![]() |
Zvucna karta !
Postovanje !
Nedavno sam se raspitvao za aktivne monitore,koji ce ipak malo pricekati,zasad se snalazimo sa Hi-fi zvucnicima... Zelimo napraviti kvalitetat snimak kucne-sobne svirke 2 akustare i 2 glasa. Karticu skoro da i nemamo,fizicki je imamo Realtec HD...Tako da nam treba karta koja moze snimiti sve po kanalu....Do nedavno sam imao M-audio2496 ona je imala 2 inputa bez preamp-a sto nam je malo... Od opreme imamo Art Tube V3 preamp,B-5 kond Behringer,Shure SM58,Tapco Mix 220fx,Ibanez sa ozvukom,Yamaha 310p bez ozvuke...fali nam jos jedan mic...kacimo se na HI FI i tako sviramo... Zelimo u realnom vremenu da snimamo 4 kanala,i da nam se to lepo prikazuje kroz softver(Reaper,Nuendo)...mi se vec sad mozemo snimiti imamo miksetu ali i ruzni 3,5mm line in na integrusi,koji je gotovo neupotrebljiv... Dajte neke preporuke...da li bi M-Audio audiophile 192 mogao tu da cucne,ima 4 inputa? takodje Delta 44,66,neka USB,Firewire karta? :) |
Re: Zvucna karta !
Ako vec imate Deltu 44 ili 66, radice posao... Delte inace nemaju preamp. M-Audio Fast Track Ultra moze da bude recimo jedan od kandidata... Ima stvarno raznih, otvorite sajt lokalnog dilera audio hardvera i pronadjite neki jevtiniji model koji ima po mogucstvu XLRove (ili kombo XLR/jack) i ulaza/izlaza koliko vam treba i to je to...
|
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Nemamo nista od toga,u tome je i fora,te karte nas privlace po broju inputa...imamo kao sto sam naveo jedino integrusu :banghead: ,treba nam karta da snimamo 4 trake. zasad imamo 1 kond za koji imamo preamp sa phantom napajanjem koji bi sproveli u kartu ,takodje i 2 dinamicka mic i git sa linijskim kablom... Jos jednom Za live sviranje imamo sve sto treba,za snimanje(po kanalu) nista...:wink: treba nam predlog za zvucnu ? |
|
Quote:
Hvala Bockie ! Odavno je vec gledamo i deluje kao jako dobro resenje za eksternu zvucnu? Pitanje? Mozemo li je iskoristiti pre mixera da se ubodemo u nju prvo 3mic i ozvucenu akustaru pa onda u mikser(Tapco 220fx)...za live nastup? Ovaj mali Art Tube daje mali pomak kad to uradimo za glavni vokal npr... Pretpostavljam da ima bolje preamp-ove ,e sad koliko je to cujno kod ove karte.... |
Quote:
Art V3 je ok spravica, probajte u kombinaciji sa kartom i sami ocenite neophodnost koriscenja. Mislim da karta ipak ima nesto bolji preamp, ali doduse ne i lampu. Nekad ce mozda trebati te "prljavosti" za nesto... |
Evo mene opet sa novim pitanjem,
I to pocetnickim :rotfl: Da li je ikako izvodljivo da sa Tapco Mix 220fx-a posaljemo 2 mic-a-na 2 line in-a zvucne karte (left,right)? Koji bi se kroz softver prikazali u 2 nezavisne mono trake ,npr. 1 vokal,2 akustara ozvucena ?Mikser nema mogucnost slanja svakog kanala ponaosob(mono),vec su na raspolaganju ovi (standardni)izlazi: main out,control out,alt out(svi su naravno L,R) takodje ima tape out i aux send koji je jedini mono.(znam cemu inace sluzi). Znaci da ne prikazuje zbirno na 1 traci u reaperu-pevanje i sviranje gitare ....Kako to poslati na kartu...ima li kakve igrarije sa faderima i ,aux send-om... e da ...zaboravih... Recimo da imam neku budzet pc karticu(a imam samo neupotrebljivu integrusu) sa 2 line-in nesto tipa audiophile 2496,emu i sl.... Evo slika mixera.... http://depaginas.es/images/api/8/2/4...Mix_220_Fx.jpg http://www.sweetwater.com/images/ite...20FX-large.jpg lako nabavljiv...m-audio2496 :grin: http://www.pmtmanchester.co.uk/pmtonline/st/13460.jpg Trebaju li nam kakvi adapteri,prikljuci(jasno mi je da imamo xlr,jack-ove a da su na karti rca....)Mislim na ono iz 2 u 1 i sl... Nismo odustali od varijante Fast Track Ultra...ali ovo jos moramo da pitamo..:grin: |
All times are GMT +1. The time now is 02:40 AM. |