Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-08-2011, 12:48 AM   #1
sigimigi
Member

sigimigi's Avatar

Default Mikrofon do 500 ?

Pozdrav svima ovdje na forumu

Trebao bih ovih dana da kupim mikrofon,trenutno usnimavam Vokale na RODE NT1- A koji sam dobio od kolege da probam,i mogu reci za te pare mikrofon odradjuje dobro posao,radim POP-FOLK muziku i sad bi kupio mikrofon koji bi mi bio Allround do 500 ?.
predlozi te neke mikrofone u toj Cjeni.pozdrav
sigimigi is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2011, 01:19 AM   #2
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: Mikrofon do 500 ?

Ja sam odusevljen Blue Bluebird mikrofonom.
http://www.thomann.de/gb/blue_bluebird.htm
Skoro mi je stigao jedan. (imam i akg-ove i rodu i neumann tlm103, ne pricam u prazno). Imas na tomanu i slusne primere, pa poslusaj. Pozz
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2011, 01:24 AM   #3
DzoniPFC
Pro Member

Audio Technica AT4047
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2011, 04:55 AM   #4
quake2
Banned

AKG BXLS,ako ih jos ima "na lageru".ako vec hoces najbolje za te pare za allround.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2011, 03:30 PM   #5
sigimigi
Member

sigimigi's Avatar

Hvala na odgovorima,sta mislite o Rode K2,jedan me drug nagovara da kupim taj mikrofon ali nisam bas siguran citao sam teme ovdje na forumu i mnogi ga blate.

pozzz
Old 02-08-2011, 04:12 PM   #6
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Slabo ga preporucuju ovdje na Rumskom koliko bi trebali ali ja planiram sebi uskoro da uzmem Shure-a Sm7b bez danjnjeg! Slusajuci ga mislim da je upravo ono sto mi treba! A duplo je jeftiniji!!!
Imam kuci NT1a i ne volim ga nikako, sa K2 radim cesto i ni on mi nije po mjeri mada je to odlican mikrofon objektivno ali subjektivno opet ime neku reskost, Rode-ovsku ostrinu koja mi bas nikako ne prija, valjda je frustriracija sa NT1a preduboka!

www.myspace.com/slikaiprilikamusika
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2011, 04:53 PM   #7
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by sigimigi View Post
Hvala na odgovorima,sta mislite o Rode K2,jedan me drug nagovara da kupim taj mikrofon ali nisam bas siguran citao sam teme ovdje na forumu i mnogi ga blate.
Kao i za gomilu drugih stvari....prvo hajp,a posle puni oglasi.Sa spravama koje su studiski standard i po 50 godina se tesko gresi u kupovini.Vremenom ih uvo sve vise voli za razliku od gomile ovih novih,dobro izreklamiranih, koje kao sviraju mnogo bolje nego sto kostaju....a na kraju kostaju nista,skidam kapu retkim izuzecima.Uzmi lepo ako pronadjes c414bxls,to je poslednja ok serija 414-ke,kod nas se nalazi sticajem okolnosti (blizina austrije) debelo ispod cene i miran si...obrati paznju na ovo "B" ispred xls i da natpis "AKG" bude ugraviran a ne ispisan.Ako je taj majk vec 50 godina dobar mnogima i sa njim usnimljeno milijardu odlicnih traka,ne rizikuj sa novotarijama koje "mnogi hvale".
Old 02-08-2011, 05:46 PM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja imam K2, Audiotehniku 4050 i Sm7b, i mogu ti iz prve ruke reći za njih . K2 je jako dvoličan mikrofon, il nekom legne pa zvuči ko milion dolara il nekog upropasti totalno. Zato sam kupio AT jer je dosta univerzalniji i vokalno a i za instrumente. On jest nešto skuplji, ali je po meni najbolja kupovina u rangu do soma eura. Sm7b je opet druga priča - ubedljivo najbolji majk za dranja i agresivnija/glasnija pevanja, opet slabo upotrebljiv za praznije aranžmane i tiha grla. Plus traži dosta gaina, znači da do punog sjaja dolazi tek sa ozbiljnim preampom.

Ako stvarno nađeš staru 414 za te pare, nemoj mnogo razmišljati, dosta je narodnjaka i popa snimljeno na njoj
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2011, 07:59 PM   #9
sigimigi
Member

sigimigi's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
.Uzmi lepo ako pronadjes c414bxls,.
Naso san taj mic na ebayu za 700$,veceras cu nazvat druga koji zivi u USA da vidim kako bi mogo to da izvedem,jer mi je sa Amerikom nesigurno ici preko ebay-a
Old 02-08-2011, 08:15 PM   #10
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by sigimigi View Post
Naso san taj mic na ebayu za 700$,veceras cu nazvat druga koji zivi u USA da vidim kako bi mogo to da izvedem,jer mi je sa Amerikom nesigurno ici preko ebay-a
Ni slucajno druze,preskupo je to a ne mozes majk ni da probas.Trazi na kupujem prodajem i naci ces ga za 400e-450e novog,neotpakovanog sve sa shok mauntom i kofercetom (ja dadoh 400e pre pola godine),ali trazi iskljucivo takav model kakav sam ti opisao ili polovnu 414buls,ocuvanu za maximala 300e,sve ostalo su najverovatnije kinezi koji dosta losije rade.Samo strpljenja i naci ces ih sigurno.Ti majkovi su u americi oko 1000$ ali kod nas,ima nekih prvih ruku ili tako nesto.

Last edited by quake2; 02-08-2011 at 08:17 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules