Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Zvučna izolacija prostorije za vje?banje(bubnjeva) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21138)

premier 16-01-2008 05:13 PM

Zvučna izolacija prostorije za vje?banje(bubnjeva)

Pozdrav, prije svega, po?to sam novi;). Eto, da odmah prijeđem na stvar, dakle radi se o zvučnoj izolaciji podruma u svrhu vje?banja instrumenta(bubnjeva), koje je 3,5 kvadratna metra veličine, a plafon mu je samo 2 metra, ako ne i za koji cm i manji. E sada mene zanima kako to izolirati, evo odma da napi?em, nisam toliki početnik u tome, dosta sam toga pročitao, ali jednostavno sam zbunjen sa svim tim informacijam, jedan ka?e da ovako napravim, drugi ovako, tako da sam se jednostavno izgubio u svemu tome. Za sada sam planirao to rije?iti ovako: prvo odvojim od zida 5 cm, dakle ostavim ne?to prostora i onda u već prije postavljene aluminiske okvire stavim mineralnu vunu i na to filc ili regenerat vunu i jo? preko toga u obliku ?ahovnice postavitm piramidalne spu?ve, vrata bi isto rije?io pomoću regenerata i filica, čak bi napravio dvostruka vrata na istu ?emu, plafon i pod neznam kako? E, sada dole mi predstavlja problem jednio bojler i dosta cijevi koje bi mogle gore u kuću prenosti buku, ali cijevi bi lako pokrijo, dok bi bojler, naravno morao ostaviti. Eto, ako mi neko mo?e dati bolje rije?enje, tj, da li ovo moje valja ( siguran sam da ne, hehe) i di u Zg-u uopće mogu nabaviti potreban matrijal, i da, raspola?em sa oko 3000kn(znam da nije puno, ali opet, evo ne radim studijo, samo mi je va?no da se to puno manje čuje van).
Hvala.

Reinhardt 16-01-2008 07:49 PM

Re: Zvučna izolacija prostorije za vje?banje(bubnjeva)

dobrodoshao na forum,
nadam se da ces naci odgovore koje trazish!

s obzirom na velicinu prostorije, cini mi se da si u gabuli..ali

ako ti je JEDINI cilj zvuchna izolacija, ima nade, ali ces dobiti prostoriju u kojoj je nelagodno boraviti (klaustrofobija, manjak reverbracije i estetike..)

dakle,
svi znaju da je jedina prava izolacija gradnja "sobe u sobi", sa shto manje dodirnih tocaka dvaju soba, al je to hebeno za izradit, u tvom sluchaju pogotovo zbog visine stropa.
Iz tog principa se da zakljuciti kako su vibracije (citaj:duboki tonovi) najtezi za obuzdat (znash ono sa ekipom na probi, chik pauza, vi vani, bubnjar lupa, a vani samo: tum,dum,bum, nema chinela!)

NIKAKAV poseban materijal , spuzva pogotovo, ti nece pomoci da to rijeshis (vjeruj mi, godinama sam vijezbao po svakakvim supama),
nego samo dva principa:MASA i SEPARACIJA

1.masa-shto deblji zidovi, shto gusca masa, beton, puna cigla (il suplja,ispunjena pijeskom)

2.separacija-shto vise odvojiti vibrirajuche povrshine..e sad je..ga kako to bolje objasnit.. sjeti se zvucnickih stalaka na onim high end siljcima-to je taj princip..

eto,
za 3 soma kuna ja bi izradio kvalitetan DRUM RISER, iliti postolje za bubanj, rijeshio pitanje bojlera i cijevi (cini mi se najvaznija i najskuplja stavka), te smanjio curenje zvuka oko vrata, i udri mishko..:banghead:

nadam se da sam ti iole pomogao i isto tako da ce ti ostali uletit sa kakvom pametnom!:da:

bok!

premier 16-01-2008 08:48 PM

Hej, hvala na opsežnom postu, dakle, budem te poslušao i odvojit ću bubanj od poda, sa nekakvom paletom na koju ću položiti nekakve drvene plohe i na to tepih, a paletu ispuniti spužvom, vrata ću riješiti dobrom izolacijom i to dupla vrata ću napraviti, a bojler nemogu dirati, neznam šta bi kod njega napravo i što se tiče cijevi, hm, to isto neznam. I šta, znači spužve oko cijele prostorije ne pale????

Reinhardt 19-01-2008 11:53 PM

piramidalnim spuzvama neces rijesiti apsolutno nista vezano za bubanj
(eventualno ce ti zvucati malo ruznije nego inace)

a ono sa cijevima i bojlerom, imas milijun nacina kako, samo dosta ovisi i o sigurnosnim uvjetima i svaki slucaj je individualan..

boggy 21-01-2008 10:33 PM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 187625)
piramidalnim spuzvama neces rijesiti apsolutno nista vezano za bubanj
(eventualno ce ti zvucati malo ruznije nego inace)
....

Slazem se

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 12:42 PM.