|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Zanima me postoje li neka osnovna pravila pri akustickom tretiranju prostora za usnimavanje ?Npr, da li je pri usnimavanju vokala, najbitnije obratiti paznju na ono sto se desava "iznad" ili npr "iza" pevaca?Postoje li neki kriticni "polozaji" na koje najvise treba obratiti paznju pri usnimavanju?
Postavljam ovo pitanje, posto sam napravio pokretne panele od azmafona, koje mogu da "setam" po sobi.Razlicitim rasporedom ploca dobijem i razlicit "zvuk" sobe.Posto su sve kombinacije moguce, zanima me postoji li nesto na sta treba posebno obratiti paznju pri snimanju vokala, ak. gitare ili npr ak. basa |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
preporuka basa | drzox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 07-12-2007 07:50 AM |
sample berde iliti tamburaskog basa | akg111 | Audio Software | 15 | 24-11-2007 05:31 PM |
hardverska kompresija pri usnimavanju vokala | gorjan | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 12-07-2007 10:06 AM |
Mixanje violina, basa i bubnjeva? | Sleepgolfer | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 06-09-2004 10:37 PM |
Bass::: kako stvoriti vise basa u miksu | dr.Ru | Tutorijali | 1 | 15-05-2004 02:25 PM |