Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 24-08-2008, 04:08 PM   #61
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Kick, Kick i Kick

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Upravo to brate....hehehehehe ...to si dobro formulisao..."pušta bolji zvuk nego što on sam jeste"....

Što se tiče sekvencera i qvantizera, MPC nije ništa posebno u poređenju sa onim što ti FL pruža za kvantizaciju i sekvenciranje bubnjeva...ponavljam se stalno...al iskreno, ne znam šta bi više i "bolje" trebalo od frutija za drum programing - ima taj program mana - tačno je! Ali danas nema praktičnije sprave za sekvenciranje bubnejva od njega (ni soft, a ni hard!) - (ne govorim o live nastupu, već , da kažem, fiksnom programiranju) Nek priča šta god ko oće...
Da, a sta cemo sa stabilnoscu sistema kad recimo radis neki Live. Da li bi se usudio da sve to terash iz Frutija pod Windovsom uzivo??? MPC nije samo sprava na kojoj nakucas bit i snimis ga u komp Ljudi sviraju na njima i to tako dobro da ne bi verovao, pri tom imas midi plejer tj. sprava moze da salje midi note drugoj spravi itd... A kad pogledas, ako kupujes ispochetka setap, rachunaj cenu lap-topa, kartice i softvera Naravno da ti MPC ne daje sve sto dobijes sa rachunarom itd. ali nekome vise i ne treba I vechito te priche-neko spomene analogni sint i odma pricha-sve se to moze softverski, a JOS NI JEDNOM NISAM CHUO TE SOFT PRIMERE, VEC SE SAMO IZLAPRDA I NA TOME OSTANE
Zakljuchak-sve ima svoje prednosti i mane, Akai ima brutalne konvertere koje neces dobiti sa M-audio kartom, pristojan visekanalni sekvencer, odlichnu chop varijantu za seckanje... Nije sve tako crno belo ko sto ti prichas, ima tu puno stvarchica na koje treba obratiti paznju i o kojima treba razmisliti pre nego sto das tako samouvereno misljenje

Last edited by silicon science; 24-08-2008 at 04:14 PM.
silicon science is offline  
Old 24-08-2008, 04:15 PM   #62
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

pa kažem brate da nisam govorio za live...al, eno, jesi vidio da je akai napravio MPD kontroler , a image line napravio softver koji ga je optimizovao za koriščenje sa frutijem...tako da može da se govori i o live nastupu...vidi...imaš akai sa padovima i malim ekrančićem....ovamo imaš lap top koji je puno pregledniji , a imaš i iste te padove...da ne pominejm koliko imaš više memorije i mogućnosti zajebancije sa semplovima...mada si sto posto u pravu što se tiče sistema...al brate, ne pada ni XP sad vala svako 5 minuta...
balthazaar is offline  
Old 24-08-2008, 04:18 PM   #63
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
JOS NI JEDNOM NISAM CHUO TE SOFT PRIMERE, VEC SE SAMO IZLAPRDA I NA TOME OSTANE

daću ti ja te primjere..al

pod 1.

mi ovdje valjda civilizovano pričamo, a ne laprdamo...ako tebe vrijeđa nečija priča - ne moraš direktno da vrijeđaš onoga ko sa tobom stupa u konverzaciju

adje prijatelju, kad si tako siguran, uradi ti sa hardom nešto što ti ja neću moći skintui sa softom...pa fino okači, ajde...tražio sam ja to nekima već, al ništa...tako da je pitanje ko laprda!??
balthazaar is offline  
Old 24-08-2008, 04:25 PM   #64
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Sory za laprdanje, nije mi namera da uvredim nikoga, malo "odreagujem" na ta "iskljuchiva" razmisljanja.
Old 24-08-2008, 04:27 PM   #65
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Ma je*o vas Akai sampler bre Fruti rulez
Everbeatz is offline  
Old 24-08-2008, 04:29 PM   #66
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
adje prijatelju, kad si tako siguran, uradi ti sa hardom nešto što ti ja neću moći skintui sa softom...pa fino okači, ajde...tražio sam ja to nekima već, al ništa...tako da je pitanje ko laprda!??
Da znas da hocu, sada sam na poslu, i tek od srede cu biti u mogucnosti da to uradim (radim novine pa bukvalni ne spavam 4 dana), i ne iz fazona da tebi nesto dokazem, vec i namere da demistifikujemo tu prichu za svagda, sa realnim primerima, pa da se okachi i kao stiki Od sprava imam Roland Juno 60 (iz njega ce doci neki Vangekis pad), Waldorf Pulse (bass) i Waldorf Blofeld (videcu koji zvuk iz njega)...
E da, i vrlo bitna stvar, znaci sve ide sirovo, znachi bez ekvilajzera i kompresora i chuda, lejerovanje recimo da moze...
Old 24-08-2008, 04:29 PM   #67
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

To cu ja brate sve da ti napravim isto ili cak bolje u frutiju sa osnovnim sintevima, pa ces da vidis ti
Everbeatz is offline  
Old 24-08-2008, 04:31 PM   #68
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
To cu ja brate sve da ti napravim isto ili cak bolje u frutiju sa osnovnim sintevima, pa ces da vidis ti
Moze moze, neka se prikljuci svako ko zeli. Bice zanimljivo
Old 24-08-2008, 05:01 PM   #69
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Da znas da hocu, sada sam na poslu, i tek od srede cu biti u mogucnosti da to uradim (radim novine pa bukvalni ne spavam 4 dana), i ne iz fazona da tebi nesto dokazem, vec i namere da demistifikujemo tu prichu za svagda, sa realnim primerima, pa da se okachi i kao stiki Od sprava imam Roland Juno 60 (iz njega ce doci neki Vangekis pad), Waldorf Pulse (bass) i Waldorf Blofeld (videcu koji zvuk iz njega)...
E da, i vrlo bitna stvar, znaci sve ide sirovo, znachi bez ekvilajzera i kompresora i chuda, lejerovanje recimo da moze...
e, vazi brate...odradi ti to što misliš..znači da se rade što konkretniji zvukovi, bez nekih sfx zajebancije koje ni sam posle ne bi umio ponovit ;P i da još bude sve kako treba - midi toga što je odrađeno! Bez ikakvog cimanja i takmičenja - sve u cilju sadržaja foruma
balthazaar is offline  
Old 24-08-2008, 05:02 PM   #70
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Moze moze, neka se prikljuci svako ko zeli. Bice zanimljivo
al ima ovde dokonih ljudi....he,he..
DaBear is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules