|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima.
Moj mini studio polagano napreduje i ?elja mi je unaprijediti moj set-up. Akustika je donekle rije?ena i monitoring također ( Adam a7x na masovnim stalcima preko Presonus monitor stationa). Sve to svira iz 4 jezgrenog PC-a (daw je reaper) sa 8g rama preko motu 828mk3 i snimam sa Rode K2. Uskoro mi sti?u 2 bcf2000, presonus faderport i bolja cijev za rode. E sad mi se ukazala prilika da ulo?im jo? cca 1000?. Prema preporukama tu sa foruma najbolje je da su svi elementi u lancu budu podjednaki pa ja mislim da bi mi bilo najisplativije ulo?it u mikrofonski preamp. Jesalm li u pravu ili grije?im? Te?ko mi je procijenit kvalitetu preampa iz motu-a al kad vidim da se za rode predla?u preampi koji su skuplji od same zvučne logično mi je da bi i ja trebal investirati u preamp. Ako sam u pravu pomozite mi da se odlučim koji preamp izabrat. Vrlo su mi interesantni klonvi Neve-a i spl gain station. Za cca 1000? moji su trenutni favoriti: klon 1073 , 2 kanala, sa di ulazima, mislim da je to rad Denykena http://www.myalbum.com/Album=WRCRNCLV klon 1272 2 kanala, rad Alana Crnkovica http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater Spl gainstation 1 kanal sa trafom... ?to bi mi preporučili??? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Preporucio bih ti cistu klasiku sa kojom ne mozes pogresiti:UA solo610 a usput ce ostati i kesha.Steta je sto nemas dovoljno kesha za UA LA610 koji je usput i na super akciji,pronaci ces vec u najsvezijim temama.Pozzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Apsolutno! Ostatak cuvaj za drugi mikrofon. K2 je odlican, ali treba imati i neki koji je drugacijeg karaktera. Tipa AT-4033 ili cak 4050 itd...ili nesto vec na tu temu ili rang nekog drugog proizvodjaca, sta vec volis... ![]() Dakle da nije lampa i da sa ovakvim preampom imas dojajan mali setup.
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 25-10-2011 at 11:27 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Znam da je te?ko to opisat al kolki napredak se mo?e očekivat s takvim jednim preampom naspram motu-a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Napredak je da kad ugovaras posao kazes "imam te i te sprave" i onda lakse naplatis... ![]() Ostalo je subjektivno, ali svakako obzirom da kosta i vise od celog motu-a ima dosta bolji zvuk. E sad bi verovatno sledili opisi a la "masnije", "dublje" "sire" itd, ali obzirom na to da je jedan od najrasprostranjenijih u klasi, sigurno ces biti prijatno iznenadjen. Nece tu sad biti WOW-BOW razlike, ali ce ta razlika sigurno doci znacajnije do izraza kada naredjas 10 tako snimljenih kanala. Onda ce biti sasvim ocigledno (ušeslušno ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Evo jedan odličan prijedlog
![]() 1.Grace design M 101, vrhunski preamp, kristalno čist i pun detalja, idealan za snimanje akustičnih instrumenata kao tamburica, bio bi odličan match sa Rode K2 lampa?em-cijena 700 EUR/ http://www.thomann.de/de/grace_design_m101_preamp.htm sa odbitkom poreza vjerovatno ga mo?e? dobiti za 650 EUR 2. FMR Audio PBC 6A kompresor, mo?e biti clean, mo?e biti agresivan, kritike su mu odlične- cijena 400 EUR http://www.thomann.de/de/fmr_audio_pbc6a.htm sa odbitkom poreza vjerovatno ga mo?e? dobiti za 350 Dakle, za 1000 Eura dobiva? vrhunski preamp koji je uz to i ime (ja snimao najlon gitaru sa njim i stvarno je top) i dobiva? navodno odličan kompresor(nisam nikad radio sa njim). Eto, hvala i do viđenja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Prije svega hvala svima na preporukama. Na kraju se skupilo ne?to vi?e love pa sam sad ponosni vlasnik ua la610 mk2 i uad 2 duo...
Uad mo?da prodam ako mi neće trebat pa me la610 ko?ta skoro isto ko solo. Imam sad jedno novo pitanje.... Jel se isplati uzumat neki rabljeni mixer, u cijenovnom rangu 100-250?, (tipa Soundcraft spirit e8, Soundcraft Spiritlive 24 isl) da ga koristim kao vi?ekanalni preamp??? Vidim da ima dosta tih soundcrafta po oglasnicima za malo love a meni bi trebalo 8 preampa pa da preko inserta vučem iz mixera. Neki dan samo snimali preko macke cfx 16 i kvaliteta je ok za to ?to nam treba pa me zanima jesu li ovi soundcrafti tu negdje po kvaliteti preampa pod uvjetom da su ispravni. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Pa ako si jedan kanal od UA platio oko 1200e, a 8 preampa i 8 eq na soudcrafticima platis 150e, sam mozes zakljuciti kako to sve radi
![]()
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Ma nisam lud da uspoređujem preamp od 1000? sa onim od 20-40?. Namjena nije ista. To mi treba za manje va?ne snimke kod kojih se ne pazi puno na kvalitetu nego je bitno da se sve odradi na brzinu. Dodjemo svi odjednom, svakom stavim po jednu sm-57, iz nekih tambura povucem jos i signal iz pick-upa, odsviramo nekoliko puta i to je to. Kasnije dodje pjevac i onda to snimam (tj od sad ću) kroz la610 sa rode k2 i to je to. Na kraju to zvuci ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=NsKCL...a6FAAAAAAAAAAA Ovu smo snimku snimali kroz mackie cfx 16 i to mi je ok al taj mixer koristi i za druge stvari pa dok ja to sve postavim, spojim isl treba mi vi?e vremena nego kolko traje samo snimanje. Zbog tog razmi?ljam o ovim souncraftima i sl. Nadam se da se sad bolje ku?imo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
mic, neve, preamp, spl |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
rme hdsp molim vas pomozite!!! | tajsam | Computer Hardware | 3 | 03-02-2011 11:53 PM |
Polu-početniku potreban savet za studijski synth | goranvu | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 34 | 31-10-2007 03:40 AM |
Pomozite u odluci | SIMKES2 | DSP forum | 20 | 24-12-2005 07:42 AM |
Pomozite oko mixera | idvi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 07-11-2005 03:06 AM |
Pomozite ako vas ima! | X-Dreamer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 05-08-2004 01:11 PM |