|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Imam par svojih "kompozicija" ali sto ih vise slusam to mi se sve vise cini da sam ih negdje cuo..ima li jos nekog (domaceg/stranog) foruma osim ovog na kome bih mogao da ih postavim pa ako neko prepozna bar da znam da nije moje, ne volim da plagiram pa makar i nesvjesno
![]() Ima li jos neko slican problem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Da, taj "problem" je sveprisutan.
![]() A često se događa da maznem melodiju sama sebi ili (rjeđe) nekom drugom. Ako sam nekom drugom, onda ili zaboravim na tu stvar (koristim za reklamu ![]() _______ Samo stavi ovdje da čujemo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
"Sve pjesme su već davno napisane. Textovi su ono ?to ih razlikuje" (Davorin Popović - Pimpek).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Glupost.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
SuperModerator
|
![]() google ne koristi google Svi muzicari sto ih znam Davorina zovu Pimpek. Nije to pogrdno, to mu je nadimak od malena. Imao je nekakvu manju izraslinu na uhu, pa je imao tik cackati po tome i jednom prilikom mu je neki trener ili profesor (ne sjecam se) rekao da se prestane cackat po tom pimpeku - i eto ga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() Quote:
Mozda ste ga svi dobro poznavali, ne sumnjam u to... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
To sa sličnostima se desavalo jos ohohoo, pre mnogo godina...
Kompozitori su veoma često kopirali jedni druge i to svesno! Medju njima po najvi?e Mocart...tako da licno ja tu nevidim nista lose, čak iako se svesno to radi...mislim na stil muzike, tj u ovom slučaju odredjene pesme..pa cak i neke harmonske veze i sl... Naravno ne treba preterivati, pa maznuti celu strofu, refren ili jo? crnje prepevati pesmu kao ?to to rade mnogi danas... Meni se na primer desilo da mi je jedna grupa koju neću imenovati, trazila da odradim (tj. prekopiram) aranzman neke bugarske pesme...Ja ga uradio, nesto malo promenio da ne bude bas kao u originalu, čak ubacio po meni i nekih lepsih detalja, medjutim kada su čuli, rekli su mi da ga ispravim i uradim isto kao i original iako im se svideo, sto sam nerado prihvatio, ali ipak odradio, znate vec...mora se.. E to ne razumem! To je nesto sto treba kritikovati! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako da posle masteringa zvuci jako i glasno ? | madrfadr | Mastering | 8 | 24-08-2011 04:06 PM |
Koja budzet gitara moze da zvuci ovako? | goranvu | Gitarska Produkcija | 6 | 10-11-2007 01:35 AM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Originalni software(mislim se na efekte) zvuci bolje od crack-ovanog?!!? | peraZdera | Audio Software | 15 | 12-07-2005 01:09 PM |
Pedala koja zvuci matoro | Altek | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 06-06-2005 05:15 AM |