|
Slobodan Milunović - Boban Muzičar (gitara), producent, mastering tehničar (Fabrika13). |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Interesuje me kakvo je tvoje razmisljanje o "loudness war", tj. koliko podrzavas tu ideju ili ne.
Kako bi po tebi trebalo da zvuci gotov master, jer jedno je udovoljavanje klijentima, koji su naravno No1, a drugo licni osecaj za estetiku masterovanja. Tj. da li ono sto radis, radis iskljucivo po zahtevu, mozda cak i kopirajuci reference koje ti daju, ili je to skroz tvoj licni doprinos i potpis kako iz estetskog ugla tako i u pogledu same glasnoce i RMS-a Poz |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Jako zanimljivo pitanje!!!
![]() pozz Denis |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
udovoljavanje klijentima-DA, ali samo do odredjene mere. ako sam siguran da sve postaje bezsmisleno, na lep nacin objasnim ljudima da nisam prava osoba za taj mix. negde mora da postoji granica. na kraju krajeva, i moje ime je na omotu albuma...i ostat ce tamo jako dugo. reference ne kopiram NIKAD, i zacudio bi se kada bi znao koliko REDKO slusam reference u toku rada. ako neko zeli da zvuci kao artist xy, treba da procita ko je to radio i da bukira session kod tog lika. sve osim RMS je moj podpis. RMS je najcesce glasniji za 2-3db nego sto bi ja hteo, ali mi to diktira industrija i klijenti. mada sa veseljem moram da konstatujem da mi se cini da se i to polako menja. 6 poslednjih CD-a koje sam kupio su tisi nego sto se do sada radilo: dzihan&kamien-music matters guns'n'roses-chinese... razorlight-slipway fire heaven&hell-the devil... grace jones-hurricane king leon-only by... ...so...there is a light at the end of the tunel. pozzz |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Novi Depeche Mode i Royksopp su također manje napucani nego ?to je standard u zadnje vrijeme. Za pohvalu!
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Mo?da ja pogre?no razmi?ljam, ali nije li ti lak?e kad ti neko ka?e "hoću da zvučim kao ..." nego da ti ma?e rukama, crta po vazduhu, poku?ava da objasni "malo trulije" i sličnim neodređenim pojmovima? Naravno, ako zapizdoglavi da zvuči ba? isto, onda shvatam.
FreeB(eer)S(ex)D(rugs) are the real daemons Last edited by meka; 14-05-2009 at 01:21 PM. |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
jedno offtopic pitanje, kako zvuchi novi dzihan? proshli me odushevio
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
EDIT...
Pogresno PROCITAN POST, stoga i POGRESNO pitanje. Sorry.. U svakom slucaju primijetio sam da se malo manje guzva zvucna slika prenapucavanjem rms-a u zadnje... Ali samo malo manje
aje Last edited by Rhino; 14-05-2009 at 05:49 PM. |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Članci o masteringu | lesha | Tutorijali | 1 | 14-12-2006 11:26 PM |
Pristup (pre)Masteringu | Manley | Audio Produkcija - Tehnike | 48 | 10-05-2006 04:00 PM |
Kljucna stvar u masteringu | milosjeftic | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 16-02-2005 11:51 AM |
Kompresor pri masteringu... | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 69 | 11-02-2005 08:32 PM |
UAD-1 - napokon limiter!!! (i rasprava o masteringu) | SandRob | DSP forum | 54 | 10-02-2005 07:42 PM |