Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Opet Englezi i nase trube !!?? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43515)

DaBear 24-02-2013 09:46 PM

Opet Englezi i nase trube !!??

Moj drug (iz Soho Studija) Guy (radi pod imenom Tigermokey) uradio super remix za Gipsy Hill - Balkan Beast pesmu... super !
Nase trube a Englezi uradili...vec drugi bend koji se inspirise (krade?) nas melos..

ALI ZASTO NASI LJUDI NE RADE NESTO OVAKO ???????? Guy je inace iz Izraela,,btw.

http://soundcloud.com/tigermonkey-uk/beast130131s

Znak 24-02-2013 11:18 PM

Re: Opet Englezi i nase trube !!??

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 342431)
ALI ZASTO NASI LJUDI NE RADE NESTO OVAKO ????????

Ne znam za?to, ali ko god to ne radi hvala mu do neba!

Rhino 24-02-2013 11:22 PM

Nisam slusao link.. Dosadno mi sa iphone zvucnika, nemam sluske pri sebi..

Zasto ne prave? Zbog toga sto iste te trube nemaju prolaz na balkanu ukoliko se mixaju sa 'urban music'. Englezima to zvuci egzoticno, dok nase ljude koji rade i slusaju elektroniku, hiphop, blablabla to podsjeca na ibarsku magistralu, svinjske glave i siromastvo..

Pricam generalno, al mislim da je to to..

awacs 25-02-2013 02:10 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 342436)
Nisam slusao link.. Dosadno mi sa iphone zvucnika, nemam sluske pri sebi..

Zasto ne prave? Zbog toga sto iste te trube nemaju prolaz na balkanu ukoliko se mixaju sa 'urban music'. Englezima to zvuci egzoticno, dok nase ljude koji rade i slusaju elektroniku, hiphop, blablabla to podsjeca na ibarsku magistralu, svinjske glave i siromastvo..

Pricam generalno, al mislim da je to to..

Pa da, to je to. Ali da li je to pametno? Mislim na to da muzičarima muzika budi asocijacije na svinjske glave umesto da im budi asocijacije na poneki interesantan ritmički patern ili zvuk koji bi legao kao "dupe na no?u" u nekoj potpuno drugačijoj pesmi, ili čak neki harmonski spoj koji bi pesmu učinio interesantnijom ba? zato ?to "nije iz urbane muzike"...

Mnogo je bez veze to ?to "urbani muzičari" ne ?ele da shvate bilo koju drugu muziku prvenstveno kao muziku, a tek potom kao nekakvo socijalno obele?je. Tako ne?to pre očekujem od muzičkih kritičara (po?to oni ionako o muzici ne znaju Bog zna koliko, a o nečemu moraju da pi?u).

Pozdrav,

Vasa

Rhino 25-02-2013 04:42 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 342455)
Pa da, to je to. Ali da li je to pametno? Mislim na to da muzičarima muzika budi asocijacije na svinjske glave umesto da im budi asocijacije na poneki interesantan ritmički patern ili zvuk koji bi legao kao "dupe na no?u" u nekoj potpuno drugačijoj pesmi, ili čak neki harmonski spoj koji bi pesmu učinio interesantnijom ba? zato ?to "nije iz urbane muzike"...

Mnogo je bez veze to ?to "urbani muzičari" ne ?ele da shvate bilo koju drugu muziku prvenstveno kao muziku, a tek potom kao nekakvo socijalno obele?je. Tako ne?to pre očekujem od muzičkih kritičara (po?to oni ionako o muzici ne znaju Bog zna koliko, a o nečemu moraju da pi?u).

Pozdrav,

Vasa

Nisam rekao da je to pametno i da treba tako da bude, niti da podrzavam, vec da mislim da je to razlog..

Ako gledamo na muziku kao na ekonomski proizvod na kraju price, cisto sumnjam da u modernoj nazovi mtv komercijalnoj muzici ima mjesta za gucha trube + up to date world sound sto se tice konzumenata na balkanu.

