|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
U muzici nisam neiskusan, skolovan sam, dobro se snalayim sa aranziranjem, ali nisam preterano iskusan u produkciji.
Imam Intel i7 sa 16 gb ram memorije, 2+1 TB HD (ne znam naziv proizvodjaca) i MOTU 828mk3. Instaliran mi je Wundows 7 64 Bit i Cubase 5 32 bit sa jBridge. Mozete li da mi date neke predloge za VST instrumente, plug inove i slicno? Unapred hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ajde da ti ja pribli?no dočaram nedorečenost tvoga pitanja.
Koju muziku misli? slagati ti uvelike ovisi i o izboru vst-i, a ?to se tiče same produkcije, počni sa ponuđenim cubase plug-inovima i pogledaj bilo koji film na koji naiđe? koji govori o produkciji muzike moju ?eli? stvarati. To bi bio sami početak .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Dobrodosao na forum, uz malo strpljenja mislim da ovde mozes naci odgovor na sva nedorecena pitanja, kao sto Eomsy rece....
Hardware ti je odlican, tako da tu nema problema, a o VST software-u najbolje razmisljaj kao o spravama koje bi kupovao za analogni studio, kako se ne bi izgubio u bezbroju opcija i vreme za kreativni rad gubio na geek-ovanje. Sta ti je potrebno? Ako pricamo o kompozitorskom radu, postoji bezbroj virtualnih instrumenata spakovanih na razne nacine koji se mogu koristiti. Napravi listu instrumenata koje koristis u radu, pa pogledaj ako je vec bilo preporuka ili postavi pitanje. Ako su mix ili produkcijski pluginovi u pitanju, ista stvar. Razmisli o onima koje bi koristio, pa kreni od toga, svi imamo nase ljubimce, pravila nisu tvrda, ima besplatnih boljih od skupih, ima ljudi kojima odgovaraju 'najgori' po vecinskom misljenju i rade cuda sa njima. Definisi malo konkretnije probleme, pa mozemo jedan po jedan da bistrimo. Za pocetak, sve ono sto dolazi uz Cubase je sasvim dovoljno za pocetak rada, a topla preporuka je da se probaju besplatni efekti i instrumenti koji su svakim danom sve bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
S obzirom na to da sam skolovan, najvise me interesuje klasicna muzika. Dobro se snalazim sa pisanjem partitura za s.orchestre, ali me zanima i pop muzika.
Dakle: Orkestarski instrumenti. Akusticni Klavir Bubanj (klasican i elektronika) Elektricni klavir Bas gitara Sintesajzeri Za sada se ne bih upustao u produkciju/mix, vec bih se drzao pisanja aranzmana, posto to vec umem da radim. Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Onda ti mogu preporučiti Kontakt (vst-i sampler) za kojeg mo?e? nać svakakve-predobre banke orkestralnih instrumenata, gitarskih, bubnjeva ... ma ?to ti srce po?eli.
A sintova ima mali milijon, pa kako se ja ne bavim takvom vrstom glazbe, sigurno će ti netko drugi uskočiti po tom pitanju .... Sent from Predator's phone |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Orpheus: veoma, veoma je široko pitanje tvoje,
ali evo da ti konkretnije koliko toliko pomognem, ali imaj u vidu da svako ima svoje VST favorite, a sve zavisi od načina i vrste rada, kao i tvojih potreba, stoga nema ultimativno najbolji VST za ovo ili ono. Orkestarski instrumenti: East West Symphonic Orchestra, Miroslav Philharmonik Akusticni Klavir: Artvista Bubanj (klasican i elektronika): Addictive drums, EZdrummer (ima razne akustične i elektro upgrad-e), uz Cubase 5 dolazi Groove Agent Elektricni klavir: Sonivox Wurlitzer piano, Lounge Lizard EP 4 Bas gitara: Broomstick bass, Spectrasonics Trilogy Sintesajzeri: sintova ima milijarda, za početak kreni istraživanje sa ovima što dolaze uz Cubase 5, dalje predlažem neke jednostavnije klasike tipa Korg Legacy Collection, Atmosphere, kažem za početak, a svaki od ovih što sam naveo ima na stotine preseta, pa raspali ![]() Last edited by Goran B; 20-01-2013 at 01:05 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
orkestar-garritan personal orchestra
puhači-best service cris hein-koji ima i mase drugih paketa bubanj-ez ali sa superior sučeljem-vi?e opcija -multichanel, kreiranje vlastitih setova, dodavanje elemenata acc.gitara-real guitar bas-trilogy, many bas-ne?to jednostavniji i manji, ili pak trilian kao malo veća igračka za elektoničke saundove nexus no svakako sintovi iz cuba su sasvim ok pa i groove agent i halon one samo su opcije pode?avanja nikakve, kao ni multichanel na groove.a. ne postoji |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Za sada sam instalirao Ni-Kontakt 5, Omnisphere, BFD2, Trilogy, Stylus RMX, Nexus, Ni-B4 i jos neke stvari i na kraju meni tako vazan EW Symphonic Orchestra Platinum. On mi be jBridge radi sasvim normalno, medjutim preko jBridge ne radi. jBridge napravi plug, ali Cubase njegov plug ne vidi. Znaci li to EW Platinum ne moze preko jBridge?
Hvala svima na preporukama. Isprobavam jedno po jedno i pravim nekakav odabir. Kolega sa posla, takodje skolovoani muzicar, mi kaze da on koristi Vienna orkestarske samplove preko kontakta. Jel to bolje nego EW Platinum? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
problem instalacije cubase5 na win 7 | ugljesa | Audio Software | 13 | 12-05-2012 12:08 AM |
Instalacije | opustenzy | Ogi Radivojević | 0 | 22-03-2008 09:11 PM |
Pomoc oko instalacije zvuka u restoranu | sadux | Razno | 10 | 08-08-2007 07:06 PM |
Predlog | diviner | Predlozi i sugestije | 6 | 04-02-2005 10:04 AM |