|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Banned
|
![]()
Meni je recimo 4050 premekan za vocal i u isto vreme sladunjav i beskarakteran.Kontam da bi mi seo posle nekog jeftinijeg Rode-a da malo odmorim usi od sibilanata,ali dobro....to je samo moje misljenje i ja po obicaju volim da karikiram kako bih sto bolje objasnio to sto hocu da kazem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Pro Member
|
![]()
Hmmm, eto ti sad...
![]() Mada sad vidim kažeš 441 pod doboš, uuuh što je to tvrdo za ispod... ![]() Kupio sam pre par dana AT2035, više zbog cene nego što sam znao kako radi, znam da mi je 4047 ostavio odličan utisak, pa sam pomislio da će ovaj mikrofon uraditi deo trika. Hmmm, na kraju kad je mikrofon stigao stali smo zatečeni. Karakter, prezentnost u sredini, podsetio me malo na U87. Stavim U87 pored njega, postavim pevača ispred oba u isto vreme i snimam-totalno iznenađenje. ![]() Mikrofon kod nas košta oko 200 Eura, ja sam ga iz Amerike dobio za 90 ![]() ![]() Ko želi da čuje usnimak zajedno sa U87 mogu mu poslati, pa neka sam odluči, neka sluša pre svega, a onda nek se opterećuje cenom koliko mu volja... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |||
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Last edited by quake2; 14-12-2011 at 12:12 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Vec i meni ide na kurcic sto te latentno podrzavam, sve nesto 'ocu da te napadnem, ali ne ide, jbg, ali kad si u prokletom pravu, kada je snimanje i obrada zvuka u pitanju! (prosto moram da se ogradim od literarnog dela, ali sam potajno fan ![]() Imas pivo... ![]() A sta ja znam, recimo,neki tonci su se kleli kako nove 421 i 441 rade mnogo losije od starih... "Stare su toplije" itd, a mikrofoni otkinuti od zivota i upljuvani i produvani... ...sto nije lose...za bubanj...ali za ostalo....jbg... ![]() Zato kazem, koliko je star taj u87 i u kakvom je stanju? drugo, na koji sound 87-ice ste navikli? Jel '80-ih taj mic zavrsavao u usb-wire "fast fire-track face-u" ili u "nekim tamo sestocifrenim imenima" miksera i njihovih preampa pa na A80 sa nekom muzikom koja je daleko od - "poenta je u pesmi" vec u rms-u...?! Ma sve je to isto, obrnes fazu i dobijes nulu... Samo sto vise ni fazu ne moras da okreces... ...ej... ...cutim... Ali AT ima odlican...najbolji - jeftin sound...! Ozbiljno, fan sam! ![]() AT ima definitivno najbolji odnos cena/output. Imaju i perjanicu 4033, koji je potpuno suveren, vrlo ozbiljan mic...! Naslednici su odlicni! Cak ih "velike" face (ako to jos postoji) koriste za vokale,gitare,svasta nesto, pa uzmi 4041, koji se meni licno vise svidja od 451... E sad, kad je termin 20-30€/dan... Onda je stvarno Neumann smece...! Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 14-12-2011 at 03:24 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Member
|
![]()
AT4050. Fantastican mikrofon. Cist zvuk, neznalcima cesto zvuci sterilno. Uklopljen sa dobrim predpojacalom obicno nadmasuje akg 414 u svim segmentima osim ozvucavanja pojacala za gitare.
