|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Postovanje !
Nedavno sam se raspitvao za aktivne monitore,koji ce ipak malo pricekati,zasad se snalazimo sa Hi-fi zvucnicima... Zelimo napraviti kvalitetat snimak kucne-sobne svirke 2 akustare i 2 glasa. Karticu skoro da i nemamo,fizicki je imamo Realtec HD...Tako da nam treba karta koja moze snimiti sve po kanalu....Do nedavno sam imao M-audio2496 ona je imala 2 inputa bez preamp-a sto nam je malo... Od opreme imamo Art Tube V3 preamp,B-5 kond Behringer,Shure SM58,Tapco Mix 220fx,Ibanez sa ozvukom,Yamaha 310p bez ozvuke...fali nam jos jedan mic...kacimo se na HI FI i tako sviramo... Zelimo u realnom vremenu da snimamo 4 kanala,i da nam se to lepo prikazuje kroz softver(Reaper,Nuendo)...mi se vec sad mozemo snimiti imamo miksetu ali i ruzni 3,5mm line in na integrusi,koji je gotovo neupotrebljiv... Dajte neke preporuke...da li bi M-Audio audiophile 192 mogao tu da cucne,ima 4 inputa? takodje Delta 44,66,neka USB,Firewire karta? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Superoperater
|
![]()
Ako vec imate Deltu 44 ili 66, radice posao... Delte inace nemaju preamp. M-Audio Fast Track Ultra moze da bude recimo jedan od kandidata... Ima stvarno raznih, otvorite sajt lokalnog dilera audio hardvera i pronadjite neki jevtiniji model koji ima po mogucstvu XLRove (ili kombo XLR/jack) i ulaza/izlaza koliko vam treba i to je to...
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Nije bas tako, M-Audio Delta 1010lt je jedina karta koja ima (balansirane) preampe u celoj toj delta seriji (bez fantomskog napajanja), ali je bezveze sto su svi ostali inputi nebalansirani RCA ("cinc") konektori tako da nije preporucljivo stavljati kablove duze od 3 metra, a i malo je smor sto za svaki instrument treba imati zasebni pretvarac iz RCA konektora u TS, TRS, XLR ili sta se vec bode...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 15-05-2011 at 10:44 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Nemamo nista od toga,u tome je i fora,te karte nas privlace po broju inputa...imamo kao sto sam naveo jedino integrusu ![]() Jos jednom Za live sviranje imamo sve sto treba,za snimanje(po kanalu) nista... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/...st-Track-Ultra
http://www.player.rs/product.php?ID=1075 http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=2837
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Hvala Bockie ! Odavno je vec gledamo i deluje kao jako dobro resenje za eksternu zvucnu? Pitanje? Mozemo li je iskoristiti pre mixera da se ubodemo u nju prvo 3mic i ozvucenu akustaru pa onda u mikser(Tapco 220fx)...za live nastup? Ovaj mali Art Tube daje mali pomak kad to uradimo za glavni vokal npr... Pretpostavljam da ima bolje preamp-ove ,e sad koliko je to cujno kod ove karte.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Art V3 je ok spravica, probajte u kombinaciji sa kartom i sami ocenite neophodnost koriscenja. Mislim da karta ipak ima nesto bolji preamp, ali doduse ne i lampu. Nekad ce mozda trebati te "prljavosti" za nesto...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 15-05-2011 at 03:52 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Evo mene opet sa novim pitanjem,
I to pocetnickim ![]() Da li je ikako izvodljivo da sa Tapco Mix 220fx-a posaljemo 2 mic-a-na 2 line in-a zvucne karte (left,right)? Koji bi se kroz softver prikazali u 2 nezavisne mono trake ,npr. 1 vokal,2 akustara ozvucena ?Mikser nema mogucnost slanja svakog kanala ponaosob(mono),vec su na raspolaganju ovi (standardni)izlazi: main out,control out,alt out(svi su naravno L,R) takodje ima tape out i aux send koji je jedini mono.(znam cemu inace sluzi). Znaci da ne prikazuje zbirno na 1 traci u reaperu-pevanje i sviranje gitare ....Kako to poslati na kartu...ima li kakve igrarije sa faderima i ,aux send-om... e da ...zaboravih... Recimo da imam neku budzet pc karticu(a imam samo neupotrebljivu integrusu) sa 2 line-in nesto tipa audiophile 2496,emu i sl.... Evo slika mixera.... ![]() ![]() lako nabavljiv...m-audio2496 ![]() ![]() Trebaju li nam kakvi adapteri,prikljuci(jasno mi je da imamo xlr,jack-ove a da su na karti rca....)Mislim na ono iz 2 u 1 i sl... Nismo odustali od varijante Fast Track Ultra...ali ovo jos moramo da pitamo.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
akusticna, gitara, m-audio, reaper, zvucna |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Eksterna zvucna karta | Korg78 | Computer Hardware | 20 | 07-04-2011 10:33 AM |
Zvucna karta externa | magnum | Computer Hardware | 7 | 17-09-2010 04:04 PM |
zvucna karta edirol fa-101 | Kontaktronik | Computer Hardware | 0 | 19-10-2007 09:13 PM |