Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-05-2011, 01:31 PM   #1
bane025
Junior Member

Default Zvucna karta !

Postovanje !
Nedavno sam se raspitvao za aktivne monitore,koji ce ipak malo pricekati,zasad se snalazimo sa Hi-fi zvucnicima...
Zelimo napraviti kvalitetat snimak kucne-sobne svirke 2 akustare i 2 glasa.
Karticu skoro da i nemamo,fizicki je imamo Realtec HD...Tako da nam treba karta koja moze snimiti sve po kanalu....Do nedavno sam imao M-audio2496 ona je imala 2 inputa bez preamp-a sto nam je malo...
Od opreme imamo
Art Tube V3 preamp,B-5 kond Behringer,Shure SM58,Tapco Mix 220fx,Ibanez sa ozvukom,Yamaha 310p bez ozvuke...fali nam jos jedan mic...kacimo se na HI FI i tako sviramo...
Zelimo u realnom vremenu da snimamo 4 kanala,i da nam se to lepo prikazuje kroz softver(Reaper,Nuendo)...mi se vec sad mozemo snimiti imamo miksetu ali i ruzni 3,5mm line in na integrusi,koji je gotovo neupotrebljiv...
Dajte neke preporuke...da li bi M-Audio audiophile 192 mogao tu da cucne,ima 4 inputa?
takodje Delta 44,66,neka USB,Firewire karta?

bane025 is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2011, 01:31 AM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Zvucna karta !

Ako vec imate Deltu 44 ili 66, radice posao... Delte inace nemaju preamp. M-Audio Fast Track Ultra moze da bude recimo jedan od kandidata... Ima stvarno raznih, otvorite sajt lokalnog dilera audio hardvera i pronadjite neki jevtiniji model koji ima po mogucstvu XLRove (ili kombo XLR/jack) i ulaza/izlaza koliko vam treba i to je to...
Old 15-05-2011, 06:37 AM   #3
Neuron
Junior Member

Neuron's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Delte inace nemaju preamp.
Nije bas tako, M-Audio Delta 1010lt je jedina karta koja ima (balansirane) preampe u celoj toj delta seriji (bez fantomskog napajanja), ali je bezveze sto su svi ostali inputi nebalansirani RCA ("cinc") konektori tako da nije preporucljivo stavljati kablove duze od 3 metra, a i malo je smor sto za svaki instrument treba imati zasebni pretvarac iz RCA konektora u TS, TRS, XLR ili sta se vec bode...
Neuron is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2011, 09:52 AM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Neuron View Post
Nije bas tako, M-Audio Delta 1010lt je jedina karta koja ima (balansirane) preampe u celoj toj delta seriji (bez fantomskog napajanja), ....
Ako nema fantomskog napajanja, to nije (pravi) mikrofonski preamp. To je i dalje linijski buffer, balansirani, koga, btw, ima svaka A/D karta. Sa eksternim fantomskim napajanjem, moze kod nekih mikrofona to da posluzi kao "preamp"... ali mu nije osnovna namena.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 15-05-2011 at 10:44 AM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2011, 02:08 PM   #5
bane025
Junior Member

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Ako vec imate Deltu 44 ili 66, radice posao... Delte inace nemaju preamp. M-Audio Fast Track Ultra moze da bude recimo jedan od kandidata... Ima stvarno raznih, otvorite sajt lokalnog dilera audio hardvera i pronadjite neki jevtiniji model koji ima po mogucstvu XLRove (ili kombo XLR/jack) i ulaza/izlaza koliko vam treba i to je to...

Nemamo nista od toga,u tome je i fora,te karte nas privlace po broju inputa...imamo kao sto sam naveo jedino integrusu ,treba nam karta da snimamo 4 trake. zasad imamo 1 kond za koji imamo preamp sa phantom napajanjem koji bi sproveli u kartu ,takodje i 2 dinamicka mic i git sa linijskim kablom...
Jos jednom Za live sviranje imamo sve sto treba,za snimanje(po kanalu) nista... treba nam predlog za zvucnu ?
Old 15-05-2011, 02:15 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/...st-Track-Ultra

http://www.player.rs/product.php?ID=1075

http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=2837

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2011, 02:47 PM   #7
bane025
Junior Member

Hvala Bockie !

Odavno je vec gledamo i deluje kao jako dobro resenje za eksternu zvucnu?
Pitanje?
Mozemo li je iskoristiti pre mixera da se ubodemo u nju prvo 3mic i ozvucenu akustaru pa onda u mikser(Tapco 220fx)...za live nastup?
Ovaj mali Art Tube daje mali pomak kad to uradimo za glavni vokal npr...
Pretpostavljam da ima bolje preamp-ove ,e sad koliko je to cujno kod ove karte....
Old 15-05-2011, 03:50 PM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by bane025 View Post
Hvala Bockie !

Odavno je vec gledamo i deluje kao jako dobro resenje za eksternu zvucnu?
Pitanje?
Mozemo li je iskoristiti pre mixera da se ubodemo u nju prvo 3mic i ozvucenu akustaru pa onda u mikser(Tapco 220fx)...za live nastup?
Ovaj mali Art Tube daje mali pomak kad to uradimo za glavni vokal npr...
Pretpostavljam da ima bolje preamp-ove ,e sad koliko je to cujno kod ove karte....
Ne deluje mi kao neko resenje ova kombinacija karte i mixera za live... Tapco za live, ovo za slikanje i to je to, imho. Mislim da bi za takav iole dobar live snimak trebalo bar jos 2 mikrofona za ambience, a ova karta pokriva samo 4 ulaza za vas... Kad je vec tako,sve ostalo mozete i u sobi...

Art V3 je ok spravica, probajte u kombinaciji sa kartom i sami ocenite neophodnost koriscenja. Mislim da karta ipak ima nesto bolji preamp, ali doduse ne i lampu. Nekad ce mozda trebati te "prljavosti" za nesto...

Last edited by Bockie; 15-05-2011 at 03:52 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2011, 10:09 PM   #9
bane025
Junior Member

Evo mene opet sa novim pitanjem,
I to pocetnickim

Da li je ikako izvodljivo da sa Tapco Mix 220fx-a posaljemo 2 mic-a-na 2 line in-a zvucne karte (left,right)?
Koji bi se kroz softver prikazali u 2 nezavisne mono trake ,npr. 1 vokal,2 akustara ozvucena ?Mikser nema mogucnost slanja svakog kanala ponaosob(mono),vec su na raspolaganju ovi (standardni)izlazi: main out,control out,alt out(svi su naravno L,R) takodje ima tape out i aux send koji je jedini mono.(znam cemu inace sluzi).
Znaci da ne prikazuje zbirno na 1 traci u reaperu-pevanje i sviranje gitare ....Kako to poslati na kartu...ima li kakve igrarije sa faderima i ,aux send-om...
e da ...zaboravih...
Recimo da imam neku budzet pc karticu(a imam samo neupotrebljivu integrusu) sa 2 line-in nesto tipa audiophile 2496,emu i sl....

Evo slika mixera....

lako nabavljiv...m-audio2496

Trebaju li nam kakvi adapteri,prikljuci(jasno mi je da imamo xlr,jack-ove a da su na karti rca....)Mislim na ono iz 2 u 1 i sl...
Nismo odustali od varijante Fast Track Ultra...ali ovo jos moramo da pitamo..
Reply

Tags
akusticna, gitara, m-audio, reaper, zvucna

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules