Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-03-2011, 12:34 AM   #1
Korg78
Member

Default Eksterna zvucna karta

Koju eksternu zvucnu kartu preporucujete do 200 evra radim sa nuendom 4 i cubase 5, nemora midi da ima.
Korg78 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 12:52 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Eksterna zvucna karta

Korže, citajuci ovaj forum, bilo bi krajnje cudno da nisi primetio da ovakva preopsta pitanja zaista gube smisao. Pri tome nisi objasnio sta bi hteo da radis, to sto nema midi, pa ima svega par modela koji nude midi u toj ceni, mogao si da procackas forum, procitas 10000 postova iz kojih je jasno sta najvise ljudi koristi u toj ceni. Nisam sad ispao pametan niti te kinjim, ali stvarno 300 puta pitas bazicne gluposti u razlicitim postovima. A sve si mogao da iscitas, nego te mrzi... Rumski je zlato, ali samo ako zelis da citas... Izvini, ali sam krajnje dobronameran i ako me shvatis kako treba videces i sam da je tako...

Procesljaj malo sajtove domacih distributera, ima ih brdo. Mislim, sta god da kupis za taj budzet je isto. To je mali budzet za bilo sta ozbiljno, i preporucujem ti neko poznato ime koje mozes naci kod najvise korisnika, jer je najbolja podrska.

pozdrav,
Boki.

Last edited by Bockie; 01-03-2011 at 12:56 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 02:03 AM   #3
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Thumbs down Re: Eksterna zvucna karta

Boki je u pravu, elem...Dodaj samo jos 30-40 evra i pazari TC Electronics Konnekt 6. Meni su je ljudi sa ovog foruma toplo preporucili, ali nema Midi tako da mi nista ne znaci.

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 01:24 PM   #4
jimitom
Junior Member

jimitom's Avatar

Sla?em se bokijem. pitanje ti je preopćenito, a isto si postavio i na glazbenom forumu ako se ne varam. Ako već ne ?eli? tra?iti postojeće teme, onda makar postavi konkretnije pitanje.. Ja sam kupio, također na preporuku foruma?a ovdje TC Electronic Desktop Konnekt 6 i to je stvarno sprava vrhunske kvalitete. Nema midi i ima samo jedan mikrofonski ulaz ali je sprava vrhunska, u toj klasi ne znam ?ta bi bolje na?ao. Ja sam je kupio na ebayu za 169 dolara američkih. Driveri su stabilni sa win 7, toliko stabilni da te čak uhvati i nostalgija za onim mučnim vremenima kad se lupalo glavom o stol pitajući se ?ta je sad?!? Uglavnom nikada niti jedan problem nisam imao sa njom i sve super (napomena, radi se o firewire kartici).Topla preporuka.. pozdrav
jimitom is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 09:33 PM   #5
bubu
Member

Quote:
Originally Posted by jimitom View Post
Sla?em se bokijem. pitanje ti je preopćenito, a isto si postavio i na glazbenom forumu ako se ne varam. Ako već ne ?eli? tra?iti postojeće teme, onda makar postavi konkretnije pitanje.. Ja sam kupio, također na preporuku foruma?a ovdje TC Electronic Desktop Konnekt 6 i to je stvarno sprava vrhunske kvalitete. Nema midi i ima samo jedan mikrofonski ulaz ali je sprava vrhunska, u toj klasi ne znam ?ta bi bolje na?ao. Ja sam je kupio na ebayu za 169 dolara američkih. Driveri su stabilni sa win 7, toliko stabilni da te čak uhvati i nostalgija za onim mučnim vremenima kad se lupalo glavom o stol pitajući se ?ta je sad?!? Uglavnom nikada niti jedan problem nisam imao sa njom i sve super (napomena, radi se o firewire kartici).Topla preporuka.. pozdrav
koji fw čipset imas? (ispričavam se sto tak ulijecem u temu)
bubu is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2011, 11:20 AM   #6
bornaa
Member

Quote:
Ja sam kupio, također na preporuku forumaša ovdje TC Electronic Desktop Konnekt 6 i to je stvarno sprava vrhunske kvalitete. Nema midi i ima samo jedan mikrofonski ulaz ali je sprava vrhunska, u toj klasi ne znam šta bi bolje našao. Ja sam je kupio na ebayu za 169 dolara američkih.
vidiš vidiš...i ja gledo to na ebaju....jesi naručio direkt za hrvatsku (jesam pogodio? ) ili si neku kombinaciju stisnuo? jer sam ja zabrijo da bi mi spičili neku carinetinu....
bornaa is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 06:29 PM   #7
jimitom
Junior Member

jimitom's Avatar

Quote:
Originally Posted by bubu View Post
koji fw čipset imas? (ispričavam se sto tak ulijecem u temu)
Ej kupio sam neku VIA fw karticu.. ne znam točno koji je model ali sam ju platio 40 ili 50 kuna na nju?kalu i radi mi perfektno na win 7 x64.
Old 06-03-2011, 06:36 PM   #8
jimitom
Junior Member

jimitom's Avatar

Quote:
Originally Posted by bornaa View Post
vidiš vidiš...i ja gledo to na ebaju....jesi naručio direkt za hrvatsku (jesam pogodio? ) ili si neku kombinaciju stisnuo? jer sam ja zabrijo da bi mi spičili neku carinetinu....
Ej naručivao sam ju direktno sa ebay-a (ako se ne varam seller se zove JRRshop) i poštarina je bila oko 30 dolara koliko se sjećam. Nisam platio nikakvu carinu jer sam im objasnio da se radi o glazbenoj opremi, ali sam platio 23 posto poreza. Uglavno na kraju me izašla oko 1000-1100 kuna, ne sjećam se točno. Što je dosta jeftinije nego kod nas. I seller je super i stigla mi je za tjedan dana. Stvarno sam prezadovoljan.. a kasnije bi možda kupovao Impact Twin - čini mi se kao stvarno dobra stvarčica. pozdrav

Last edited by jimitom; 06-03-2011 at 06:39 PM.
Old 06-03-2011, 11:33 PM   #9
Korg78
Member

Quote:
Slažem se bokijem. pitanje ti je preopćenito, a isto si postavio i na glazbenom forumu ako se ne varam. Ako već ne želiš tražiti postojeće teme, onda makar postavi konkretnije pitanje.. Ja sam kupio, također na preporuku forumaša ovdje TC Electronic Desktop Konnekt 6 i to je stvarno sprava vrhunske kvalitete. Nema midi i ima samo jedan mikrofonski ulaz ali je sprava vrhunska, u toj klasi ne znam šta bi bolje našao. Ja sam je kupio na ebayu za 169 dolara američkih. Driveri su stabilni sa win 7, toliko stabilni da te čak uhvati i nostalgija za onim mučnim vremenima kad se lupalo glavom o stol pitajući se šta je sad?!? Uglavnom nikada niti jedan problem nisam imao sa njom i sve super (napomena, radi se o firewire kartici).Topla preporuka.. pozdrav
Kako se narucuje na tom ebayu de da stavim adresu kome placam.

Last edited by Korg78; 06-03-2011 at 11:35 PM.
Korg78 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2011, 02:00 PM   #10
jimitom
Junior Member

jimitom's Avatar

A sad.. ako nea? iskustva sa ebay-om, najbolje ti je da nađe? nekog frenda koji ima pa neka ti u?ivo to poka?e i objasni.. kako napraviti paypal i ostale stvari. evo link na ebayu - ne?to vi?e od 200 dolara sa po?tarinom..
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules