Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 06-02-2011, 07:08 PM   #1
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Default Mala (velika?) soba

Od stare garaze koja ima solidnu kvadraturu i koja je usput pretvorena u pomocnu kucicu , pokusavam da napravim prostor za snimanje bubnja.Prvi problem na koji sam naisao je uzasno nizak plafon (koji cu da resim na prolece ukopavanjem sa + 60 do 80cm), pa sam resio da dogradim ( suva gradnja ) jos jednu prostoriju koja bi trebalo da bude live room.
Sagradio sam prostoriju koja im V-shaped krov(nije moglo drugacije) i izvukao preko 3,60 na najvisoj tacki i 2,80 na najnizoj.E sad,..... imam hiljadu nedoumica oko prostorija koje se
"kace" za ovaj prostor i nisam siguran da li da ih integrisem ili , zatvaram.
Ideja mi je bila , posto je nov prostor dugacak oko 3,70 da velikim otvorom prema prvoj prostoriji(staroj) , povecam ukupan volumen , ali , jednostavno nisam siguran koliko ce to biti delotvorno uzevsi u obzir da je otvor 2,60 x 2m.Drugo....zelim sto zivlji prostor sa puno drvenih refleksionih povrsina ...znaci sto manje absorpcije (barem za mid and high) i sto vise difuzije, ali..da li u ovakvim merama to ima smisla?.Evo.prilazem floor plan i par renderinga......i molim za pomoc pametnijih i iskusnijih.

Last edited by sasaristic; 06-02-2011 at 07:12 PM.
sasaristic is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules