|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav, prije svega, po?to sam novi
![]() Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
dobrodoshao na forum,
nadam se da ces naci odgovore koje trazish! s obzirom na velicinu prostorije, cini mi se da si u gabuli..ali ako ti je JEDINI cilj zvuchna izolacija, ima nade, ali ces dobiti prostoriju u kojoj je nelagodno boraviti (klaustrofobija, manjak reverbracije i estetike..) dakle, svi znaju da je jedina prava izolacija gradnja "sobe u sobi", sa shto manje dodirnih tocaka dvaju soba, al je to hebeno za izradit, u tvom sluchaju pogotovo zbog visine stropa. Iz tog principa se da zakljuciti kako su vibracije (citaj:duboki tonovi) najtezi za obuzdat (znash ono sa ekipom na probi, chik pauza, vi vani, bubnjar lupa, a vani samo: tum,dum,bum, nema chinela!) NIKAKAV poseban materijal , spuzva pogotovo, ti nece pomoci da to rijeshis (vjeruj mi, godinama sam vijezbao po svakakvim supama), nego samo dva principa:MASA i SEPARACIJA 1.masa-shto deblji zidovi, shto gusca masa, beton, puna cigla (il suplja,ispunjena pijeskom) 2.separacija-shto vise odvojiti vibrirajuche povrshine..e sad je..ga kako to bolje objasnit.. sjeti se zvucnickih stalaka na onim high end siljcima-to je taj princip.. eto, za 3 soma kuna ja bi izradio kvalitetan DRUM RISER, iliti postolje za bubanj, rijeshio pitanje bojlera i cijevi (cini mi se najvaznija i najskuplja stavka), te smanjio curenje zvuka oko vrata, i udri mishko.. ![]() nadam se da sam ti iole pomogao i isto tako da ce ti ostali uletit sa kakvom pametnom! ![]() bok! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hej, hvala na opsežnom postu, dakle, budem te poslušao i odvojit ću bubanj od poda, sa nekakvom paletom na koju ću položiti nekakve drvene plohe i na to tepih, a paletu ispuniti spužvom, vrata ću riješiti dobrom izolacijom i to dupla vrata ću napraviti, a bojler nemogu dirati, neznam šta bi kod njega napravo i što se tiče cijevi, hm, to isto neznam. I šta, znači spužve oko cijele prostorije ne pale????
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
piramidalnim spuzvama neces rijesiti apsolutno nista vezano za bubanj
(eventualno ce ti zvucati malo ruznije nego inace) a ono sa cijevima i bojlerom, imas milijun nacina kako, samo dosta ovisi i o sigurnosnim uvjetima i svaki slucaj je individualan.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Izolacija woofer-a od prostorije ispod | samsara | Monitoring | 13 | 14-03-2009 08:34 AM |
ozvucavanje bubnjeva | sonny | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 08-12-2008 10:41 PM |
Sta koristite od bubnjeva ? | Akyboy` | Audio Software | 12 | 11-11-2004 09:56 PM |
Konfiguracija prostorije | File | Dizajn i konstrukcija studija | 36 | 31-03-2004 03:27 PM |