|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Planiram kupovinu jeftinijih aktivnih monitora za kućnu upotrebu, pa sam gledao Behringer TRUTH B2030A i Alesis M1 Active 620.
Molim za savjete i predloge vezano za ovu temu. Hvala svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Truthovi, kao i svi budget monitori imaju tendenciju da malo la?u. Isto tako i Alesis. Nisam radio ni?ta ni na jednim ni na drugim, ali sam čuo i jedne i druge, dodu?e u potpuno različitim uslovima, ali overall utisak je da Truthovi bolje rade.
Dodu?e, moraće? da se navikava? i da upozna? koliko la?u, za koji god da se odluči?. Alesis-i ba? muljaju ''dole'' i sporije su od Truthova... (Moje skromno mi?ljenje) Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
E, da...
Ja sam dodu?e slu?ao ove http://www.artist.ba/srpski/artikal....at=28&art=4069 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ako uzimas truth-ove uzmi 2031 mala je razlika u ceni a mnogo su kvalitetnije alesis mi se ne svidja.
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Tačno, to sam zaboravio... Ali u svakom slučaju, treba da čuje i jedne i druge pa da sam odluči ?ta mu vi?e radi posao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ja radim na 2030a...
...I ATH M50... ![]() Mali trut je definisaniji. Veliki odlicno radi (mislim u toj ceni) ali tek kad ga poteras, a glasan je do besvesti... Meni se vise svidja od Alesis-a, mada opet zavisi za koji mjuz...
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Imao trutove i prodao ih, ali zato sto "dobro rade" to jest sta god uradio, na njima dobro zvuci, sto u stvari nije dobro - to se zove "Laskavi' monitori. Kada sam umesto 2031 poceo da koristim Wharfedale Diamond 8.2 situacija se u mnogome promenila. Cak toliko da sam svoje Yamahe NS10 prodao u bescenje, jer su mi se smucile svojom odvratnom aproksimacijom svih losih sistema za slusanje...
Moje otkrice godine je bilo kada sam cuo monitore ESI NEAR 08 EXPERIENCE, i naravno, odmah sam ih kupio - za tricavih 330 evrica, sto je nista za onako dobar, mocan, i prilicno istinit zvuk. Tek sa njima sam cuo detalje jednog mog miksa koji nisu valjali, a i na referentnim snimcima sam cuo neke stvari koje sam do tada mogao da cujem samo na jako skupim monitorima ili slusalicama. Topla preporuka svima! Jos nesto: izbegavajte monitore koji imaju metalne (titanium ili aluminijum) visokotonce, a i izbegavajte monitore sa "preduvanim" ili predubokim basovima, sto je prevara (vidi pod PMC, sram ih bilo!)
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Znači Truth ipak više preporučujete od MK1 Active?
Hvala svima na sugestijama. Juče sam postavio i ovaj thread ali još niko nije ništa napisao, pa vas molim ako imate vremena da pogledate: http://www.rumski.com/forum/showthre...688#post268688 P.S. Obavezno ću da provjerim ukoliko je moguće ESI NEAR 08 EXPERIENCE. Last edited by Goran B; 09-01-2010 at 08:11 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Za te pare izuzerni monitori. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Po?tovanje i pozdrav. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Yamaha HS80M aktivni monitori | FrankoPanko | Monitoring | 19 | 22-04-2007 12:34 PM |
Aktivni monitori - uklj-isklj. | Gulanfer | Monitoring | 14 | 07-02-2007 12:24 PM |
Mali aktivni monitori | OFF | Monitoring | 21 | 12-04-2005 10:26 AM |
aktivni monitori u bg-u do 700e (par) ?? | pinga | Monitoring | 7 | 24-01-2005 07:21 PM |
Aktivni monitori (300 - 600 ?) - na okupu | Nocni | Monitoring | 5 | 21-10-2004 02:54 PM |