Do 500e na karakternijoj strani preporucam Rode K2. Malkice je tamniji, dosta karakteran, i nema nikakvih problema sa sibilantima. Sa bilo kojim od ova dva mikrofona moze da se radi savrseno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
MAO
|
![]()
opet se ne slažem sa većinom izrečenim .. meni je AT4050 ubedljivi bestbuy s'obzirom na konkurenciju, kačio sam nedavno shootout sa Neuman TLM103, koji sam mogao da kupim, pa odustao. Dakle, karakterniji definitivno, bar od 103ke, ali i veoma upottrebljiv za ispod doboš (moj favorit, doduše 441 nisam kačio), odličan za akustične instrumente, detaljan u midlu (možda i previše). Ja u mojoj kolekciji imam i K2 i Sm7B i AT4050 i MD441, i nekako mi je za vokal AT prvi izbor od kojeg počinjem, ako je "normalna" dinamika pevanja. Ako je agresivnije pevanje, počinjem od SM7b, koji je mnogo linearniji na dranjima od svega ostalog, osim MD441, kojeg nepravedno u zadnje vreme zaboravljam. K2 je užasno specifičan mikrofon, koji meni pravi uglavnom dramatično više drame oko sibilanata nego bilo šta drugo. Takođe, imam utisak da na kardioidnom paternu drastično "šire" hvata negoli AT4050 i SM7b, pa se tako više čuje prostorija, što nije uvek želja kad snimam pevanja. Fora sa njim je, ujedno i jedini razlog zašto ga nisam prodao posle godina nekorišćenja, je ta da kad nekom vokalu legne, on zazvuči kao milion dolara. Nekako, ume lepo da laže, određene glasove. Ako nije legao, zvuči gore od nt1000, i plus distorzira na sibilantima ako je iole naglašenija ta pojava kod pevača. Zato ga čuvam, jer kad procenim po tipu glasa da će možda "da legne", probam i retko kad uspem da se odbranim od vokalista koji to čuju, jer im zvuči najlepše.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Pro Member
|
![]()
@Big Bockie
Objektivno trebaš čuti poređenje U87 i AT2035, ne samo u svetlu cene sata u studiju. @Arthur Ne znam, K2 mi nema očekivani karakter, upravo je kako si rekao, sav ode u sibilante i možda malo u basu, a sredine nema nigde i što se više siluje sve manje sredine ima, već samo visina fercera. Istina, leži dobro ako pevač ima postavljen glas, imam par snimaka gde je zvfučao dobro, mada mi je AT daleko bolji mikrofon, bilo koji od pmenutih. Last edited by Arthur; 14-12-2011 at 12:35 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Kazem, fan sam audio tehnike, ali ona ima stvarno mnogo ozbiljnijih mikrofona, ne da je 2035 los... Vrlo malo ljudi ima dobro ocuvan u87, sa ne zalepljenom, upljuvanom, kaliranom ili sa novom kapsulom. Znam ih jedva dvoje-troje... Ali verujem da su mozda iz AT hteli da taj mic lici na ovaj ili tako nesto, to je ok. Nemoj me pogresno shvatiti, ne dizem u87 u nebo, ali prosto je uvek bilo i bice da se ne moze stajati trezveno na nogama i porediti nesto sto kosta na akciji 199€ i nesto sto kosta 2.400€ (a bio je 2.200 pre koji mesec,dakle cena raste) i reci kako su razlike minorne i jedva primetne... Mozda je Neumann precenio svoju perjanicu, ali nije bas 11X precenjen... Poz' @Arthur K2 u jednom studiju (gde su zabili Telefunkenovu lampicu u njega) zvuci osetno bolje, bar 10%...! Posledica je takodje i nesto manja gadljivost tog mikrofona na razlicite vokale... E sad, ta lampa isto nije bas jeftina i nema da nadjes...ali mozda nije lose potraziti neki Ei ili nesto vec...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 14-12-2011 at 11:20 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Member
|
![]()
Ljudi, koje preampe vi koristite sa K2 ? Pocecu da sumnjam da je moj pokvaren. Moj je dosta taman, nema nikakvih problema sa sibilantima kao Nt2a i definitivno ima jako puno srednjih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofon | Korg78 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 04-02-2011 08:02 PM |
mikrofon | grada27 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 07-01-2011 10:27 PM |
mikrofon za ? i ć | Komplex | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 05-02-2010 11:00 AM |