Ukoliko bi se gadjalo neko inostrano trziste odavde, tu realno vec ne bismo imali vise problema sa gucha prizvukom vec sa pogadjanjem up to date sounda da zaintrigiramo svijet :)

awacs 25-02-2013 06:13 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 342470)
Ukoliko bi se gadjalo neko inostrano trziste odavde, tu realno vec ne bismo imali vise problema sa gucha prizvukom vec sa pogadjanjem up to date sounda da zaintrigiramo svijet :)

Vrlo je moguće da gre?im, ali mislim da je "svet" (pa i zapadni) lak?e zaintrigirati stvarima koje ne slu?aju svakodnevno nego stvarima koje su sami izmislili. Niko "tamo" nema ni vremena i volje ni razloga da se divi nekim Balkancima ?to su uspeli da provale Skrillexov bas ili ?tatijaznam?ta...

Fora je dodati ne?to svoje, a to ne moraju nu?no da budu "duvači iz Guče", ima tu jo? svačega neiskori?ćenog. Ili uvek mora da se pojavi neki Brian Eno, DJ Punjabi, Omar Souleyman (onaj ?to je radio remiks Bjork - Crystalline) ili već neko sličan, pa da neko odavde shvati da treba korisiti SVOJE argumente umesto da stalno poku?ava da iskopira TUĐE argumente. Budalesam, po običaju.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Koliko vidim, ovde po Forumu ima nekoliko ljudi koji regularno rade za inostranstvo (ti, Hollywood, Jan, Everbeatz...), dakle ne bi se ba? reklo da je "up-to-date sound" nedosti?an. Fali samo "ono ne?to" preko toga.

Rhino 25-02-2013 06:33 PM

Dj punjabi je uzeo loop od buste rhymesa iz NY, provukao indijski loop preko i prosao jer je vjerovatno i intonativno i likom bio smijesan / zanimljiv siroj publici.. Sve ok.. Brian eno-a cijenim, ali nisam pricao o tome.

Aman, nemam ja nista protiv etno motiva i shvatanja muzike kao 'muzike' i implementacije tih motiva u istu. To se i zove umjetnicka sloboda (jedna od najljepsih stvari u ovom poslu).

Ali dajem svoje misljenje o ovom konkretnom slucaju, znaci on topic..

Ajde na dancefloor-u u UK pusti gajde. To ce da postigne slican efekat kao sto bi lokalni etno elementi postigli u plasticu, kc gradu ili gdje vec..

Znaci ne pricam samo o producentima, sviracima, muzikantima... Vec o publici.. Svijesti uopste.

awacs 25-02-2013 07:42 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 342486)
Ajde na dancefloor-u u UK pusti gajde. To ce da postigne slican efekat kao sto bi lokalni etno elementi postigli u plasticu, kc gradu ili gdje vec..

Znaci ne pricam samo o producentima, sviracima, muzikantima... Vec o publici.. Svijesti uopste.

Pa i ja pričam o publici (i svesti publike, ali i muzičara). Da nije postao Rambo Amadeus mo?da danas niko ne bi znao za Antonija Pu?ića. Hope you catch my drift :wink: Verovao ili ne, danas (isto kao i pre 20+ godina) bi to bio podjednak ?ok za publiku u KC Gradu kao nekad u SKC-u (tada?njem grotlu urbane kulture). Ako autor ima malo talenta i petlje da ?eli da zaintrigira nekoga, naravno.

Pozdrav,

Vasa

Znak 25-02-2013 09:20 PM

Sve je dozvoljeno, a "genetski modifikovani" etno, kako si ga ti pravilno nazvao, postoji oduvek i ponekad - retko - ume da d? spektakularne rezultate.
Ali ona pesma u iz prvog posta nije čak ni GMO, ono je čist kiborg.

awacs 25-02-2013 09:36 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 342510)
Sve je dozvoljeno, a "genetski modifikovani" etno, kako si ga ti pravilno nazvao, postoji oduvek i ponekad - retko - ume da d? spektakularne rezultate.
Ali ona pesma u iz prvog posta nije čak ni GMO, ono je čist kiborg.

?to reče onaj Englez: "Nema moralnih i nemoralnih knjiga. Knjige su dobro ili lo?e napisane, i to je sve."

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 11:42 AM.