|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Kada na vokal ubacujete VST-DX efekte dupliranja ili modulacije (chorusi ili flangeri) da li dinamicku obradu na istom kanalu stavljate pre ili posle pomenutog efekta ? (valjda je razumljivo ovo moje zakomplikovano pitanje) :roll:
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da sam razumeo tvoje pitanje...
Ja obicno glas obradim prvo EQ pa dinamicki procesor a tek onda sve ostale efekte.. U tvom slucaju bih isao EQ -> compressor -> chorus/flanger. Ali u principu nema pravila! Slusaj, probaj, svakako ti je finalni zvuk najbitniji.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ton magistar
|
![]()
mos modulacijske efekte i na send, ali im namisti 100% wet, ko sto ucinis na reverbu ili delayu.
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
@Max. Sandro
Dajte neke uopstene preporuke o redosledu efekata, bar za neke tipicne slucajeve, kako za inserte, tako i za sendove Ono cega se ja pridrzavam - uvek prvo Delay pa Rev na sendovima i uvek prvo EQ pa compres na insertima. Je l' to OK? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Za sendove ti je sve jedno jer su returnovi posebni kanali ..... sto se ovog drugog tice kako hoces zavisi za sta ti treba ......
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Pretpostavljam kori?tenje kompresor/limitera pri samom snimanju. Reverb bi zasigurno trebao do?i zadnji u lancu za tretiranje instrumenta. To ako ti slu?i za pozicioniranje instrumenata u snimci, dalje/ bli?e.. Barem za neki prirodan zvuk kakav meni pa?e,tojest ja tako radim a ako netko voli eksperimente mo?e kako ho?e stavljati a i ovisi za ?to treba .. ![]() A opet ako o?e? samo na delay staviti filter ili eq, ili jaku kompresiju na reverb ili phaser, ma... kreativnost je jedina granica pretpostavljam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Hvala na odgovorima
![]()
![]() |
#9 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
Nisam mislio na jaku upotrebu, tako da to bude finalizirano, ni govora. Govorim samo za eventualno sprije?avanje clippinga. To je prvenstvena namjena. A ako ima? lo?eg pjeva?a, da malo izjedna?i sve to skupa. Naravno minimalna upotreba, jer kome treba snimljen skroz kompresiran vokal koji se ne mo?e naknadno sre?ivati ili ?um? ![]() Krivo si shvatio ?to sam htio re?i ![]() Istina reverb utje?e na boju, ali ja ga koristim za odredjivanje pozicije zato sam i rekao "zvuk kakav meni pa?e,tojest ja tako radim", a za bojanje radije koristim manji delay. Vjerovatno cilja? na manje room reverbe u smislu dobijanja malo ve?e prostornosti recimo ,noga, dobo? itd.. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Redosled povezivanja | Francuz | Audio Produkcija - Tehnike | 28 | 23-02-2008 05:42 PM |
Razvoj efekata na GPU-u | peraZdera | DSP forum | 31 | 10-05-2006 10:31 AM |
Normalizovanje, redosled | Mogli | Audio Produkcija - Tehnike | 47 | 13-10-2005 04:20 AM |
Automatizacija Waves efekata u SX2 | sashonz | Audio Software | 4 | 12-07-2005 11:35 AM |
Rutiranje efekata | Arthur | Audio Software | 20 | 02-10-2004 09:35 AM |