|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
elem, mozda bi trebalo da znam odgovor na ovo pitanja, ali rasprava o KV2 audio me je naterala na ovaj post....
Znam sta je snaga (W), ma kako je proizvodjaci montirali u specifikacijama, nebitno za ovu pricu. I znam sta je efikasnost (SPL, 1m/1w).... Ali...... Postoji li parametar koji opisuje 'domet' ili sta vec..... ? Sta me buni.... nivo opada sa kvadratom rastojanja.... da bi dobili na x metara y decibela morate da imate izvor od Z decibela...... kako onda mozemo odraditi sa npr nekim malim sistemom (KV2 Ex, 2 satelita i woofer) prostor od 400 ljudi a da prvih 5 redova ne padne u nesvest od buke? ima li to veze sa disperzijom srednjih/visokih...? Ili postoje sistemi koji mnogo ravnomernije rasipaju zvuk kroz prostor.... Ako kontate sta sam hteo da kazem...
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Pregledaj ovaj link, mozda nadjes odgovor
http://www.lenardaudio.com/education/01_eduintro.html |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Efikasnost bass trapova? | Zoki | Dizajn i konstrukcija studija | 38 | 04-05-2011 09:37 PM |
Snimka mog benda - Sirova Snaga | sira | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 8 | 23-02-2011 06:22 PM |
snaga razglasa za klub | kasho | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 14-03-2010 02:51 AM |
Snaga na 'live" svirci? | akordeonista | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 31-10-2007 08:50 PM |
Ti si moja snaga | moytsa | Promocija radova | 10 | 22-10-2005 07:10 PM |