|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Kao sto vidim a i znam vecina vas je na godisnjem odmoru a i ja zajedno sa vama.Medjutim trebala bi mi vasa strucna a i profesionalna pomoc.
Naime,skuckao sam nekih para i odlucio se za kupovinu monitora i zvucne(napokon)karte.Pa bi mi sad trebala samo vasa sugestija. Totalno sam rjesio da idem i da kupim ovo,pa bih vas molio za malo paznje. Alesis-Monitor M1-MKII passiv FireWire Audiophile
![]() |
#2 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#3 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Evo upravo sam sad procitao neke recenzije vezane za ove monitore.Kao sto vidim vrjede da se kupe i sviraju.Naravno prije toga svega cu da zamolim cika trgovca da mi ih malo demonstrira.Sto se tice pojacala imam ih nekoliko.Za napomenuti su NAD3220PE,Yamaha surround 5.1.
Mada sam sad opet u nekoj nedoumici,Alesis kostaju oko 250 eura ali bih i na zvucnu dao isto toliko.Opet bih napomenuo da je to samo za HOUSE koristenje i da ne bih da se zalecem sa vise novca.
![]() |
#5 |
Mason
|
![]()
Za kucno koriscenje ti audiophile sigurno vrsi posao...
Skoro sam se poigrao tom karticom i mogu da kazem da nisam impresioniran. Ja sam navikao na slobodno rutiranje kartice, na veliki broj asio kanala, a tamo svega toga nema, ali je i cena vise nego niska, a za te pare pruza stabilan asio driver, radi bez bilo kakvih problema i relativno se pristojno cuje. Zameram joj mali nedostatak basa na izlazu. Nekako je kod nje izrazeniji gornji opseg, narocito gornji srednji, ali nista strasno. Na kraju krajeva, to je moj licni utisak zasnovan na samo sat - sat i po zezanja sa tom karticom.
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da,mada kada malo bolje razmislim i neznam zapravo sto ce mi FireWire kombinacija,vjerovatno zato sto mislim da lijepo izgleda i sto mi je nekako prakticnija bas radi tih izlaza.Za manje para bi mogao i Deltu66 da uzmem ili E-MU1212M,ESI JULIA...
Za monitore sam definitivno skonto,ALESIS,samo sam jos u frci da li ACTIVE OR PASSIVE.Za cjenu aktivnih mogu da uzmem i pojacalo zajedno sa pasivnim.Tako da nisam pametan.Premda mi pojacalo i nije neophodno posto ih imam par komada,samo neznam kako ce to da radi sa kucnim uredjajem.
![]() |
#7 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Hmmm,da samo neznam kako da to izvedem.Jedino da ponesem pojacalo tamo u radnju pa da probam.
Ali kazi mi onda sta je "to"sto je bitno kod kucnog stereo pojacala a da bi monitori mogli da rade bas onako za sta su i predvidjeni? Alesisovo RA-150 je 75wattno pojacalo po kanalu,sto bi znacilo da na mom NAD-u ima vise.Jedino mi tu nije bas jasna razlika izmedju kucnog pojacala i ovog Alesisovog.
![]() |
#9 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Moj NAD je malo starije proizvodnje tako da na njemu nemam nikakvih eq osim onih za visoke i za bass.Mada iskreno receno ne bih ga dao za citavu dansku.Svasta je to pojacalo podnjelo.Jedino nisam siguran da li je podobno za ovakvu vrstu monitora.Na ova moja 2 kucna JBL-a radi ko DOXA.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomozite da satavim preamp! | drzox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 31-01-2009 09:28 PM |
Pomozite u odluci | SIMKES2 | DSP forum | 20 | 24-12-2005 07:42 AM |
Pomozite oko mixera | idvi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 07-11-2005 03:06 AM |