sofokle | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 27-11-2009 12:09 PM |
Sempl Trube | Domestos | Audio Software | 7 | 13-09-2009 01:54 AM |
Skola trube udzbenik ili DVD da li znate???? | Geronimo | Razno | 0 | 18-06-2009 08:42 PM |
Snimanje trombona i trube | HeatMan | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 12-06-2008 10:14 AM |