|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Treba mi bas taj efekat na vokalu! Zna li neko neki plugin sa kojim se to lako odradi? Los sam sa ekvilajzerima...
![]() Last edited by Mogli; 23-06-2006 at 11:17 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
pa sta tu ima biti problem?
hi pass i low pass malo distorzije kratki delay i reverb ovisno o ambijentu koji se zeli postici ![]()
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Probaj Nomad Blue Tubes overdrive (ne znam tacno oznku plug-ina), ali naci ces i kombinuj sa nekim slap-back efektom, a posto imas UADa, imas i na njemu reflection (RS - plug-in, tako nesto)......
![]() |
#4 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
banned
|
![]()
Ako imas Cubase ili Nuendo, probaj quadra fuzz, najlakse je. Soliraj jedan bend i podesi po volji.
Laku noc |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Hvala svima, ali sad sam se setio da vec dugo trazim isto tako jedan efekat za glas, sto se dobija pevanjem kroz neko crevo, koristio ga je Bon Jovi u pesmi Livin' on a prayer...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Sada postoje modernije varijante gde jedan kraj vise ne stoji ispred zvucnika, vec izlazi direktno iz pedale...ali i dalje mora da se sisa ![]() primer na http://www.music123.com/Dunlop-Heil-...x-i74120.music Imas u Guitar Rig 2 preset koji lici na Talkbox, ali se meni ni malo nije dopao. Mislim da je onaj zvuk gitare koji su postigli u Livin' On A Prayer ipak kombinacija Talkboxa sa jos nekim filterom. Pravi talkbox mozes cuti npr. u Haitian Divorce od Steely Dan i u pesmi Show Me The Way koju peva (i crevo zvace) Peter Frampton
ALL YOU NEED IS EARS George Martin Last edited by acaradio; 23-06-2006 at 07:04 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Jeste to je bas Talkbox i mislim da su ga i Dugmetari koristili u nekoj starijoj stvari...Znaci nista bez duvanja...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
hej hej ljudi!!!Pričate o talkboxu a zaboravljate da pomente Zapp & Roger-to je zločin
![]() a sto se tiče megafon efekta....bandpasujes srednjena do *phone* efekta ,distorziras,kompresujes i po porebi stavis delay,chorus ili reverb |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kako da izvedem ovaj efekat? | Lag | Tutorijali | 7 | 03-10-2009 03:17 PM |
Efekat na vokalu | AlmaNach | Tutorijali | 3 | 26-09-2009 06:55 PM |
kako da izvedem ovaj efekat? | Flamez | Tutorijali | 14 | 26-09-2009 12:21 AM |
Efekat prije snimanja U Cubase-u? | enzomat | Audio Software | 16 | 24-01-2005 12:18 AM |
TV i efekat 'prostora' | Nocni | Razno | 6 | 21-09-2004 09:04 PM |