|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Koji mikrofon se koristi recimo u produkciji u PGP RTS ... za smianje harmonika....
Ja imam: Rode NT2A Rode K2 Shure SM57 LCE i od predpojačala imam Universal Audio Twin 710 Finity radim sve preko računara TOP konfiguracije.... i sa mixetom Presonus StudioLive 16.4.2 (uskoro je mjenjam za novu ??24.4.2) ?ta mi je najbolje tu koristiti da bi dobio onaj pravi sound koji imaju u RTSu kad snimaju... u čemu je kvaka? Koji mikrofon koristiti da pokupi ono ?to treba, a da ne kupi ono ?to ne treba? Koje plug-in ove koristiti da bi se dobio taj divan sound harmonike? *da napomenem! imam i UAD 2 duo flexy Molim za pomoć! ![]() Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
U Radio Novom Sadu ( sto je tehnoloski u to vreme bilo isto kao PGP) sam slikao jednog harmonikasa sa ili U87 ili U89 ne mogu tacno da se setim, kroz MCI 500-ku i na 2" studer...
Za harmoniku odlicno radi i sennheiser 421 ili jos bolje "skupstinajzer" - 441... Sve zavisi kakav zvuk hoces, cak i 57-ica ima smisla. U tvom slucaju bih isao na K2 + twin 710(na tranzistoru). Drzi tu 57icu u pripravnosti, pa probaj i nju ili cak kombinaciju ta dva... Probaj i direktno da bocnes mikrofone u sto. Ne moras uvek da koristis dobar preamp, samo zato sto ga imas...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 25-01-2011 at 07:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da se sa opremom koju imas moze dobiti jako dobar rezultat.
Poslusaj jedan primer ( http://www.megashare.com/2952655 ) koji sam radio pre par godina za jedan KUD u kom glavnu rec vodi harmonika. Nije bas kao Pavkovicev zvuk ali nisu ni isti uslovi, ni isti instrument a i, ono sto je najbitnije u celoj prici, nije ni isti svirac! ![]() Lanac je tada izgledao ovako: Rode nt2a > Behringer Xenix 1622fx > Emu1212m. I sve je snimljeno u stanu u zgradi, u dnevnoj sobi totalno ne obradjenoj akusticki (jedina zvucna izolacija su bila PVC balkonska vrata)! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupujem Guerrini harmoniku | Bybass | Kupujem/trazim | 2 | 23-03-2011 02:32 PM |
DILEMA: Koji mikrofon uzet? | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 68 | 16-09-2009 01:02 PM |
Koji mikrofon za kućno snimanje klasične gitare? | silence | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 26-03-2008 03:08 PM |
Koji je najbolji live kondenzatorski Mikrofon? | mjakovetic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 22-11-2007 10:10 PM |
Koji je ovo mikrofon? | dr.Ru | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 01-11-2007 02:50 PM |