Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken

Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken Jedan od na?ih najboljih glazbenih producenata, čovjek koji je u poslednjih 20 godina svog rada postao zaslu?an za najveći deo onog ?to se čuli od popularnih rock sastava poput Majki, Pipsa, Hladnog piva, Jinxa, Kojota, Overflowa, Zabranjenog Pu?enja, vlasnik svoje sopstvene Denyken Music podetikete, razgovara sa vama!

Thread Tools Display Modes
Old 30-03-2009, 06:54 PM   #1
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Default Tvoj nacin snimanja i miksanja vokala

Zanima me kako si snimao vokal Miletu iz Hladnog piva (koji majk, preamp, eq, kompresor...) i kako si ga tretirao u miksu (eq, compr, fx ...setings). S obzirom na kolicinu energije koju HP isijavaju pretpostavljam da se radi o zescoj kompresiji?
FrankoPanko is offline  
Old 30-03-2009, 07:47 PM   #2
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Default Re: Tvoj nacin snimanja i miksanja vokala

Quote:
Originally Posted by FrankoPanko View Post
Zanima me kako si snimao vokal Miletu iz Hladnog piva (koji majk, preamp, eq, kompresor...) i kako si ga tretirao u miksu (eq, compr, fx ...setings). S obzirom na kolicinu energije koju HP isijavaju pretpostavljam da se radi o zescoj kompresiji?
recording chain Shure SM7-DIY Neve1272-DIY UA1176-Apogee AD16X-Pro Tools

mixing chain UAD plugovi UA1176+NEVE 1073...malo jekice sa EMT 140

kad jednom udjem in the box ne izlazim vise

u trackingu light compression u miksu heavy....s tim da Mile ima svoju prirodnu grlenu kompresiju sto mi ide u prilog...
Denyken is offline  
Old 30-03-2009, 08:59 PM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

isto pitanje, samo za bend Ramirez ?
Arthur is offline  
Old 30-03-2009, 09:12 PM   #4
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Za Ramirez je slicna prica jedino sto sam za mic koristio svoj stari Classic Rode (cijevni ) taj je vise pasao na Aljosin vokal...malo vise pop sminke
Denyken is offline  
Old 30-03-2009, 09:22 PM   #5
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Zaboravio sam reci da ja isto snimam sa Rode Classic, samo sam izvadio originalnu kapsulu i ubacio Peluso CEK-67 (sto je inace replacement za Neumann U-67) tako da sam dobio tamniji majk.
Kakva su tvoja iskustva sa tim mikrofonom?
FrankoPanko is offline  
Old 07-04-2009, 07:52 PM   #6
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Da li imas neke uobicajene kombinacije koji od tvojih mikrofona ide sa kojim (tvojim diy) preampom na koji tip vokala, ili pjevaci-ce moraju biti naoruzani strpljenjem dok ti prekapcas razne mikrofone u razne preampove dok ne nadjes najbolju opciju?
FrankoPanko is offline  
Old 07-04-2009, 08:22 PM   #7
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Quote:
Da li imas neke uobicajene kombinacije koji od tvojih mikrofona ide sa kojim (tvojim diy) preampom na koji tip vokala, ili pjevaci-ce moraju biti naoruzani strpljenjem dok ti prekapcas razne mikrofone u razne preampove dok ne nadjes najbolju opciju?
pozdrav kolega ! bojim se da je ovo drugo malo ih testiram na pocetku..tek da vidim je li imaju tolerancije....
uglavnom znam kombinaciju ali volim eksperimentirati..na kraju krajeva,ne znam kako je to kod tebe,ali meni dosadi uvijek isto bez obzira koliko to dobro bilo...jos pogotovo kad si napravim novu "igracku" tipa novi pre amp,compressor..he he onda to stavljam po svemupravo dijete....sta da ti kazem... nakon svih tih silnih godina...ja se jos uvijek igram u svemu tome..mozda je tajna bas u tome..bitno je da u svemu tome izgledas kao da znas sto radis sto bi rekli
?There are no such things as wrong notes, there?s only the look on your face.? Anonymous
Denyken is offline  
Old 07-04-2009, 08:33 PM   #8
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Quote:
Zaboravio sam reci da ja isto snimam sa Rode Classic, samo sam izvadio originalnu kapsulu i ubacio Peluso CEK-67 (sto je inace replacement za Neumann U-67) tako da sam dobio tamniji majk.
Kakva su tvoja iskustva sa tim mikrofonom?
oprosti tek sam sada vidio ovaj tvoj post...

mislim da si dobro napravio..iako sam emotivno vezan za Rode Classic moram priznati da ga sada najvise koristim za snimanje back vokala...ima onaj boost tj "grbu" negdje oko 10 kHz tzv "air" zone i generalno ne bas neki volumen pogotovo mi nema "trbuha" -nizih srednjih tako da tako snimljenje backove i ne moram nesto frekventno doradjivati u miksu...inace za Lead vox ga vise ne koristim zbog essanja jer boostira sibilante kao lud....no cool izgleda moras priznati
Denyken is offline  
Old 08-04-2009, 10:24 AM   #9
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Ista stvar se i meni dogadja, cim izadje nesto novo iz "diy radionice"!
...A sto se Rode tice stvarno bolje radi sa Peluso Cek-67, ima onu vintage patinu na vokalu i ne shilji mi vise u sibilantima.
FrankoPanko is offline  
Old 09-04-2009, 06:07 PM   #10
Geronimo
Member

Geronimo's Avatar

Interesuje me zasto se dva puta kompresuje signal. Pri snimanju koristis UA1176 a i u mix-u ga isto koristis. Zasto??

Da li pri snimanju koristis blagu kompresiju i koliku a pri miksingu radis
ostriju ??

Hvala unapred.

Quote:
Originally Posted by Denyken View Post
recording chain Shure SM7-DIY Neve1272-DIY UA1176-Apogee AD16X-Pro Tools

mixing chain UAD plugovi UA1176+NEVE 1073...malo jekice sa EMT 140

kad jednom udjem in the box ne izlazim vise

u trackingu light compression u miksu heavy....s tim da Mile ima svoju prirodnu grlenu kompresiju sto mi ide u prilog...
Geronimo is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules