|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ako uzimas truth-ove uzmi 2031 mala je razlika u ceni a mnogo su kvalitetnije alesis mi se ne svidja.
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Tačno, to sam zaboravio... Ali u svakom slučaju, treba da čuje i jedne i druge pa da sam odluči ?ta mu vi?e radi posao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ja radim na 2030a...
...I ATH M50... ![]() Mali trut je definisaniji. Veliki odlicno radi (mislim u toj ceni) ali tek kad ga poteras, a glasan je do besvesti... Meni se vise svidja od Alesis-a, mada opet zavisi za koji mjuz...
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Imao trutove i prodao ih, ali zato sto "dobro rade" to jest sta god uradio, na njima dobro zvuci, sto u stvari nije dobro - to se zove "Laskavi' monitori. Kada sam umesto 2031 poceo da koristim Wharfedale Diamond 8.2 situacija se u mnogome promenila. Cak toliko da sam svoje Yamahe NS10 prodao u bescenje, jer su mi se smucile svojom odvratnom aproksimacijom svih losih sistema za slusanje...
Moje otkrice godine je bilo kada sam cuo monitore ESI NEAR 08 EXPERIENCE, i naravno, odmah sam ih kupio - za tricavih 330 evrica, sto je nista za onako dobar, mocan, i prilicno istinit zvuk. Tek sa njima sam cuo detalje jednog mog miksa koji nisu valjali, a i na referentnim snimcima sam cuo neke stvari koje sam do tada mogao da cujem samo na jako skupim monitorima ili slusalicama. Topla preporuka svima! Jos nesto: izbegavajte monitore koji imaju metalne (titanium ili aluminijum) visokotonce, a i izbegavajte monitore sa "preduvanim" ili predubokim basovima, sto je prevara (vidi pod PMC, sram ih bilo!)
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Znači Truth ipak više preporučujete od MK1 Active?
Hvala svima na sugestijama. Juče sam postavio i ovaj thread ali još niko nije ništa napisao, pa vas molim ako imate vremena da pogledate: http://www.rumski.com/forum/showthre...688#post268688 P.S. Obavezno ću da provjerim ukoliko je moguće ESI NEAR 08 EXPERIENCE. Last edited by Goran B; 09-01-2010 at 08:11 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Za te pare izuzerni monitori. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Po?tovanje i pozdrav. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Evo i mog misljenja...Imao sam prilike da radim (par aranzmana) na Behringeru osmicama, a cuo sam i alesis...i iskreno ne preporucujem ti ni jedne, ukoliko zelis raditi aranzmane na njima...ali ako ih zelis koristiti kao HiFi-za slusanje muzike, onda mozes razmisljati o Behringeru.Sto se tice Behringera velikog, od njega samo basovi (prejaki) i visoki...srednjih nema nigde-znaci LAZU! Za te pare, znaci oko nekih 300 evra...po meni najbolji izbor kvalitet-cena jeste KRK Rock Kit 6...sada ce verovatno neki ovo potvrditi, neki nece...ali tu se opet vracamo na onu staru pricu...a to je-Odi, poslusaj sam i sta ti najvise odgovara pazari.
P.S. Jos jedna preporuka....Raspitaj se za Micro lab zvucnike SOLO 2 (NE SOLO 4, 5,6 i 7!) ...i ako imas prilike poslusaj ih (ima ih u malo bolje snabdevenim prodavnicama racunara)...A kostaju SAMO oko nekih 60-ak evra PAR!!! (6'' zvucnici su u pitanju-podsecaju malo na Yamahu NS10)... To su masivni 2.0 multimedijalni aktivni zvucnici (koje je dizajnirao jedan od ljudi dynaudio kompanije)...Imao sam iskustva sa dosta skupljim monitorima..ali kada sam cuo ove zvucnike odusevili su me...mislim da je to najpametnije ulozenih 60 evra ikada (po meni bolji i od nekih behringera i od ales)! Topla preporuka i ostalima...ako im ne verujeta prilikom miksa onda da ih bar imate za finalnu proveru...vredi svaki dinar.. Evo i nekih slika sa neta... ![]() ![]() ![]() Last edited by Nemania; 11-01-2010 at 05:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
zpo svima...po meni, za neki kucni haj faj bi isao sa Behringer, a za mix ipak alesis...naravno sve je i do sobe i do usiju...
![]() pitanje za Slobu... sa skoro svim monitorima iz ove klase sam imao iskustva, ali na ova dva nikako da naletim... Yamaha HS80M i Mackie MR-8 kakvi su u odnosu na konkurenciju? kakve su im ocene? ponasanje na low i visokotonci? ... i naravno, posto su oba 8" (i oba po 1" tweeter), koji su bolji... nekako mi jamaha vuce na bolje, jer imaju i neka podesenja odpozadi, i neki ih zovu "naslednici ns-10ki"... hvala unapred na odgovoru... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Yamaha HS80M aktivni monitori | FrankoPanko | Monitoring | 19 | 22-04-2007 12:34 PM |
Aktivni monitori - uklj-isklj. | Gulanfer | Monitoring | 14 | 07-02-2007 12:24 PM |
Mali aktivni monitori | OFF | Monitoring | 21 | 12-04-2005 10:26 AM |
aktivni monitori u bg-u do 700e (par) ?? | pinga | Monitoring | 7 | 24-01-2005 07:21 PM |
Aktivni monitori (300 - 600 ?) - na okupu | Nocni | Monitoring | 5 | 21-10-2004 02:54 PM |