|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima.
Moj mini studio polagano napreduje i ?elja mi je unaprijediti moj set-up. Akustika je donekle rije?ena i monitoring također ( Adam a7x na masovnim stalcima preko Presonus monitor stationa). Sve to svira iz 4 jezgrenog PC-a (daw je reaper) sa 8g rama preko motu 828mk3 i snimam sa Rode K2. Uskoro mi sti?u 2 bcf2000, presonus faderport i bolja cijev za rode. E sad mi se ukazala prilika da ulo?im jo? cca 1000?. Prema preporukama tu sa foruma najbolje je da su svi elementi u lancu budu podjednaki pa ja mislim da bi mi bilo najisplativije ulo?it u mikrofonski preamp. Jesalm li u pravu ili grije?im? Te?ko mi je procijenit kvalitetu preampa iz motu-a al kad vidim da se za rode predla?u preampi koji su skuplji od same zvučne logično mi je da bi i ja trebal investirati u preamp. Ako sam u pravu pomozite mi da se odlučim koji preamp izabrat. Vrlo su mi interesantni klonvi Neve-a i spl gain station. Za cca 1000? moji su trenutni favoriti: klon 1073 , 2 kanala, sa di ulazima, mislim da je to rad Denykena http://www.myalbum.com/Album=WRCRNCLV klon 1272 2 kanala, rad Alana Crnkovica http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater Spl gainstation 1 kanal sa trafom... ?to bi mi preporučili??? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Preporucio bih ti cistu klasiku sa kojom ne mozes pogresiti:UA solo610 a usput ce ostati i kesha.Steta je sto nemas dovoljno kesha za UA LA610 koji je usput i na super akciji,pronaci ces vec u najsvezijim temama.Pozzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Apsolutno! Ostatak cuvaj za drugi mikrofon. K2 je odlican, ali treba imati i neki koji je drugacijeg karaktera. Tipa AT-4033 ili cak 4050 itd...ili nesto vec na tu temu ili rang nekog drugog proizvodjaca, sta vec volis... ![]() Dakle da nije lampa i da sa ovakvim preampom imas dojajan mali setup.
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 25-10-2011 at 11:27 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Znam da je te?ko to opisat al kolki napredak se mo?e očekivat s takvim jednim preampom naspram motu-a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Napredak je da kad ugovaras posao kazes "imam te i te sprave" i onda lakse naplatis... ![]() Ostalo je subjektivno, ali svakako obzirom da kosta i vise od celog motu-a ima dosta bolji zvuk. E sad bi verovatno sledili opisi a la "masnije", "dublje" "sire" itd, ali obzirom na to da je jedan od najrasprostranjenijih u klasi, sigurno ces biti prijatno iznenadjen. Nece tu sad biti WOW-BOW razlike, ali ce ta razlika sigurno doci znacajnije do izraza kada naredjas 10 tako snimljenih kanala. Onda ce biti sasvim ocigledno (ušeslušno ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Evo jedan odličan prijedlog
![]() 1.Grace design M 101, vrhunski preamp, kristalno čist i pun detalja, idealan za snimanje akustičnih instrumenata kao tamburica, bio bi odličan match sa Rode K2 lampa?em-cijena 700 EUR/ http://www.thomann.de/de/grace_design_m101_preamp.htm sa odbitkom poreza vjerovatno ga mo?e? dobiti za 650 EUR 2. FMR Audio PBC 6A kompresor, mo?e biti clean, mo?e biti agresivan, kritike su mu odlične- cijena 400 EUR http://www.thomann.de/de/fmr_audio_pbc6a.htm sa odbitkom poreza vjerovatno ga mo?e? dobiti za 350 Dakle, za 1000 Eura dobiva? vrhunski preamp koji je uz to i ime (ja snimao najlon gitaru sa njim i stvarno je top) i dobiva? navodno odličan kompresor(nisam nikad radio sa njim). Eto, hvala i do viđenja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
mic, neve, preamp, spl |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
rme hdsp molim vas pomozite!!! | tajsam | Computer Hardware | 3 | 03-02-2011 11:53 PM |
Polu-početniku potreban savet za studijski synth | goranvu | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 34 | 31-10-2007 03:40 AM |
Pomozite u odluci | SIMKES2 | DSP forum | 20 | 24-12-2005 07:42 AM |
Pomozite oko mixera | idvi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 07-11-2005 03:06 AM |
Pomozite ako vas ima! | X-Dreamer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 05-08-2004 01:11 PM |