![]() |
Efekat Megafona, Talk Box
Treba mi bas taj efekat na vokalu! Zna li neko neki plugin sa kojim se to lako odradi? Los sam sa ekvilajzerima...:rolleyes:
|
Re: Efekat Megafona
pa sta tu ima biti problem?
hi pass i low pass malo distorzije kratki delay i reverb ovisno o ambijentu koji se zeli postici ;) |
Probaj Nomad Blue Tubes overdrive (ne znam tacno oznku plug-ina), ali naci ces i kombinuj sa nekim slap-back efektom, a posto imas UADa, imas i na njemu reflection (RS - plug-in, tako nesto)......
|
Quote:
|
Ako imas Cubase ili Nuendo, probaj quadra fuzz, najlakse je. Soliraj jedan bend i podesi po volji.
Laku noc |
Hvala svima, ali sad sam se setio da vec dugo trazim isto tako jedan efekat za glas, sto se dobija pevanjem kroz neko crevo, koristio ga je Bon Jovi u pesmi Livin' on a prayer...:confused: Nema veze sa Megafonom!:)
|
Quote:
Sada postoje modernije varijante gde jedan kraj vise ne stoji ispred zvucnika, vec izlazi direktno iz pedale...ali i dalje mora da se sisa :D ... primer na http://www.music123.com/Dunlop-Heil-...x-i74120.music Imas u Guitar Rig 2 preset koji lici na Talkbox, ali se meni ni malo nije dopao. Mislim da je onaj zvuk gitare koji su postigli u Livin' On A Prayer ipak kombinacija Talkboxa sa jos nekim filterom. Pravi talkbox mozes cuti npr. u Haitian Divorce od Steely Dan i u pesmi Show Me The Way koju peva (i crevo zvace) Peter Frampton |
Jeste to je bas Talkbox i mislim da su ga i Dugmetari koristili u nekoj starijoj stvari...Znaci nista bez duvanja...:D
|
hej hej ljudi!!!Pričate o talkboxu a zaboravljate da pomente Zapp & Roger-to je zločin:rotfl:Roger Troutman je medju prvima,ako ne i prvi počeo da koristi talkbox na glasu i njegova je pjesma Californi Love koju je kasnije Dre preuzeo ili mu je valjda ovaj prodao,nemam pojma,samo znam da je Roger jos 70-ih koristio talkbox.
a sto se tiče megafon efekta....bandpasujes srednjena do *phone* efekta ,distorziras,kompresujes i po porebi stavis delay,chorus ili reverb |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:50 AM. |