|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Od stare garaze koja ima solidnu kvadraturu i koja je usput pretvorena u pomocnu kucicu , pokusavam da napravim prostor za snimanje bubnja.Prvi problem na koji sam naisao je uzasno nizak plafon (koji cu da resim na prolece ukopavanjem sa + 60 do 80cm), pa sam resio da dogradim ( suva gradnja ) jos jednu prostoriju koja bi trebalo da bude live room.
Sagradio sam prostoriju koja im V-shaped krov(nije moglo drugacije) i izvukao preko 3,60 na najvisoj tacki i 2,80 na najnizoj.E sad,..... imam hiljadu nedoumica oko prostorija koje se "kace" za ovaj prostor i nisam siguran da li da ih integrisem ili , zatvaram. Ideja mi je bila , posto je nov prostor dugacak oko 3,70 da velikim otvorom prema prvoj prostoriji(staroj) , povecam ukupan volumen , ali , jednostavno nisam siguran koliko ce to biti delotvorno uzevsi u obzir da je otvor 2,60 x 2m.Drugo....zelim sto zivlji prostor sa puno drvenih refleksionih povrsina ...znaci sto manje absorpcije (barem za mid and high) i sto vise difuzije, ali..da li u ovakvim merama to ima smisla?.Evo.prilazem floor plan i par renderinga......i molim za pomoc pametnijih i iskusnijih. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
https://www.facebook.com/b.birdproaudio?ref=hl Last edited by sasaristic; 06-02-2011 at 07:12 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Artist - mala prevara velika shteta | boban | Razno | 8 | 11-02-2009 11:51 AM |
Mala soba pa problemi!! | S.a.m.u.e.l | Dizajn i konstrukcija studija | 40 | 15-05-2008 02:19 AM |
Yamaha EX5r, velika Shteta | OFF | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 17-01-2008 11:14 PM |
Mala soba za slusanje muzike | Little Alex | Dizajn i konstrukcija studija | 5 | 31-10-2007 10:31 PM |