Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Mikrofon do 500 ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38676)

sigimigi 02-08-2011 12:48 AM

Mikrofon do 500 ?

Pozdrav svima ovdje na forumu

Trebao bih ovih dana da kupim mikrofon,trenutno usnimavam Vokale na RODE NT1- A koji sam dobio od kolege da probam,i mogu reci za te pare mikrofon odradjuje dobro posao,radim POP-FOLK muziku i sad bi kupio mikrofon koji bi mi bio Allround do 500 ?.
predlozi te neke mikrofone u toj Cjeni.pozdrav

Nemania 02-08-2011 01:19 AM

Re: Mikrofon do 500 ?

Ja sam odusevljen Blue Bluebird mikrofonom.
http://www.thomann.de/gb/blue_bluebird.htm
Skoro mi je stigao jedan. :D (imam i akg-ove i rodu i neumann tlm103, ne pricam u prazno). Imas na tomanu i slusne primere, pa poslusaj. Pozz

DzoniPFC 02-08-2011 01:24 AM

Audio Technica AT4047

quake2 02-08-2011 04:55 AM

AKG BXLS,ako ih jos ima "na lageru":).ako vec hoces najbolje za te pare za allround.

sigimigi 02-08-2011 03:30 PM

Hvala na odgovorima,sta mislite o Rode K2,jedan me drug nagovara da kupim taj mikrofon ali nisam bas siguran citao sam teme ovdje na forumu i mnogi ga blate.

pozzz

Ngino 02-08-2011 04:12 PM

Slabo ga preporucuju ovdje na Rumskom koliko bi trebali ali ja planiram sebi uskoro da uzmem Shure-a Sm7b bez danjnjeg! Slusajuci ga mislim da je upravo ono sto mi treba! A duplo je jeftiniji!!!
Imam kuci NT1a i ne volim ga nikako, sa K2 radim cesto i ni on mi nije po mjeri mada je to odlican mikrofon objektivno ali subjektivno opet ime neku reskost, Rode-ovsku ostrinu koja mi bas nikako ne prija, valjda je frustriracija sa NT1a preduboka!

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

quake2 02-08-2011 04:53 PM

Quote:

Originally Posted by sigimigi (Post 310337)
Hvala na odgovorima,sta mislite o Rode K2,jedan me drug nagovara da kupim taj mikrofon ali nisam bas siguran citao sam teme ovdje na forumu i mnogi ga blate.

Kao i za gomilu drugih stvari....prvo hajp,a posle puni oglasi.Sa spravama koje su studiski standard i po 50 godina se tesko gresi u kupovini.Vremenom ih uvo sve vise voli za razliku od gomile ovih novih,dobro izreklamiranih, koje kao sviraju mnogo bolje nego sto kostaju....a na kraju kostaju nista,skidam kapu retkim izuzecima.Uzmi lepo ako pronadjes c414bxls,to je poslednja ok serija 414-ke,kod nas se nalazi sticajem okolnosti (blizina austrije:wink:) debelo ispod cene i miran si...obrati paznju na ovo "B" ispred xls i da natpis "AKG" bude ugraviran a ne ispisan.Ako je taj majk vec 50 godina dobar mnogima i sa njim usnimljeno milijardu odlicnih traka,ne rizikuj sa novotarijama koje "mnogi hvale".

Arthur 02-08-2011 05:46 PM

ja imam K2, Audiotehniku 4050 i Sm7b, i mogu ti iz prve ruke reći za njih . K2 je jako dvoličan mikrofon, il nekom legne pa zvuči ko milion dolara il nekog upropasti totalno. Zato sam kupio AT jer je dosta univerzalniji i vokalno a i za instrumente. On jest nešto skuplji, ali je po meni najbolja kupovina u rangu do soma eura. Sm7b je opet druga priča - ubedljivo najbolji majk za dranja i agresivnija/glasnija pevanja, opet slabo upotrebljiv za praznije aranžmane i tiha grla. Plus traži dosta gaina, znači da do punog sjaja dolazi tek sa ozbiljnim preampom.

Ako stvarno nađeš staru 414 za te pare, nemoj mnogo razmišljati, dosta je narodnjaka i popa snimljeno na njoj

sigimigi 02-08-2011 07:59 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 310340)
.Uzmi lepo ako pronadjes c414bxls,.

Naso san taj mic na ebayu za 700$,veceras cu nazvat druga koji zivi u USA da vidim kako bi mogo to da izvedem,jer mi je sa Amerikom nesigurno ici preko ebay-a

quake2 02-08-2011 08:15 PM

Quote:

Originally Posted by sigimigi (Post 310344)
Naso san taj mic na ebayu za 700$,veceras cu nazvat druga koji zivi u USA da vidim kako bi mogo to da izvedem,jer mi je sa Amerikom nesigurno ici preko ebay-a

Ni slucajno druze,preskupo je to a ne mozes majk ni da probas.Trazi na kupujem prodajem i naci ces ga za 400e-450e novog,neotpakovanog sve sa shok mauntom i kofercetom (ja dadoh 400e pre pola godine),ali trazi iskljucivo takav model kakav sam ti opisao ili polovnu 414buls,ocuvanu za maximala 300e,sve ostalo su najverovatnije kinezi koji dosta losije rade.Samo strpljenja i naci ces ih sigurno.Ti majkovi su u americi oko 1000$ ali kod nas,ima nekih prvih ruku ili tako nesto:wink:.

All times are GMT +1. The time now is 07:35 PM.