|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pocetnik sam, pokusavam se bavit nekom produkcijom rap vokala i snimam kod sebe u kucnom studiju neke momke... e zanima me koliko decibela otprilike treba da bude vokal (tek snimljen, bez ikakvih dorada) i kako to provjeriti npr u auditionu ili cubaseu? neki "afirmisani" producenti me ubise sa tim vokal ti ide preko ili ispod neke granice, pa kako to vidjeti i srediti? Unaprijed hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
majstore, usnimavaj sa sto vecim nivoom, dokle god ne klipuje (tojest overava). U cubaseu ti svetli crvenim slovima popunjen kružić "Clip".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
OK, hvala puno. Znaci nije bitno koliko je dB to, nego samo da ne ide u crveno? Gdje u adobe auditionu provjeriti te decibele inace cijelog mixa kad nesto odradim gdje mogu vidjeti koliko je to glasno?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
ne znam za adobe, ne koristim ga. U svakom popularnijem sekvenceru se to jasno vidi na master outputima, čak pišu i brojke, koliko si decibela udaljen od nule (digitalna nula je zona klipovanja, u odnosu na nju sve se meri sa predznakom minus)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
pa za multi projekt u AA ima? i miksetu kao u svakom drugom sekvenceru i u njoj desno mix kanal sa ovim ?to ti pi?e Arthur, kao i kontrole za svaki trak posebno. A za?to bi ti trakove / mix radio u Adobe Audition? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
nije zafrkancija, hvala vam puno na pomoci...
A u Adobe Auditionu dugo radim, pa nekako mi je najpoznatiji pa zato sam jos uvijek na njemu... Hvala jos jednom |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Majstore, kao sto je Artur rekao sto bolji signal da ne klipuje i vidi da se pozicioniras oko mikrofona da imas sto manje klipovanja. Ako klipuje previse dok stojis ispred mikrofona gledaj da se pozicioniras malo sa strane, da se odaljis u jacim deonicama. Eto to za pocetak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Mene interesuje, takodje oko snimanja vokala koje obradjujem u Adobe Auditionu. Interesuje me kakav treba da bude reverb na vokalu, i sta znaci kad stavim vokal na SEND, to sam cuo negde ali se nije naso niko da mi objasni?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Aux-send Pozdrav
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
koliko mu je trajanje ->> pocetak, sredina, kraj. Kada stavis vokal na send znaci sledece : Kreiras audio kanal na kome ces snimiti svoj glas. Kreiras BUS kanal ili FX kanal nisam siguran kako ga oznacavaju u Auditionu. Na vokal kanalu ces imati opciju da selektujes taj kreirani BUS ili FX kanal pod SEND. Ostalo ti je sada da nuvelises kolicinu tog BUS efekta koji ce uticati na tvoj vokal audio kanal. Zaboravio sam ovo: Na BUS kanalu ces izabrati jedan plugin reverb i odredices na njemu gotovi preset ili ces sam podesiti. Srecno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tvoj nacin snimanja i miksanja vokala | FrankoPanko | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 9 | 09-04-2009 06:07 PM |
Gledao neke slike | Steka | Razno | 19 | 26-08-2007 08:27 PM |
Vjerovatno osnove ! | morchant | Audio Produkcija - Tehnike | 13 | 01-08-2007 03:37 PM |